Potkaars Podcast - Interviews en reportages

By Potkaars - Rico Brouwer

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Politics

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 34
Reviews: 0

Description

Nederlands - English Podcasts of Potkaars interviews. Potkaars literally in Dutch - means 'pot with candle'. Phonetically it's podcasts. They shed light. Interviews with journalists, activist, whistleblowers, lawyers, citizen reporting.

Episode Date
Demonstraties zijn niet links of rechts en Rutte is geen middenfiguur - straatinterviews
1788

 Demonstraties voor menselijke verbinding en grondrechten zijn sinds de lockdown niet links of rechts. De demonstranten vormen juist een doorsnede van de samenleving. Op de demonstratie 25 september in Den Haag sprak ik Gerrit over de links-rechts politiek die desondanks om anti-lockdown demonstraties heen lijkt te hangen en de framing in de media. In deze reportage ook de premiere van het Vaccinatielied van Ukes for Freedom en beelden van de demonstratie op het Mediapark in Hilversum eerder die dag.

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/10/8/demonstraties-zijn-niet-links-of-rechts-en-rutte-is-geen-middenfiguur-straatinterviews-uit-hilversum-en-den-haag 

Oct 13, 2021
Videoverslag van de grootste kleine demonstratie voor mensenrechten - Police for Freedom Kids
1104

 Wat een memorabele dag werd het. En wás het! Het is geen geheim dat de organisatie van een mars of demo specifiek voor de jongeren, geen gemakkelijke opdracht is. Maar de aanhouder wint. Na een aantal eerdere pogingen, werd het fenomeen opnieuw opgepakt door een hele groep enthousiaste mensen. Uit Gorinchem en omgeving. Want wat is dit mooie vestingstadje eigenlijk toch geschikt gebleken als locatie. Een fantastisch idyllisch centrum met een festival-achtig veld bij het water. Dit keer had de gemeente zich van z’n beste kant laten zien en de hele mars was gefaciliteerd. (bron: https://t.me/PoliceForFreedomNL/305)

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/10/10/police-for-freedom-kids-gorinchem 


Oct 13, 2021
All their old models, the Keynesian ideas, everything has collapsed - Martin Armstrong
3250

 We’re on a financial and economic trajectory that is falling apart as we speak, Octover 12th 2021. In this interview historian and economic forecaster Martin Armstrong explains that he has been warning governments for over ten years how the path they appear to have chosen will fail and how they could address the inevitable fallout of their perpetual borrowing scheme differently. But governments, he says, are not intelligent.

article / links: https://potkaars.nl/blog/2021/10/13/all-their-old-models-the-keynesian-ideas-everything-has-collapsed-martin-armstrong 

In this 55 minute English-spoken telephone interview we start by discussing how a loss of faith in government is of influence to the rising inflation and how we could see this play out in the euro/dollar bond markets. We discuss Bitcoin, the war on cash and the introduction of Central Bank Digital Currencies, and some of the points on the agenda of the upcoming World Economic Conference in Orlando. 

Martin Armstrong as a programmer created a computer system called Socrates. An artificially intelligent program that takes in and correlates many sources of information and their effect throughout history. Through it he’s come to learn that most if not all things move cyclically. Cycles through time are in human nature as much as in that of the earth and the sun. 

Oct 13, 2021
Je krijgt ons echt niet bang meer - Vrije straatmuziek voor Waku Waku in Utrecht met Ukes 4 Freedom
778

 Het demonstratieverbod is vorige week in Utrecht terugingesteld nadat door de rechter witgewassen discriminatie in de horeca verplicht werd. Protest daartegen wordt niet getolereerd, zoals je kon zien in de Potkaars reportages op straat en in de rechtbank. De landsregering en haar horigen -zoals de burgemeester van Utrecht- doen met het coronapaspoort alsof deelnemen aan de maatschappij een voorrecht is dat je verdient bij goed gedrag, maar menselijk gedrag laat zich niet knechten. Ukes for Freedom is verbinding, muziek, saamhorigheid, liefde, vrijheid en democratie. Wijnand Schippers legt in deze reportage uit wat hij stelt tegenover het beleid van Rutte en hoe je kunt helpen en meedoen. Zaterdag in Gorinchem bij Police for Freedom kids, de 17e in Utrecht bij restaurant Waku Waku en in je eigen huiskamer.

Ik ging een dagje mee op pad als straatmuzikant in Utrecht. We speelden op het Vredenburgplein, onder de Dom en voor Waku Waku.
Straatartiest ontheffing Utrecht: https://pki.utrecht.nl/Loket/product/83e93ca353ef2a6fdc36d034b20054ed

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/10/8/je-krijgt-ons-echt-niet-bang-meer-vije-straatmuziek-voor-waku-waku-in-utrecht-met-ukes-for-freedom  

Oct 13, 2021
Spanje misleidt Europese justitie; europarlementarier Puigdemont opgepakt - Gerber van der Graaf
1711

 Carles Puigdemont was president in Catalonië (Spanje) in 2017, toen de bevolking zich daar per referendum uitsprak vóór onafhankelijkheid. Sindsdien jaagt Spanje op hem als ware hij een landverrader. Puigdemont werd gekozen tot Spaans Europarlementariër, maar de jacht vanuit Spanje gaat onverminderd door. Italië pakte hem op vanwege een internationaal arrestatiebevel. Gerber van der Graaf doet vanuit Catalonië verslag van de rechtszaak daarover in Italië en de persconferentie van (vrijgelaten) Puigdemont.

artikel / links https://potkaars.nl/blog/2021/10/5/europarlementarier-puigdemont-opgepakt-in-itali-voor-referendum-in-2017-gerber-van-der-graaf 

Oct 05, 2021
Vaccinatie - Ukes for Freedom
228

 Op 25 september 2021 werd medische apartheid (vaccinatiepaspoort) ingevoerd in Nederland. Ukes for Freedom (Ukelele’s voor Vrijheid) brengt u ‘Vaccinatie, GEeN-Et(h)isch Experiment’.

Creative Commons CC BY-NC 4.0

Sharing is caring; download het liedje en video via https://potkaars.nl/vaccinatie 

Oct 03, 2021
Mag er wel of niet voor restaurant #WakuWaku in Utrecht gedemonstreerd worden? - verslag rechtszaak
5682

interview met Dennis Spaanstra, vooraf de integrale opname van de rechtszaak tegen de burgemeester van Utrecht. Daarna de uispraak in een tweede zitting later die dag gevolgd door nabeschouwing. 
Inzet: mag er voor het restaurant Waku Waku in Utrecht gedemonstreerd worden, of mag de burgemeester een vervangende locatie opleggen?

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/10/1/mag-er-wel-of-niet-voor-wakuwaku-in-utrecht-gedemonstreerd-worden-verslag-rechtszaak

Oct 02, 2021
Kat en Muis tussen Veteranen en Politie - Waku Waku Utrecht, 29 september 2021
699

Stipt om vijf uur stonden daar de Main Stream Media camera’s om te filmen hoe de mensen die steun betuigden aan restaurant Waku Waku zouden worden afgevoerd door de politie. Het liep anders. Terwijl de restauranthouders paraplu’s en poncho’s uitdeelden aan de mensen buiten in de regen besloten de veteranen van In Het Gelid Voor Vrijheid om zich -zoals water- te verspreiden door de stad, om elkaar daarna opnieuw te treffen voor het restaurant dat weingert mee te doen aan de coronapaspoort controle’s. 

Opnieuw volgde een stadswandeling, naar verluidt ook arrestaties. Je vraagt je af waarvoor. Oordeel zelf.

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/9/29/kat-en-muis-tussen-veteranen-en-politie-waku-waku-utrecht

Sep 30, 2021
Iedereen welkom, overal - Waku Waku Utrecht, 28 september 2021
884

 Eetcafé Waku Waku in Utrecht weigerde toegangscontrole volgens het coronapaspoort uit te voeren. Op 28 september in de ochtend werden daarop op last van de politie de sloten vervangen. Honderden mensen verzamelden zich voor de deur van het restaurant in solidariteit met de eigenaars. De deuren gingen weer open: Potkaars reportage met In Het Gelid Voor Vrijheid (Veteranen), Ukes for Freedom (muzikanten), Mordechai Krispijn en Dennis Spaanstra.
website /links: https://potkaars.nl/blog/2021/9/29/iedereen-welkom-overal-waku-waku-utrecht-28-september-2021 

Sep 29, 2021
Vaccinatie, GEeN-Et(h)isch Experiment
228

Op 25 september 2021 werd medische apartheid (vaccinatiepaspoort) ingevoerd in Nederland. Ukes for Freedom (Ukelele’s voor Vrijheid) brengt u ‘Vaccinatie, GEeN-Et(h)isch Experiment’.

Creative Commons CC BY-NC 4.0

Sharing is caring; download het liedje en video via https://potkaars.nl/vaccinatie

Sep 25, 2021
Willem Engel over de desinformatie rechtszaak tegen JOOP en BNN - 17 september 2021
3921

 Op 17 september voerde Willem Engel van Viruswaarheid voor de rechtbank in Lelystad een Kort Geding tegen opinieplatform JOOP van BNN VARA. Inzet: de uitsluitend negatieve manier waarop JOOP schrijft over Engel. In de studio kijk ik aansluitend met Engel terug op een kort geding dat ging over de vrijheid van meningsuiting, desinformatie, nepnieuws en laster.
 website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/9/17/rechtszaak-viruswaarheid-joopnl-bnn-vara-over-desinformatie

Sep 17, 2021
persconferentie Viruswaarheid - 7 september 2021
2545

Jeroen Pols en Willem Engel gaven op 7 september 2021 om 15.00 uur een persconferentie. Hierin komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde (persbericht):

- Rechtszaken leden Gezondheidsraad
De Tijdelijke Commissie Medische aspecten van COVID-19 adviseerde om de gehele bevolking boven de 12 jaar te “vaccineren” met een experimentele gentherapie. Deze adviezen vormen de basis voor het door de minister van VWS gevoerde vaccinatiebeleid. Dit geldt ook voor het maatregelenbeleid tot het maatschappelijk uitsluiten van ongevaccineerden dat vanaf 19 september 2021 stapsgewijs uitgerold wordt. De zeven leden van deze commissie, waaronder Marion Koopmans, zijn gesommeerd hun steun aan deze adviezen in te trekken. Indien zij geen gevolg geven hieraan, dan worden deze leden, waaronder Marion Koopmans, aankomende week persoonlijk gedagvaard in zowel een kort geding als in een bodemprocedure. Ook verdere stappen worden besproken.
- COVID-19 staat nog steeds niet op Lijst A.
- Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuurlijke immuniteit tegen COVID-19 veel beter beschermt dan actieve immunisatie met “vaccins”.
- Een aantal Tweede Kamerleden dat in het demissionaire kabinet tot staatssecretaris benoemd werd, hielden tot 2 september 2021 hun Kamerzetel bezet en namen deel aan stemmingen. Dit is in strijd met de Grondwet. De vraag is of deze stemmingen rechtsgeldig zijn.
- Viruswaarheid start een kort geding tegen de BNN-website “Joop” tot rectificatie van een groot aantal lasterlijke artikelen.
- Op 9 september 2021 vindt de voortzetting plaats van de rechtszaak tegen Marc van Ranst in België. Ook volgt een nieuwe strafzaak.
- De ING-bank probeert opnieuw de relatie met Viruswaarheid te beëindigen en de gelden te blokkeren. Een nieuw kort geding is in voorbereiding.
- De Nederlandse tekst van de Europese Verordening met betrekking tot het digitale certificaat (vaccinatiepaspoort) is strijdig met de Franse, Duitse en Engelse versie. Dit levert een patstelling op en heeft mogelijk grote gevolgen. De Nederlandse versie gebruikt namelijk op meerdere plaatsen het woord “besmettingen” waar in andere talen “infecties” geschreven is. In de rechtszaken van Viruswaarheid is vastgesteld dat dit niet hetzelfde is.
- De Wet publieke gezondheid is de laatste maanden stilletjes omgebouwd tot een “surveillancewet”. Het woord “data” komt nu vaker voor dan “infecties” of “ziekte”.
- De presentatie van Jaap van Dissel van 18 augustus 2021 bevat een inschatting van het maximale aantal ziekenhuis- en ic-opnames. Deze getallen bevestigen dat COVID-19 de zorg niet zal ontwrichten. Het maatregelenbeleid ontbeert daarmee officieel elke rechtvaardiging.

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/9/7/persconferentie-viruswaarheid-7-september-2021

Sep 07, 2021
Rutte, Hugo; blijf met je poten van onze kinderen af - Demonstratie Amsterdam, 5 september 2021
4006

 Gedragen door meer dan zestig organisaties samen, met meer dan honderdduizend demonstranten in Amsterdam. Vóór grondrechten, tegen het regeringsbeleid in Nederland. Potkaars maakte een impressie en straatinterviews met:
Leen; voor de eerste keer demonstreren
Ferry ten Brink; Speld van je Held
Annet Wood; Donorwet
Jeroen Pols; Rechtszaak Gezondheidsraad
Dennis Spaanstra; Police for Freedom
Tilasmi Frigge; De Ommekeer
Ukes for Freedom; 'Met de Haagse Slag'
Willem Engel; Viruswaarheid
Marcel de Ruiter; Fietsengooier Waterkanon
Els; Medische Discriminatie
De andere Krant en de andere media
Dennis Spaanstra; Aankomst op de Dam
Leen; verslag van de mars

artikel / links:  https://potkaars.nl/blog/2021/9/6/rutte-hugo-blijf-met-je-poten-van-onze-kinderen-af-demonstratie-amsterdam-5-september-2021

Sep 06, 2021
Defensie en de database met politieke opvattingen in het Land Informatie Manoeuvre Center
1985

 Een onderdeel van de landmacht van het Nederlandse leger verzamelde afgelopen jaar in het kader van covid-19 bijzondere persoonsgegevens van burgers zoals politieke opvattingen en hield zich daarmee niet aan de wet. Aad Visser deed in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een verzoek om inzage welke gegevens over hem zijn verzameld maar kreeg op zijn vraag geen (sluitend) antwoord. De afspraak bij de beroepscommissie bij Defensie die 1 september in Den Haag plaats zou vinden in aanwezigheid van Rico Brouwer van Potkaars, is daags voor dit interview door defensie afgezegd en vervangen in een Microsoft Teams sessie. In dit eerste Potkaars interview na de zomervakantie: Aad Visser, over privé informatie en data verzameling door defensie.

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/8/28/defensie-privacy-land-informatie-manoeuvre-center

Aug 28, 2021
Als het gaat om Julian Assange werken er geen Journalisten bij DPG, Volkskrant, Trouw en Parool
768

De Amerikanen verloren eind 2020 de uitleveringszaak. Julian Assange bleef desondanks zonder veroordeling opgesloten onder het zwaarste gevengenisregime in Engeland. Nu, ruim een half jaar na die uitspraak vechten de Amerikanen de gronden aan waarop ze beroep kunnen aantekenen. Een technische zitting dus. Assange zit ondertussen op water en brood -volgens de rapporteur van de verenigde naties wordt hij er systematisch gemarteld- nu al ruim tien jaar in gevangenneming omdat hij over de oorlogsmisdaden van de VS publiceerde. Woensdag 11 augustus 2021 hervat de uitleveringszaak. Je zou denken dat alle journalisten op het puntje van hun stoel zitten? We zochten ze op..
artikel / links:  https://potkaars.nl/blog/2021/8/10/als-het-gaat-om-julian-assange-werken-er-geen-journalisten-bij-dpg-volkskrant-trouw-en-parool

Aug 12, 2021
Meer dan twaalfhonderd mensen dood, maar Hugo de Jonge is op vakantie - BPOC sommeert vaccinatiestop
625

Interview met BPOC2020 op de stoep bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 11 augustus 2021. De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie van Pieter en Jade Kuit deed een oproep aan mensen om covid vaccinschade en bijwerkingen te melden. Meer dan 1200 van de berichten die ze ontvingen ging over mensen die overleden zijn nadat ze een covid vaccin kregen. Hugo de Jonge is op vakantie en het Ministerie is niet geinteresseerd.

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/8/11/meer-dan-twaalfhonderd-mensen-dood-maar-hugo-de-jonge-is-op-vakantie-bpoc-sommeert-vaccinatiestop

Aug 12, 2021
De mooiste zomervakantie van 2021 - Potkaars in een huisje in Zweden
1859

Vakantieverslag over hoe het je gezond maakt, wanneer het je lukt uit een ziek geworden Nederland te ontsnappen. Rico van Potkaars werd in januari -midden tussen de lockdown, mondmaskers, avondklok en demonstraties- zomaar ineens uitgenodigd om met zijn familie de zomer door te komen brengen in Värmland, Zweden. We gingen ondanks de reisbeperkingen en waren er te gast bij Marian Kraus voor een normale vakantie in het meest normaal gebleven Zweden, waar je blij van wordt. Voor wie dit ook wil; er is nog een grotere en kleine ( 2 persoons) stuga vrij tussen 20 aug en 15 september.

Adres en info bij Rico via https://potkaars.nl. contactformulier. In alle gekte van de eerste lockdown vorig jaar bleef Zweden min of meer normaal en zo is het er sindsdien gebleven. In dit openhartig interview dat we halverwege de vakantie opnamen, vertelt Marian over hoe zij daar terecht is gekomen en wat haar deed besluiten om ons er uit te nodigen. Marian: "Als het er op aan komt, dav verbindt het beste van de mensen zich". Een vakantieverslag over hoe het je weer gezond maakt, wanneer het je gegeven is uit een ziek geworden Nederland te ontsnappen. verder lezen in vakantieverslag via

website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/7/31/de-mooiste-zomervakantie-van-2021-potkaars-in-een-huisje-in-zweden
Wikipedia: Värmland ligt in het midden van Zweden en heeft 10.513 meren, vele natuurreservaten, skipistes, wandelpaden, musea, bergen en beekjes. In de natuur (77% van de oppervlakte van de provincie bestaat uit bos) komen onder andere de beer, wolf, lynx, veelvraat en eland voor. Värmland behoort met zijn omvang van 17.500 km² tot de grotere landschappen van Zweden. Omdat er slechts 274.000 mensen wonen, komt het gemiddeld aantal bewoners op 16 per km².

Jul 31, 2021
Hoger Beroep Viruswaarheid - Staat, buiten werking stellen van de Corona maatregelen 19 juli 2021
1714

op 19 juli 2021 diende in Den Haag het hoger beroep van stichting Viruswaarheid tegen de Staat over de Corona maatregelen. Eis: buiten werking stellen van alle maatregelen. Dit is de integrale opname van de rechtszaak zoals ter zitting gemaakt. Potkaars maakte de opnamen niet zelf maar kreeg toestemming deze registratie over te nemen. Op 20 juli was Jeroen Pols te gast in Potkaars voor analyse en samenvatting, te vinden op:
website/links https://potkaars.nl/blog/2021/7/20/hoger-beroep-corona-maatregelen-rechtszaak-en-analyse-met-jeroen-pols

Jul 31, 2021
Met de Haagse Slag - Ukes for Freedom
241

Deze muziek is vrij! Download het lied vanaf website: https://potkaars.nl/haagseslag en zet het op je eigen Facebook of YouTube. Deel het met iedereen en vraag iedereen het te delen: Sharing is Caring.

Met de Haagse Slag

LIEFDE – VRIJHEID – DEMOCRATIE

Met de Haagse slag vermoedde Jaap een groot gevaar
Met de Haagse slag bracht hij zijn team snel bij elkaar
Met de Haagse slag met Mark en Hugo aan de hand
Werd hij met de Haagse slag de baas van Nederland
Jaap werd met de Haagse slag de baas in Nederland

De veldslag van Den Haag begon in juni van dat jaar
De stillen van Politie joegen de mensen uit elkaar
Zingen op het Malieveld was ongewenst gedrag
Samen tegen Corona, met de Haagse slag
Samen tegen Corona, met de Haagse slag

LIEFDE – VRIJHEID – DEMOCRATIE

Zonder Haagse slag of stoot ging Nederland op slot
Zonder Haagse slag of stoot op alles een verbod
Zonder slag of stoot en liep een rechter uit de pas
Werd met de Haagse slag gewoon de wet aangepast
Met de Haagse slag werd gewoon de wet aangepast

het volk kwam in opstand en ging zitten op het veld
In Gelid voor Vrijheid veteranen opgesteld
ze dronken samen koffie rond een omgekeerde vlag
met liefde voor vrijheid vochten zij de Haagse slag
met liefde voor vrijheid vochten zij de Haagse slag

Het kanon werd met liefde en een oude fiets geveld
De Politie voor de vrijheid liep door Baarn en Barneveld
Mensen zongen en ze dansten, alles wat niet mag
Samen tegen Corona, en de Haagse slag
Samen tegen Corona, en de Haagse slag

LIEFDE – VRIJHEID – DEMOCRATIE

Femke had de zaadjes op het Museumplein geplant
Met Jaap en Mark en Hugo tegen de rest van Nederland
Maar je kan dit niet meer stoppen, je weet niet wat je ziet
Liefde Vrijheid en Democratie
Liefde Vrijheid en Democratie

LIEFDE – VRIJHEID – DEMOCRATIE

--

tekst en muziek: Rico Brouwer
uitvoering: Ukes for Freedom (http://ukesforfreedom.nl/)
studio: Dennis Spaanstra

Creative Commons BY-NC 4.0
 

Jul 08, 2021
Interview met Michiel Jonker over Privacy in het OV en zijn rechtszaken bij de Raad van State
2859

 Michiel Jonker wint een Potkaars award. Waarom? Hij legt in dit interview uit hoe zijn jarenlange strijd om anoniem in de openbaar vervoer te kunnen reizen hem bracht tot deze drie beroepszaken op één dag bij de hoogste rechter in Nederland: De Raad van State.

De hele zaak is integraal terug te zien via https://potkaars.nl/blog/2021/7/7/de-veronderstelling-dat-je-het-recht-hebt-anoniem-door-het-leven-te-gaan-ter-discussie-gesteld-door-de-ns

deel 1: - Contante betaling in de bus; AP en Connexxion (zaaknr. 2020-01625)
deel 2: - Aanschaf internationale treintickets, restsaldo OV-chipkaart, (zaaknr. 2020-01629) deel 3: - Privacy-discriminatie bij OV-chipkaart (zaaknr. 2019-07478)

Jul 08, 2021
Privacy in het Openbaar vervoer - deel 1 - Raad van State, Michiel Jonker, Autoriteit Persoonsgegevens
1177

 De zaak over contant kunnen betalen in het openbaar vervoer. Privacy en de war on cash voor de Raad van State: Michiel Jonker tegenover de Autoriteit Persoonsgegevens, de NS, Connexxion, rechters en advocaten. Dit is de samenvatting van deel één van een zitting in drie delen die op 5 juli 2021 plaatsvond bij de Raad van State. Aaangespannen door Michiel Jonker tegen de Autoriteit Persoonsgegevens.

deel 1: - Contante betaling in de bus; AP en Connexxion (zaaknr. 2020-01625)
deel 2: - Aanschaf internationale treintickets, restsaldo OV-chipkaart, (zaaknr. 2020-01629) deel 3: - Privacy-discriminatie bij OV-chipkaart (zaaknr. 2019-07478)

website / links / index: https://potkaars.nl/blog/2021/7/7/de-veronderstelling-dat-je-het-recht-hebt-anoniem-door-het-leven-te-gaan-ter-discussie-gesteld-door-de-ns 

Jonker: "Privacy èn de rechtsstaat spoelen richting afvoerputje. Waarschijnlijk kan ik dat niet tegenhouden, maar een stukje van wat er gebeurt, kan ik wel documenteren voor latere generaties.' In drie rechtszittingen met zeven onderdelen wordt zichtbaar dat, als het aan overheden en bedrijven ligt, er in Nederland geen plaats meer is voor een recht op privacy". 

Jul 08, 2021
Privacy in het Openbaar vervoer - deel 2 - Raad van State, Michiel Jonker, Autoriteit Persoonsgegevens
1608

 De zaak over Privacy, internationaal reizen in het OV en de OV Chipkaart voor de Raad van State: Michiel Jonker tegenover de Autoriteit Persoonsgegevens, de NS, Connexxion, rechters en advocaten. Dit is de samenvatting van deel twee van een zitting in drie delen die op 5 juli 2021 plaatsvond bij de Raad van State. Aaangespannen door Michiel Jonker tegen de Autoriteit Persoonsgegevens.

deel 1: - Contante betaling in de bus; AP en Connexxion (zaaknr. 2020-01625)
deel 2: - Aanschaf internationale treintickets, restsaldo OV-chipkaart, (zaaknr. 2020-01629) deel 3: - Privacy-discriminatie bij OV-chipkaart (zaaknr. 2019-07478)

https://potkaars.nl/blog/2021/7/7/de-veronderstelling-dat-je-het-recht-hebt-anoniem-door-het-leven-te-gaan-ter-discussie-gesteld-door-de-ns

Jul 08, 2021
Privacy in het Openbaar vervoer - deel 3 - Raad van State, Michiel Jonker, Autoriteit Persoonsgegevens
1800

 De zaak over Privacy en de OV Chipkaart voor de Raad van State: Michiel Jonker tegenover de Autoriteit Persoonsgegevens, de NS, Connexxion, rechters en advocaten. Dit is de samenvatting van deel drie van een zitting in drie delen die op 5 juli 2021 plaatsvond bij de Raad van State. Aaangespannen door Michiel Jonker tegen de Autoriteit Persoonsgegevens.

deel 1: - Contante betaling in de bus; AP en Connexxion (zaaknr. 2020-01625)
deel 2: - Aanschaf internationale treintickets, restsaldo OV-chipkaart, (zaaknr. 2020-01629) deel 3: - Privacy-discriminatie bij OV-chipkaart (zaaknr. 2019-07478)

https://potkaars.nl/blog/2021/7/7/de-veronderstelling-dat-je-het-recht-hebt-anoniem-door-het-leven-te-gaan-ter-discussie-gesteld-door-de-ns

Jul 08, 2021
De Demonstratie van Arie Paap en de Ukes for Freedom in Zeewolde, 26 juni 2021
1509

 Arie Paap organiseerde op 26 juni in zijn woonplaats Zeewolde een Vrijheidsmars. Paap werd eerder dit jaar door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf en geldboete voor zijn handelen op een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Paap is die man die daar door een politieruiter te paard van achteren werd geslagen en daarna door ME te voet opnieuw werd geslagen. Het waren die foto's van politiegeweld die de hele wereld overgingen.

In deze reportage legt Paap uit hoe die rechtszaak ging en waarom hij beroep aantekent. De Ukes for Freedom waren er ook bij in Zeewolde. Maarten vertelt wat hij zag dat er gebeurde op het Museumplein tussen de ME en Arie Paap, wat leidde tot die foto's waarop je Paap ziet met een bloedende hoofdwond. Maarten zat vast en is ook veroordeeld. Het is daar dat hij besloot dat Ukelele spelen misschien wel beter werkt tegen politiegeweld dan al het andere.

De Ukes sloten deze demonstratie af met drie liedjes op een geimproviseerd podium. Ze speelden de liedjes daarna opnieuw in de Potkaars studio. website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/6/1/met-de-haagse-slag-ukes-for-freedom 

Jun 27, 2021
BPOC2020 getuigt in Berlijn voor de Corona Ausschuss van Reiner Fuellmich
1907

Tussen oost en west Berlijn sneed tot 1989 een muur dwars door families. Afhankelijk van waar je woonde deed je mee of was je buitengesloten. In 2021 zet Hugo de Jonge een nieuwe apartheid neer, op basis van je bereidheid een vaccin te nemen dat zoals hij zelf zegt niet zou werken tegen de variant van een virus die er nu nog niet is. Het klinkt als angst en verdeeldheid als specie voor een nieuwe muur. Pieter en Jade Kuit doen vanuit Berlijn verslag en getuigen voor de commissie van Reiner Fuellmich over hun BPOC2020 onderzoek naar politiegeweld in Nederland.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/6/20/bpoc2020-getuigt-in-berlijn-voor-de-corona-ausschuss-van-reiner-fuellmich

Jun 20, 2021
Whistle-blower on the Case of Julian Assange - United Nations Rapporteur on torture Nils Melzer
5434

“By and large the system functions or so I thought. But when I started scratching the surface of this case, That to me was profoundly shocking: to see how much dirt was coming to the surface”.

Nils Melzer in 2016 was appointed as the Special Rapporteur on Torture for the United nations. In 2019 he assessed that Julian Assange showed all signs of being a victim of psychological torture. Shortly after Melzer started his investigation, Assange was removed from the Ecuadorian Embassy in London and transferred to Belmarsh prison where he remains to this day fighting extradition to the United States.

Bailey Lamon and Rico Brouwer talk to Melzer in this 90 minute interview for a chapter in their own upcoming book; ‘the Whistleblowers Book of Courage’. How can it be that the United Nations rapporteur on torture, appointed by the countries of the world to report on torture is now considered a whistle-blower for just doing his job?

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/6/17/whistle-blower-on-the-case-of-julian-assange-united-nations-rapporteur-on-torture-nils-melzer

Jun 17, 2021
Is de Autoriteit Persoonsgegevens haar Missie Vergeten? - Michiel Jonker en de AP bij de Raad van State over de Arnhemse afvalpas
2186

De gemeente Arnhem gebruikt volgens Michiel Jonker privacy gevoelige informatie voor de afvalpas, wat in strijd is met het principe van dataminimalisatie. In dit videoverslag legt Jonker in een korte inleiding uit wat voorafging aan de rechtszaak tegen de Autoriteit Persoonsgegevens, voor de Raad van State op 10 mei 2021. Daarna zie je een samenvatting van de rechtszaak aan de hand van een aantal fragmenten. Uitspraak over zes weken. Dit is een reportage in drie delen: - deze samenvatting in 36 minuten van wat vooraf ging gevolgd door enkele fragmenten uit de zitting ( ) - een integrale registratie van de zitting in 76 minuten (https://youtu.be/UiE53zOMp3s) - interview met Michiel in nabeschouwing en analyse in 32 minuten (https://youtu.be/yEG4Qkxpwso)
website / links https://potkaars.nl/blog/2021/5/12/is-de-autoriteit-persoonsgegevens-hun-missie-vergeten-michiel-jonker-de-autoriteit-persoonsgegevens-en-dataminimalisatie

Jun 10, 2021
Persconferentie Viruswaarheid - Uitspraak Kort Geding tegen de Staat
2863

Op 10 mei was de uitspraak in het kort geding van Viruswaarheid tegen de Staat, over de legitimiteit van Corona maatregelen-wet. Viruswaarheid verloor.

Om 16.00 uur 10 mei 2021 was er een persconferentie van Viruswaarheid over die uitspraak. Potkaars was er bij en zond het live uit via YouTube. Deze is onmiddellijk na uitzending door YouTube weggecensureerd.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/9/persconferentie-viruswaarheid-kort-geding-tegen-de-staat-1600-uur 

Jun 09, 2021
Police for Freedom - Verslag Mars van de menselijke verbinding, Barneveld 8 mei 2021
2089

Op 8 mei 2021 was de tweede mars van de menselijke verbinding, van Police for Freedom - Nederland. Potkaars was er bij en maakte dit verslag met beelden van de mars, interviews met deelnemers en beelden van de escalatie tussen ME en Defend tegen het einde van de mars. In de studio bespreekt Rico Brouwer van Potkaars de mars na in een live uitzending met initiatiefnemer Dennis Spaanstra, zondagmiddag 15.00 uur.
website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/9/police-for-freedom-mars-van-de-menselijke-verbinding-barneveld-8-mei-2021

Jun 08, 2021
Police for Freedom mars in Barneveld - Nabespreken met Dennis Spaanstra live in Potkaars
2727

Dennis Spaanstra, de initiatiefnemer van Police for Freedom Nederland doet live in Potkaars zijn verslag van de mars voor menselijke verbinding van gisteren in Barneveld.
 Vanmiddag om 15.00 uur via deze stream

website / links en videoverslag van de mars: https://potkaars.nl/blog/2021/5/9/police-for-freedom-mars-van-de-menselijke-verbinding-barneveld-8-mei-2021

Jun 08, 2021
Pieter en Jade kuit van de BPOC2020 - Politieverhoren, Strafaangifte bij het ICC en Vaccinatieschade
2911

Pieter en Jade Kuit van de BPOC2020 leggen in Potkaars uit wat ze van plan zijn met vaccinatieschade verhoren op 22 mei, hoe het er voor staat met de Politieagent verhoren en de komende tussenrapportage daarover waar RTL een reportage over gaat maken. En over de strafaangifte tegen de Ministersploeg van Mark Rutte bij het internationaal strafhof in Den Haag. Kuit: ‘die misdaden hebben ze in vereniging gepleegd’.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/7/pieter-en-jade-kuit-van-de-bpoc2020-strafaangifte-bij-het-icc-en-een-reportage-door-rtl

Jun 07, 2021
Malieveld, bevrijdingsdag 2021 - met Nederland in Opstand, Marcel de Ruiter en Ukes for Freedom
1461

"Deze man heeft zich opgeofferd voor onze veiligheid, want hij pleurde er een fiets onder dat kutkanon" (Tinus Koops). Marcel de Ruiter zat drie maanden vast omdat hij in Eindhoven een waterkanon stopte met een oude fiets. Ik bracht Marcel met zijn nieuwe fiets naar bevrijdingsdag 2021 op het Malieveld. Dit is mijn verslag.

Deze video is verboden op YouTube omdat het informatie bevat die in strijd zou zijn met de World Health Organisation. Onduidelijk is of ze het Vaccinatieliedje van Ukes for Freedom bedoelen, of de joodse mevrouw die op het podium vertelt over waarom ze weigert de corona test als medisch experiment te ondergaan. Of was het mijn interview met Arie Paap achter het podium? Arie werd recent veroordeeld voor openlijke geweldpleging met een groep, nadat hij door een agent te paard en tot bloedens toe door een agent te voet van het Museumplein af werd geslagen. Fragmenten uit de toespraak van Tinus Koops, Willem Engel, Jeroen Pols, Mordechai Krispijn kunnen ook de aanleiding zijn geweest voor de youtube censuur. Oordeel zelf. Bevrijdingsdag 2021, weggecensureerd door YouTube, te zien via alle andere kanalen.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/6/bevrijdingsdag2021-malieveld-marcelderuiter

Jun 06, 2021
The Defeat Of Covid - Dr. Colleen Huber (English)
3860

In 2020 dr. Huber and her team published various peer reviewed papers on the health risks of face masks in the corona crisis and is continuing to do research into adverse effects of the various mandatory measures. Colleen Huber is a returning guest to the Potkaars podcast, and has recently published her book on those studies, available on Amazon: ‘The Defeat of COVID: 500+ medical studies show what works & what doesn't’.

website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/6/the-defeat-of-covid-dr-colleen-huber-english

Jun 05, 2021
Waarom gooi je een fiets onder een waterkanon? - op bezoek bij Marcel de Ruiter
2813

 'Hier zitten de mensen achter de tralies die er eigenlijk achter horen te zitten'. Marcel wijst naar een plaatje van Nederlandse politieke kopstukken, geplakt achter tralies op de protestfiets die hij kreeg van zijn vrienden bij thuiskomst na een gevangenisstraf van drie maanden. Marcel de Ruiter probeerde op een demonstratie in Eindhoven eerder dit jaar een waterkanon te stoppen met een oude fiets. Die beelden gingen de wereld over en Marcel werd veroordeeld tot drie maanden cel. Nu is hij weer thuis en doet in Potkaars verslag. Vrienden gaven hem bij thuiskomst een fiets, versierd met alle proteststickers die ze vinden konden. Marcel:'Bij deze dank ik de steungroep boeren & burgers voor dit mooie en nuttig kado.
 website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/4/waarom-gooi-je-een-fiets-onder-een-waterkanon-op-bezoek-bij-marcel-de-ruiter 

Jun 01, 2021
Eighty police officers are blowing the whistle about police violence in the Netherlands - Jade Kuit
5028

 In this in depth 80 minute interview in English, Jade Kuit explains the Dutch citizens initiative BPOC2020 she founded with her dad, investigating the adverse consequences of the corona measures. Earlier this year medical pro’s and scientists testimonies (among many others) were joined by police officers blowing the whistle on their working conditions and the use of extreme violence against citizens we observed in the Netherlands.
website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/2/eighty-police-officers-are-blowing-the-whistle-about-police-violence-in-the-netherlands-jade-kuit 

May 31, 2021
Privacy of Censuur? - Jan Engel voor de rechter, tegenover de Belastingdienst
2400

 De website FortOranjeNieuws.nl is “een website waar al het nieuws over camping Fort Oranje wordt verzameld en gearchiveerd.” Overheden verzameld in het RIEC probeerden Fort Oranje in 2017 af te pakken van de eigenaar, sindsdien spelen er slepende juridische procedures.
Het RIEC; het Regionaal Informatie en Expertise Centrum, is een samenwerkingsverband tussen overheidsinstellingen zoals de belastingdienst en gemeenten. Over de zaak Fort Oranje interviewde ik Jan Engel in oktober 2020 en met Potkaars deed ik verslag van de rechtszaak tegen de gemeente Zundert in maart 2021 over die ontneming.

In dit Potkaars interview vertelt Jan Engel over de rechtszaak die de Staat dit keer tegen hém aanspande om informatie over twee belastingambtenaren die hij onder beheer zou hebben, van de Fort Oranje Nieuws website te laten verwijderen. Maar, zegt Jan Engel, ik ben allang niet meer de beheerder van die site en de foto’s zijn er al enige tijd niet meer op te zien. De rechter die aan deze zaak werd toegewezen is voor de mensen die Viruswaarheid volgen een bekende: meester Vetter. Ook toevallig. Net als de datum van de uitspraak; 9 juni. De dag waarop vier jaar geleden de gemeente binnenviel op de camping.
website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/26/privacy-of-censuur-jan-engel-voor-de-rechter-tegenover-de-belastingdienst 

May 26, 2021
Potkaars stopt en begint opnieuw; de trias politica is stuk - Column Rico Brouwer
1235

 Potkaars deed sinds 2018 verslag van hoop, van activisten en klokkenluiders, van rechtspraak en van politiek. In deze comumn praat ik je bij over wat er afgelopen week daarin voor mij is veranderd. De trias politica, onze scheiding der machten, is stuk. Dit is hoe ik met Potkaars verder ga na die conclusie. Nieuw logo, muziek, andere reportages. Vanaf vandaag is Potkaars de enige podcast wiens logo een echte kaars is. Rico
website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/24/potkaars-stopt-en-begint-opnieuw-de-trias-politica-is-stuk-column-rico-brouwer 

May 24, 2021
Oproep tegen de testwet aan alle Eerste Kamerleden vanaf het Plein in Den Haag - 16 mei 2021
918

 Volgende week, 25 mei, wordt er in de Eerste Kamer gestemd over de testwet. Frank Ruesink vanaf het Plein in Den Haag, roept persoonlijk alle Kamerleden op: 'het is een wet die daadwerkelijk ervoor gaat zorgen dat nog meer mensen kunnen worden uitgesloten van deze samenleving'. Potkaars deed verslag en verzorgde de techniek bij het optreden 'Laat Me'.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/5/17/oproep-aan-alle-eerste-kamerleden-vanaf-het-plein-in-den-haag-16-mei-2021 

May 18, 2021
Ukes for Freedom, demonstratie Rotterdam - Vaccinatie, "ge(e)n ethisch experiment"
1472

Op 24 april 2021 waren de Ukes (Ukelele's) for Freedom op de Demonstratie/Mars voor Vrijheid van 'Nederland in Opstand', in Rotterdam. Rico Brouwer van Potkaars deed verslag, met interviews en live muziek. 

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/25/ukes-for-freedom-demonstratie-rotterdam-vaccinatie-geen-ethisch-experiment

Apr 25, 2021
'Lekker voor je, Kakkerlak' - Arie Paap veroordeeld door de politierechter, verslag rechtszaak
5104

Agent te paard roept 'lekker voor je, kakkerlak' nadat betoger Arie Paap een bloedende hoofdwond werd geslagen. De politierechter woog dat niet mee in haar vonnis en veroordeelde betoger voor openlijke gerweldpleging. Verslag van rechtszaak tegen Arie Paap, met beelden van het Museumplein 17 januari. De foto van Arie Paap waarop te zien is hoe een politieagent te paard hem zou slaan met een wapenstok, ging de wereld over. Niet die agent maar Paap stond op 22 april jl. voor de politierechter om zich te verantwoorden voor zijn handelen op die demonstratie. In deze video een analyse van de beelden gemaakt met politiecamera en van de rechtszaak. Daarna een samenvatting van beelden uit de rechtszaal.  artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/21/arie-paap-voor-de-politierechter-opnamen-vanuit-de-rechtszaal

Apr 24, 2021
hoger beroep tegen de PCR-test en het inreisverbod (samenvatting) - 16 april 2021, Gerechtshof Den Haag
1602

30 minuten samenvatting, met fragmenten uit het verslag van het hoger beroep van Viruswaarheid tegen de Staat over de geldigheid van de PCR test en van het inreisverbod, wanneer je geen test wilt of kunt afgeven. Beide zaken werden eerder in kort geding door Viruswaarheid verloren en nu in een gecombineerde beroepsprocedure op vrijdag 16 april in één keer in beroep aan het Hof in Den Haag voorgelegd. Potkaars kreeg toestemming daarbij aanwezig te zijn, videoopnamen te maken die live uit te zenden. Afgezien van een ANP fotograaf, was Rico Brouwer van Potkaars de enige journalist in de zaal.

In dit verslag hoor je eerst twee belangrijke fragmenten waarin de staat zegt: ‘de PCR test wordt niet ingezet voor diagnose, maar voor pandemie bestrijding’ en viruswaarheid zegt: ‘de test mag je niet gebruiken voor mensen zonder symptomen en de consequenties zoals op inreizen als gevolg van deze verplichte test, zijn buiten de wet’.

In dit verslag hoor je eerst wat er rond negen uur ‘s ochtends buiten voor het gerechtsgebouw in Den Haag gebeurde. Djamila le Pair was daar met een boekje dat ze had gemaakt. Ze vertelde hoe ze het een dag eerder aan alle rechters in Den Haag had bezorgd. Het bevat de eed van de rechters, de grondwet en haar oproep: ‘ik vraag u, inmiddels radeloos te midden van het toenemend politiegeweld, de voorschrijdende eenzaamheid en censuur, en de naar grote armoede afglijdende samenleving, voor ons land en onze rechten op te komen en voor de goede kant van de geschiedenis te kiezen’.

Djamila verterlde over haar actie terwijl Willem Engel en Jeroen Pols aankwamen bij het gerechtsgebouw.

website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/11/hoger-beroep-pcr-test-en-inreisverbod-16-april-2021-1000-uur

Apr 19, 2021
als een politieagent voor de vrijheid van meningsuiting - Dennis Spaanstra, Police for Freedom NL
2294

Police For Freedom verdedigt niet jouw mening, maar verdedigt de vrijheid om deze te hebben. Terugblik en verslag van de mars voor de menselijke verbinding op 10 april 2021 in Baarn, met initatiefnemer en oprichter van Police for Freedom - Nederland, Dennis Spaanstra.
website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/13/als-een-politieagent-voor-de-vrijheid-van-meningsuiting-dennis-spaanstra 

Dennis geeft me een shirt en zegt: “ik zie jou als de politieagent voor de vrijheid van meningsuiting”. Een groter compliment kan je me niet maken, ik was van m’n stuk gebracht. Blijkt hij gitaar te kunnen spelen ook. De eerste gast in Potkaars die de gitaar, die er altijd staat als decor, oppakte. 

Samen met Dennis kijken we terug naar de mars, de voorbereiding, het verbod om te demonstreren in Hilversum, de rechtszaak daarover afgelopen vrijdag, over een noodbevel in Apeldoorn en een prachtige mars in Baarn. 

Overal in de wereld wordt met geweld opgetreden tegen demonstranten. Ook in Nederland. Demonstreren is een grondrecht, maar het mag niet meer, of alleen onder onmogelijke voorwaarden zoals met hoeveel mensen je maximaal mag demonstreren. Alles met de volksgezondheid als argument. Maar het zijn nu juist ook zorgmedewerkers die protesteren tegen het beleid uit Den Haag, voor mensen onder hun verzorging die lijden onder de maatregelen. Ze maken hun statement herkenbaar als witte ketting in witte jassen. 

Politiegeweld maakte dat ook veteranen zich gingen organiseren. Ik sprak op demonstraties veel militaire veteranen. Zij hebben geweld op burgers van dichtbij meegemaakt in oorlogsgebieden en staan nu op demonstraties met hun baret op, naast de witte jassen. Zonder geweld, maar in een duidelijk statement: ‘geweld tegen burgers stopt hier’.

Ook politieagenten zijn zich gaan organiseren. Overal in de wereld, met Police for Freedom. Politieagent Dennis Spaanstra startte een Nederlandse groep en vertelt in dit interview over de eerste Police for Freedom mars in Nederland op 10 april in Baarn. Over hoe dat verboden werd in Hilversum, over hoe Apeldoorn preventief met een noodbevel door de burgemeester op slot werd gezet toen men dacht dat de mars daar zou zijn. 

Dennis vertelt hoe duizenden demonstranten de verbinding zochten en vonden in Baarn. Hoe de locatie tot het laatste moment geheim gehouden werd en hoe ook brandweer, marechaussee, onderwijs zich inmiddels aansluiten. 

Vrijdag was er een rechtszaak tegen de burgemeester van Hilversum, over zijn demonstratieverbod. In die zitting bleek dat er geheime afspraken tussen veiligheidsregio’s zijn gemaakt waarin een optocht, een mars categorisch verboden is. Niet alleen aantallen demonstranten, de onderlinge afstand die ze moeten houden, ook aan de vorm van een demonstratie worden op voorhand beperkingen opgelegd door de veiligheidsregio’s, die daar helemaal niet over gaan. Wat is de volgende stap, dat er wordt voorgeschreven welke liedjes gezongen mogen worden? 

Dennis is politieagent en muzikant. Hij zingt aan het einde: “De Politie Is Mijn Beste Kameraad”, maar dan in de originele tekst. Hij legt uit: de politie is een diender. Zo was het vroeger en zo zou het weer kunnen zijn. De mars in Baarn was er een van verbinding tussen alle groepen in onze samenleving én de politie. Police for Freedom. 

 

Apr 14, 2021
de politie is mijn beste kameraad - Dennis en Rico
96

live in Baarn 10 april 2021 op de police for freedom mars voor menselijke verbinding
website/links https://potkaars.nl/blog/2021/4/9/police-for-freedom-mars-voor-menselijke-verbinding 

Apr 13, 2021
Police for Freedom - Mars voor Menselijke Verbinding
2453

Politieagent Dennis Spaanstra wilde een mars voor de menselijke verbinding organiseren. Hij koos Hilversum als locatie en melde het netjes aan bij de burgemeester. Die verbood de mars, ‘omdat het een mars is’. De veiligheidsregio’s hadden afgesproken categorisch geen marsen toe te staan. De mars werd gehouden in Baarn, op een locatie die tot het laataste moment geheim gehouden werd. Er kwamen duizenden mensen op af. Potkaars deed verslag.
website / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/9/police-for-freedom-mars-voor-menselijke-verbinding

Apr 13, 2021
De politie is je beste kameraad! - Vrijheidsbijeenkomst / Demonstratie, Hellevoetsluis
633

 Het was van te voren netjes afgestemd met de burgemeester, op de meest corona veilige plek die je maar kunt bedenken: aan het Haringvliet, op het strand. Met de zee aan de ene kant en zeeen van ruimte aan de andere. Toch verboden. De vrijheidsbijeenkomst werd verplaatst naar het hart van Hellevoetsluis, midden in de vesting, op het pleintje voor het gemeentehuis. Daarvandaan ging het in optocht richting politiebureau om daar een statement uit te spreken. “De politie is je beste kameraad” werd onderweg gezongen door Wijnand Schippers. De politie sloot in opdracht van de burgemeester de weg naar het politiebureau af en sloot daarna de demonstranten in. Een beetje zoals op het Museumplein en Malieveld, maar dan in het klein in het meestal pittoreske en rustige Hellevoetsluis. Verslag van demonstratie op eigen gelegenheid; koffie drinken op 4 april 2021.
artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/5/de-politie-is-je-beste-kameraad-vrijheidsbijeenkomst-hellevoetsluis

Apr 09, 2021
"wat daar gebeurt is fysiek maar waarom je daar staat is mentaal" - Rolf en Wendy tussen de veteranen op het Museumplein
2973

Op zondag 28 maart bevonden Rolf en Wendy zich schouder aan schouder met de veteranen ter bescherming van de mensen die demonstreerden op het Museumplein. Tegenover zich Politie en ME, wapenstokken en waterkanonnen. Op 31 maart deden ze verslag van wat er die zondag gebeurde en waarom ze daar stonden. Rolf: ‘we zijn daar voor vrijheid en vrede en dat kan je alleen uiten door ook in vrede daar te staan. Wat je ook gebeurt, dat is fysiek maar vrede en gedachtengoed waarom je daar staat, dat is mentaal. Ze kunnen je dus mentaal niet raken als ze je fysiek gaan slaan”.
artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2021/4/1/wat-daar-gebeurt-is-fysiek-maar-waarom-je-daar-staat-is-mentaal-rolf-en-wendy-op-het-museumplein

Apr 08, 2021
Willem Engel wegens opruiing voor de politierechter - interview en registratie van rechtszitting
3104

Op 10 oktober 2020 werd op het Plein in Den Haag -zonder daar eerst de burgemeester over te informeren- gedemonstreerd. Willem Engel werd daar gearresteerd en moest zich over die gebeurtenissen vandaag, 30 maart 2021 verantwoorden voor de politierechter. Aanklacht: opruiing en hij zou zich niet gehouden hebben aan het bevel de demonstratie te beëindigen. Na afloop van de zitting sprak ik Willem in Potkaars, daarna zie je integraal de opname zoals die werd gemaakt/aangeleverd door de NOS.
De rechtzaak start op minuut 40 van dit verslag
00:40:00​ aanvang zitting
website/links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/30/willem-engel-voor-opruiing-voor-de-politierechter-interview-en-integrale-registratie-van-zitting

Apr 01, 2021
"Wie hier een baret op zn hoofd heeft, die is veteraan" - Museumplein, Amsterdam, 28 maart 2021
588

Veteranen komen op voor ons grondrecht om te demonstreren. Samen met zorgmedewerkers en samen met duizenden andere Nederlanders. Verslag vanuit het hart van Nederland dat klopt op het Museumplein in Amsterdam.
site/links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/28/wie-hier-een-baret-op-zn-hoofd-heeft-die-is-veteraan-museumplein-amsterdam-28-maart-2021 

Mar 31, 2021
"de wet is hier niet op geschreven" - Camping Fort Oranje tegenover gemeente Zundert voor de bestuursrechter in Breda
1347

"Het belangrijkste is om naar het laatste woord van de gemeente te luisteren want daar geven ze toe: we hebben gewoon alles gedaan wat niet mag maar het was heel erg dus we moesten wel'. Aldus Jeroen Pols namens Camping Fort Oranje, in een zaak tegenover de gemeente Zundert voor de bestuursrechter in Breda op 25 maart 2021. In 2017 werd de Brabantse Camping Fort Oranje op last van de gemeente Zundert gesloten. De advocaat van de gemeente vat samen: 'de situatie op Fort Oranje was gewoon schrijnend", "als je zoiets ziet als bestuur en je kijkt naar wat je bevoegdheden zijn, de wet is hier niet op geschreven, dat is van meet af aan ook duidelijk geweest." 
artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/24/livestream-camping-fort-oranje-zundert-voor-de-bestuursrechter

Mar 31, 2021
Veteranen en een witte ketting van zorgmedewerkers op het Museumplein, tegenover Politie en ME
2597

 Waarom zorgmedewerkers demonstreren in een witte jas? Yvonne werkt in de zorg. Ze was erbij op het Malieveld en bedacht daar 'de witte ketting'. Zorgmedewerkers, herkenbaar aan een witte jas, tegenover die geel/blauwe lijn van politie. Ze legt in dit interview uit waar het mis ging in de zorg, dat we niet meer opkomen voor onze doelgroepen en waarom steeds meer zorgmedewerkers op deze manier met gevaar voor eigen gezondheid zeggen: 'tot hier en niet verder'. 
verslag/links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/27/veteranen-en-een-witte-ketting-van-zorgmedewerkers-op-het-museumplein-tegenover-politie-en-me

Mar 31, 2021
Wereldwijde Demonstratie voor Vrijheid - Amsterdam, Museumplein
1292

 Op 20 maart 2021 werd overal op de wereld tegelijkertijd gedemonstreerd voor vrijheid. Ook in Amsterdam, op het Museumplein. Wat je in dit verslag ziet is een interview rond tien over twaalf 's middags, nadat het om twaalf uur was begonnen. Politiegeweld, ME, honden, paarden, waterkannonen en vreedzame demonstranten. Daarna een twwede interview aan de rand van het Museumplein, dat wordt onderbroken door de charge van de ME. De demonstranten zie je daarna Amsterdam in lopen. 

site/links: https://potkaars.nl/blog/2021/3/20/wereldwijde-demonstratie-voor-onze-vrijheid-amsterdam-museumplein

Mar 20, 2021
'harde bewijzen van verkiezingsfraude door de Kiesraad' - demonstratie Malieveld Den Haag 14 3 2021
1718

Verslag van een vreedzame demonstratie die niet werd georganiseerd maar toch duizenden mensen trok. Die niet uit de hand liep en toch met geweld werd opgebroken. En een interview vanaf het Malieveld met Willem Engel, waarin hij stelt bewijs te hebben van verkiezingsfraude door de Kiesraad.

links/artikel:
https://potkaars.nl/blog/2021/3/14/harde-bewijzen-van-verkiezingsfraude-door-de-kiesraad-demonstratie-malieveld-den-haag-1432021

Mar 16, 2021
Presentatie Tussenrapport Coronabeleid - BPOC2020, 2 maart in Den Haag
5047

Live uitzendingen en achter de schermen opnamen vanuit Groningen bij drukkerij de Blauwe Tijger en vanuit Den Haag bij de politiek, van de presentatie tussenrapport van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 (https://BPOC2020.nl). Het boek werd door de politiek in ontvangst genomen door minister Wouter Koolmees en Tweede Kamerleden Wybren van Haga en Thierry Baudet.

00:00 Het signeren van het tussenrapport BPOC2020 bij Blue Tiger

03:21 De presentatie van het rapport bij Blue Tiger

05:13 voorbespreken, thuis bij Pieter Kuit

10:25 livestream 1 - Voor het gebouw Kabinet van de Koning en het torentje van de Minister President

15:30 Overhandigen Rapport aan Nederland

20:08 Gesprekken op het Binnenhof

25:15 Overhandiging aan de minister Wouter Koolmees

27:02 Overhandiging bij de postkamer 2e Kamer

29:50 livestream 2 - Overhandiging aan kamerlid Wybren van Haga (Forum voor Democratie)

32:40 Overhandiging aan lijsttrekker Vrij en Sociaal Nederland Bas Fillipini

39:05 Overhandiging aan kamerlid Thierry Baudet

45:30 Overhandiging aan de Hoge Raad der Nederlanden

49:00 Overhandiging aan het Kabinet van de Koning

52:30 Livestream 3 - Signeersessie op het Plein

57:30 Overhandiging aan VNO-NCW

1:00:50 Livestream 4 - nabespreken, thuis bij Pieter Kuit

1:20:50 foto’s, impressie

Verslag: https://potkaars.nl/blog/2021/2/28/presentatie-tussenrapportage-buitenparlementaire-onderzoekscommissie-2020

website BPOC: https://BPOC2020.nl

word lid van de Potkaars Nieuwsbrief: https://potkaars.nl/nieuwsbrief

Mar 05, 2021
Mijn vrijheid wordt afgenomen. Omdat die anderen ziek zijn, sluiten ze iedereen op - Clyde van Eer
1283

Clyde woont sinds september 2020 in zorgcentrum Buitenhaege in Almere. Hij vertelt in deze Potkaars dat hem is verboden uit te gaan omdat anderen in het huis een positieve coronatest kregen. Doet hij het toch dan dreigt uithuiszetting. Clyde heeft COPD. 

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/2/20/mijn-vrijheid-word-afgenomen-ze-sluiten-iedereen-op-clyde-van-eer

Feb 20, 2021
Mark Rutte, Tok You. Van een kale kapper kan je niet plukken - Barbier Rogier in Potkaars
1087

Van een kale kapper kan je niet plukken? Donovan van Barbier Rogier in Almere vertelt hoe het gaat met de steun van de overheid voor ondernemers: ‘tot nu toe nog niets gehad’. Hij zou daarom open gaan en kreeg de keuze: gemeentesteun, of grote boetes. Die gemeentesteun is er .. ook nog niet.

artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/2/18/van-een-kale-kapper-kan-je-niet-plukken-barbier-rogier-knipt-potkaars

Feb 19, 2021
Spoed Appèl Avondklok - buiten voor het gerechtsgebouw met Willem Engel, Jeroen Pols en Pedro Kuit
1790

De rechter oordeelde in kort geding tegen de Staat vandaag dat de avondklok niet mocht doorgaan. Direct tekende de Staat protest aan en kregen ze nog dezelfde middag een spoed procedure bij het Hof toegewezen. Potkaars was er bij en sprak Pedro Kuit van de https://bpoc2020.nl​ en Willem Engel en Jeroen Pols van Viruswaarheid. 

Potkaars kreeg de persdienst van het Hof niet te pakken, de NOS kennelijk wel. En nadat de NOS was gegund verslag te doen, werd potkaars via Email afgewezen. Ook was het me niet toegestaan zonder opname te maken bij de zitting aanwezig te zijn.

Verslag van hoe de opname Kort Geding tot stand kwam in de Potkaars nieuwsbrief van 13 februari https://us16.campaign-archive.com/?u=8d6119c39b97b89dfef68abc7&id=ae8112190c

artikel / links https://potkaars.nl/blog/2021/2/12/viruswaarheid-tegen-de-staat-in-kort-geding-over-de-avondklok-11-februari-2021

Wil je meer Potkaars? Help via https://potkaars.nl/help​

livestreram zoals de NOS die maakte: https://www.youtube.com/watch?v=xZvaJx8SsXI&t=0s

Feb 17, 2021
Viruswaarheid tegen de Staat, in kort geding over de avondklok -11 februari 2021
3530

op 11 februari diende het kort geding van stichting Viruswaarheid, Willem Engel en Jeroen Pols tegen de Staat der Nederlanden om de avondklok te laten stoppen. Potkaars maakte van de zitting opnamen, deze komen in twee delen online. Dit is deel één met daarin de opening en het pleidooi van Jeroen Pols.  Deel 2 is te zien via de online videokanalen : 
https://potkaars.nl/blog/2021/2/12/viruswaarheid-tegen-de-staat-in-kort-geding-over-de-avondklok-11-februari-2021

In deel twee het antwoord van de landsadvocaat, en dupliek (binnenkort online). Uitspraak dinsdag 16 februari 10.00 uur (uiterlijk woensdag).

https://potkaars.nl

Wil je meer Potkaars? Help via https://potkaars.nl/help

Feb 12, 2021
Klop op de deur van politiek (deel 1) - documentaire aardbevingen in Groningen bij Ons laand ons lu
2734

De grond onder Groningen is stuk. Zestig jaar aardgaswinning leidde tot honderden breuklijnen als gevolg van aardbevingen, waar huizen en bedrijven aan kapot zijn gegaan. De officiele meetapparatuur van het KNMI geeft ondertussen een vertekend beeld. We kunnen dat zien omdat we zelf zijn gaan meten, aldus Albert Heidema van Ons laand ons lu. 

Potkaars maakte februari 2021 een reportage over dit burgerinitiatief dat oorzaak en gevolg van de aardbevingen in Groningen in kaart brengt en slachtoffers bijstaat. Deze documentaire bestaat uit drie delen van ieder 45 minuten. Dit is deel 1.

website en documentaire: https://potkaars.nl/groningen

Feb 09, 2021
Klop op de deur van politiek (deel 2) - documentaire aardbevingen in Groningen bij Ons laand ons lu
2612

De grond onder Groningen is stuk. Zestig jaar aardgaswinning leidde tot honderden breuklijnen als gevolg van aardbevingen, waar huizen en bedrijven aan kapot zijn gegaan. De officiele meetapparatuur van het KNMI geeft ondertussen een vertekend beeld. We kunnen dat zien omdat we zelf zijn gaan meten, aldus Albert Heidema van Ons laand ons lu.

Potkaars maakte februari 2021 een reportage over dit burgerinitiatief dat oorzaak en gevolg van de aardbevingen in Groningen in kaart brengt en slachtoffers bijstaat. Deze documentaire bestaat uit drie delen van ieder 45 minuten. Dit is de deel 2.

website en documentaire: https://potkaars.nl/groningen

Feb 09, 2021
Klop op de deur van politiek (deel 3) - documentaire aardbevingen in Groningen bij Ons laand ons lu
2565

De grond onder Groningen is stuk. Zestig jaar aardgaswinning leidde tot honderden breuklijnen als gevolg van aardbevingen, waar huizen en bedrijven aan kapot zijn gegaan. De officiele meetapparatuur van het KNMI geeft ondertussen een vertekend beeld. We kunnen dat zien omdat we zelf zijn gaan meten, aldus Albert Heidema van Ons laand ons lu. 

Potkaars maakte februari 2021 een reportage over dit burgerinitiatief dat oorzaak en gevolg van de aardbevingen in Groningen in kaart brengt en slachtoffers bijstaat. Deze documentaire bestaat uit drie delen van ieder 45 minuten. Dit is deel 3.

website en documentaire: https://potkaars.nl/groningen

Feb 09, 2021
Corona Weer Alarm! Weerbericht van 6 februari - Edsard Ravelli
2268

In de 'gezellig koffie drinken' live uitzendingen van vorige maand legde de corona weerman Edsard Ravelli uit waarom de maatregelen van Mark Rutte niet werken en welke maatregelen wel werken tegen corona. Nu is hij terug met een nieuw weerbulletin, kijken we terug op zijn voorspellingen en kijken we vooruit naar de vorstperiode komende week. Edsard kondigt een weeralarm af!

voorgaande weerberichten: https://potkaars.nl/gezellig

Feb 06, 2021
De Grondwet gaat boven de Staat - Jeroen Pols, terugblik op Kort Geding 21/1
2994

Aan de hand van audio fragmenten uit de zitting van gisteren kijken Rico Brouwer en Jeroen Pols terug op dat kort geding. Het tiende op rij van Viruswaarheid en het derde over dit specifieke onderwerp: de verplichting tot het tonen van een negatieve PCR test uitslag wanneer je wilt terugreizen naar je eigen land. Deze zaak was anders dan alle voorgaande.

artikel / Notes: https://potkaars.nl/blog/2021/1/20/live-uitzending-kort-geding-segal-csde-staat-der-nederlanden

Jan 22, 2021
SAMENVATTING kort geding PCR testeis bij inreizen - Segal c.s./de Staat
928

In 15 minuten een samenvatting van kort geding dd 21 januari 2021 van een uur. Inzet de PCR test als eis voor je naar huis mag vliegen, en de onmogelijkheid weer thuis te komen als je daar principiele bezwaren tegen hebt. 

Integrale uitzending / links https://potkaars.nl/blog/2021/1/20/live-uitzending-kort-geding-segal-csde-staat-der-nederlanden

Jan 21, 2021
Wie heeft Rutte ingefluisterd dat avondklok een goed idee is? - Edsard Ravelli
1797

Mark Rutte breidt zijn arsenaal uit. Hij smeekt om een avondklok, aldus de NOS. Maar die Mark Rutte heeft iets met dividendbelasting in het vorige regeerakkoord gesmokkeld en met de kennis van nu weten we dat dat in het belang van het grootbedrijf was, niet in het belang van Nederland. Rico Brouwer aan Edsard Ravelli: ‘ik heb twee vragen aan jou: wie heeft Rutte ingefluisterd dat een avondklok een goed idee is en wat is de onderbouwing van een avondklok als je een virus wilt bestrijden?’ Ravelli: ‘Ik heb altijd focus op de data en ik laat de data me leiden tot een conclusie. Ik heb geen idee wat er in Ruttes hoofd rondgaat. Wat ik wel denk te zien; als het enige gereedschap dat je kent een hamer is, is daarmee nog niet ieder probleem aan te pakken alsof het een spijker is’.

In dit interview, opgenomen in de studio van Pierre Capel, hoe het gaat met de aanpak van het corona virus, welk probleem zijn we nu eigenlijk aan het oplossen en wat klopt er wel en niet van de rapportages van het RIVM?

artikel / notes: https://potkaars.nl/blog/2021/1/14/wie-heeft-rutte-ingefluisterd-dat-een-avondklok-een-goed-idee-is-edsard-ravelli 

Jan 14, 2021
Trump, Assange and the rule of law - Professor Alfred de Zayas
3775

Professor of international law and human right expert Alfred de Zayas comments on the media censorship happening right now in the US. It's not just freedom of speech that's being censored, it's also the right to be informed. In this interview we discuss last weeks verdict in the extradition case of Julian Assange, and the denial of bail. Not just free speech but the rule of law appears broken both in the US and UK. 

In the second half of this interview we discuss a new law effective immediately in the Netherlands and how the state is being taken to court about it.  Dutch citizens aren't allowed to board a flight home unless they present a negative PCR test result before boarding. Effectively that means you're stranded if not exiled in certain countries, moreover that you've lost your basic human right to not have to submit to said medical procedure.

De Zayas is a returning guest to Podkaars. You may find him om https://twitter.com/Alfreddezayas and https://alfreddezayas.com

Article/Notes: https://potkaars.nl/blog/2021/1/10/trump-assange-and-the-rule-of-law-professor-alfred-de-zayas

Jan 10, 2021
Rico Brouwer - twitter censuur, Trump en Parler
694
Nadat ik een filmpje plaatste op twitter, van trump, blokkeerde twitter min account. Ik mocht na 12 uur pas verder als ik het filmpje eerst zou wissen.Ok, doei twitter. Hoe ik verder ga en hoe potkaars verder gaat, samen met dat bewuste filmpje van trump in deze column.https://potkaars.nlhttps://parler.com/profile/Potkaars/posts
Jan 08, 2021
Privacy First en de coronacrisis - Vincent Böhre
4054
Sinds maart 2020 zitten Nederland en de wereld in een ongekende crisis van aantasting van grondrechten zoals artikel tien en elf van de grondwet: het recht op privacy. We zagen demonstraties en rechtszaken tegen die aanpassingen en juist tijdens het opnemen van dit interview speelt het kort geding tegen de Staat over hoe Nederlanders niet naar hun eigen land mogen terugreizen tenzij ze in het buitenland eerst een medisch onderzoek ondergaan. Gaat zo’n voorwaarde niet in tegen internationale verdragen en het recht op lichamelijke integriteit (artikel elf van de grondwet)? Vincent Böhre is directeur en jurist bij Privacy First en geeft zijn visie op de corona crisis, op de maatregelen, op rechtszaken en andere vormen van activisme.Privacy First zoekt nieuwe bestuurders. In dit interview vertelt Vincent daarover en hoe je kunt aanmelden.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/1/6/privacy-first-en-de-coronacrisis-vincent-bhre
Jan 06, 2021
Interviews en verslag van Kort Geding testplicht voor inreizen - 5 januari 11.00 uur Den Haag
4370
interviews met Jeroen Pols (vooraf) en Gerben van de Corput (na afloop) van het kort geding tegen de staat, aangespannen door Viruswaarheid en dertig in het buitenland gestrande reizigers. Nederland stelt een inreis-eis in de PCR test. Viruswaarheid eist dat die voorwaarde van tafel gaat.Na de twee interviews buiten voor de zittingszaal, volgt de integrale opname van de rechtszitting. Deze werd in audio live-uitgezonden door Potkaars. De rechter gaf geen toestemming voor opname in beeld.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2021/1/4/livestream-kort-geding-testplicht-voor-inreizen-5-januari-1100-uur-den-haag
Jan 06, 2021
de wet is in dit weekeinde opnieuw veranderd- thuiskomst familie Jeroen Pols
533
Afgelopen donderdag wonnen ze van de Staat, de rechter oordeelde dat de PCR test niet als voorwaarde gesteld mag worden aan het in een vliegtuig stappen in het buitenland. Jeroen Pols vertelt op Schiphol hoe hij door gestrande reizigers in het buitenland gevraagd wordt om hulp, in hetzelfde weekeinde waarin team-Rutte de wet probeert aan te passen. Pols legt uit wat er is veranderd, kondigt vervolgstappen aan en welkom thuis aan zijn familie.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/30/familie-jeroen-pols-zit-vast-in-buitenland-in-kort-geding-tegen-de-covid19-testeis
Jan 04, 2021
Lever Assange niet uit aan de oorlogsmisdadigers - verslag demonstratie Amsterdam, 3 januari 2021
1666
Lever Assange niet uit aan de oorlogsmisdadigers - Demonstratie Amsterdam, Museumplein 3 januari 2021artikel / links:https://potkaars.nl/blog/2021/1/1/call-to-action-demonstratie-museumplein-amsterdam
Jan 03, 2021
Demonstratie voor Julian Assange - Amsterdam Museumpein, 3 januari 2021 14.00uur
823
Op het museumplein in Amsterdam komende zondag 3 januari vóór de vrijlating van Julian Assange, vóór persvrijheid.contact: Djamila le Pair https://twitter.com/Djugglinginterview: https://potkaars.nl/assangeartikel / notes: https://potkaars.nl/blog/2021/1/1/call-to-action-3-december-2020-demonstratie-museumplein-amsterdam
Jan 01, 2021
Kort Geding tegen de Staat gewonnen - Jeroen Pols over het vonnis van de rechter over pcr testeis
500
De Rechter oordeelde dat Nederlanders die in het buitenland zijn wél terug mogen reizen naar Nederland en niet gedwongen mogen worden tot het ondergaan van een PCR test. Jeroen Pols reageert op het vonnis van de rechter, die oordeelde over zijn familie op vakantie in Tanzania.artikel Jeroen Pols: https://viruswaarheid.nl/informeren/vonnis-geen-verplichte-coronatest-terugkerende-reizigersartikel / vonnis / notes: https://potkaars.nl/blog/2020/12/30/familie-jeroen-pols-zit-vast-in-buitenland-in-kort-geding-tegen-de-covid19-testeisword hier lid van de Potkaars nieuwsbrief voor updates, ook wanneer censuur Potkaars wist; https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Jan 01, 2021
Familie Jeroen Pols zit vast in Buitenland - in Kort Geding tegen de covid19 terugreis testeis
4052
De Staat eist eind 2020 ineens dat je -vóórdat je in het buitenland in een vliegtuig stapt terug naar Nederland- een negatieve covid19 test toont. De vrouw en kinderen van jurist Jeroen Pols zitten daardoor met Oud en Nieuw vast in Tanzania en vragen via hun advocaat Gerben van de Corput aan de kort geding rechter in Den Haag om die eis te laten vallen.artikel / notes: https://potkaars.nl/blog/2020/12/30/familie-jeroen-pols-zit-vast-in-buitenland-in-kort-geding-tegen-de-covid19-testeisword hier lid van de Potkaars nieuwsbrief voor updates, ook wanneer censuur Potkaars wist; https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Dec 30, 2020
Potkaars na YouTube en de Social Media censuur van 2021 - column Rico Brouwer
1344

Potkaars werd op kerstavond 2020 vanwege het best bekeken interview, met meer dan 200.000 views op YouTube, gewist! Maar het was een eerlijk integer journalistiek product. En wat doe je dan nog als burgerjournalist, als dat niet meer mag? Rico Brouwer legt uit hoe hij om wil gaan met de censuur van big tech in 2021. Adapt.

Potkaars vind je op https://potkaars.nl en platforms die NIET censureren.

word lid van de nieuwsbrief: https://potkaars.nl/nieuwsbrief

help met een donatie: https://potkaars.nl/help

gelukkig nieuwjaar!

Dec 29, 2020
Potkaars na YouTube en de Social Media censuur van 2021 - column Rico Brouwer
1344
Potkaars werd op kerstavond 2020 vanwege het best bekeken interview, met meer dan 200.000 views op YouTube, gewist! Maar het was een eerlijk integer journalistiek product. En wat doe je dan nog als burgerjournalist, als dat niet meer mag? Rico Brouwer legt uit hoe hij om wil gaan met de censuur van big tech in 2021. Adapt.Potkaars vind je op https://potkaars.nl en platforms die NIET censureren.word lid van de nieuwsbrief: https://potkaars.nl/nieuwsbriefhelp met een donatie: https://potkaars.nl/helpgelukkig nieuwjaar!
Dec 29, 2020
over de demonstraties in Hilversum op 19 december en 10 januari - Djamila le Pair
2481
Tinus Koops werd uit de trein gevist zonder mondkapje. Hij miste daardoor zijn Potkaars interview afspraak over de demonstratie die op 19 december verboden werd in Hilversum. Djamila le Pair zag Tinus in Potkaars en besloot mee te gaan demonstreren. In dit interview haar verslag van wat er gebeurt als een burgemeester een demonstratie verbiedt. Ze vertelt ook over de lawaaimakende demonstranten eerder, tijdens Rutte zijn toespraak uit het torentje en hoe ze daar bij toeval terecht kwam. Met Djamila gingen we na het gesprek op zoek naar Tinus in het politiebureau.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/24/over-de-demonstraties-in-hilversum-op-19-december-en-10-januari-djamila-le-pair-tinus-koopsword lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 24, 2020
Djamila le Pair - in actie voor Julian Assange
2187
Djamila zag een tweet van Craig Murray over Julian Assange's uitleveringsrechtszaak dit najaar en ging zich in die zaak verdiepen. Ze viel van de ene verbijstering in de andere over hoe naar met hem wordt omgegaan door al die landen en journalisten. Nu voert ze actie voor de vrijlating van Assange: 'ik zou zijn plek innemen als dat kon'. De uitspraak in de uitleveringszaak is op 4 januari. Volg haar op Twitter https://twitter.com/Djuggling om mee te doen met haar actie vóór Assange en persvrijheid in het weekeinde van 2 en 3 januari.artikel/links https://potkaars.nl/blog/2020/12/24/djamila-le-pair-in-actie-voor-julian-assange
Dec 24, 2020
Almere in de Lockdown - Burgemeester Franc Weerwind
2627
Ik wilde weten hoe je als burgemeester stuurt, wanneer er met cijfers op tv wordt gegoocheld. Wat zijn je mogelijkheden om lokaal beleid te maken als het beleid in de Corona crisis landelijk wordt bepaald? Laat je je alleen informeren door het RIVM of kijk je verder? Wat zijn de afwegingen bij demonstraties en wanneer grijp je in als iemand zich niet aan de maatregelen houdt? Hoe gaat het met de ondernemers in Almere, met de zorgmedewerkers en de handhavers? In de raadskamer van het gemeentehuis van Almere een openhartig gesprek met Franc Weerwind, burgemeester van Almere.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/23/almere-in-de-lockdown-burgemeester-franc-weerwindword lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 23, 2020
ik verklaar dat de navolgende persoon ernstige gezondheidsklachten kan verwachten - Piet van Herten
3758
Piet van Herten is 75 jaar, homeopathisch arts en nu in de corona crisis is hij voor het eerst van zijn leven ‘activist’. Piet kwam naar de Potkaars studio in zijn Jensen t-shirt en vertelde daar het verhaal van mensen met post traumatische stress, of asthma, die van hun arts desondanks geen ‘verklaring’ krijgen. Hij werkt samen met meerdere artsen. Ze schreven reeds honderden ontheffingen tegen de mondkapjesplicht.Piet helpt mensen met een beperking of ziekte -zoals Mark Rutte dat noemt- bij het krijgen van een ontheffing tegen de mondkapjesplicht. In deze Potkaars vertelt Piet over hoe hij zijn eigen angst overwon toen hij dertig was, over hoe hij beter werd en daarna zelf arts werd. Piet vertelt zijn persoonlijk verhaal over angst, over hoe liefde won, over een groot gevoel van rechtvaardigheid en over activisme. artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/16/piet-van-herten-verklaart-dat-de-navolgende-persoon-ernstige-gezondheidsklachten-kan-verwachtenword lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 18, 2020
Nederland in Opstand: #GenoegisGenoeg - Tinus Koops
3223
"Mensen blijven dieren. Drijf ze in het nauw en ze maken vanzelf rare sprongen. De lockdown duurt nu al heel lang en perspectief is weg". Tinus Koops begon 'Nederland in Opstand', is op demonstraties en organiseert ze. 19 december in Hilversum. In dit gesprek: de demonstraties in 2020, het geweld door de politie en demonstranten in de corona crisis. Live beelden van 17 december van revrouwlutie de de kapitein.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/17/nederland-in-opstand-genoegisgenoeg-tinus-koopsword lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 17, 2020
Op Adem Komen in het Nederland van Rutte en De Jonge - Ton Kuik van café Weltschmerz
4200
Ton Kuik kwam op vier december in aanvaring met handhavers, vanwege zijn niet dragen van een mondkapje toen hij uitrustte ergens op een treinstation. Ton heeft na een jarenlange door een onbegrepen ziekte gedwongen herstelperiode eind 2017 het ondernemerschap weer opgepakt en is interviewer bij café Weltschmerz. In deze Potkaars vertelt hij hoe dat gaat; als je je beroept op de 'uitzondering op de mondkapjesplicht om medische reden'. In dit interview een analyse van het beleid van Mark Rutte, van zijn toespraak van 14 december en van de nieuwe lockdown. Ton vertelt over censuur van het café Weltschmerz kanaal en over mondkapjes waar je wél doorheen kunt ademen. word lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefartikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/16/op-adem-komen-in-het-nederland-van-rutte-en-de-jonge-ton-kuik-van-caf-weltschmerzop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 17, 2020
#mondkapjesplicht in de Tweede Lockdown - column Rico Brouwer
1649
Ik kies voor de grondwet en tegen de mondkapjesplicht omdat de grondwet ons beschermt tegen machtsmisbruik. Maar grondrechten werken alleen als wij op onze beurt de grondwet beschermen. Maak je eigen column, vertel aan jouw volgers wat jou overkomt in de lockdown en met de #mondkapjesplicht en hoe jij er mee omgaat. Vertel wat jij vindt van de Rutte lockdown. Je hebt een telefoon, dat ding heeft een camera, dat is alles wat je nodig hebt. Tag @potkaars en #mondkapjesplicht in jouw bericht en potkaars zal je column retweeten. word lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 15, 2020
Vooruitblik op de verhoren van de BPOC2020 dit weekeinde (12 en 13 december) - Pedro Kuit
1548
In de BPOC2020 dit weekeinde: docenten en ouders. Een ondernemer vanuit de horeca en voorzitter van de Koninklijke Horeca Zuid Nederland. Ook artsen Rob Elens en Elke de Klerk. Er hebben zich inmiddels ook journalisten en politieagenten aangemeld en in deze vooruitblik vertelt Pedro Kuit van de buitenparlementaire onderzoekscommissie, ook over die komende verhoren.livestream:zaterdag vanaf 12 uur: https://bpoc2020.nl/livestream/ (en zondag vanaf 10 uur)word lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 11, 2020
Het vonnis van kort geding tegen de Staat over inzet Corona PCR test - Jeroen Pols van Viruswaarheid
3136
Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid legt aan Rico Brouwer van Potkaars uit wat er in het vonnis staat van het kort geding dat hij met Willem Engel had aangespannen tegen de Staat. De rechter heeft Pols cs. in het ongelijk gesteld, maar hoe kan dat nou als de PCR test volgens de bijsluiter niet gebruikt mag worden als diagnostisch instrument? Aan de hand van citaten uit het vonnis reageert Pols op de argumentatie van de rechter in dit vonnis en vertelt hij wat vervolgstappen zijn.Artikel/notes op Potkaars: https://potkaars.nl/blog/2020/12/10/het-vonnis-van-kort-geding-tegen-de-staat-over-inzet-corona-pcr-test-jeroen-pols-van-viruswaarheidVoorbespreken en zitting kort geding dd 24 november 2020: https://potkaars.nl/blog/2020/11/24/kort-geding-coronatest-niet-geschikt-voor-diagnose-jeroen-pols-viruswaarheidWord lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 10, 2020
De Koning en de Corona Maatregelen - Getuige Verhoor Edsard Ravelli in de BPOC2020
2656
Edsard Ravelli verklaart in de Commissie die onderzoek doet naar het Corona regeringsbeleid, dat hij een oorzakelijk verband heeft aangetoond tussen luchtvochtigheid en het aantal besmettingen met het Coronavirus (meer besmettingen bij lage luchtvochtigheid) en hoe we daar wat mee kunnen doen. Hij schreef over zijn bevindingen oa. Mark Rutte, Hugo de Jonge en Willem Alexander aan. De brieven die hij terug kreeg zijn onderdeel van zijn getuigenverklaring.Na een aantal fragmenten uit het verhoor volgt een kort interview van Rico Brouwer bij initiatiefnemer van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie Pedro Kuit, thuis. Gevolgd door het voorlezen van de brieven van Willem Alexander en Hugo de Jonge, en daarna het doorlezen en ondertekenen van de afgelegde getuigenverklaring. Samenvattingen BPOC2020 https://potkaars.nl/bpoc2020Integrale opnamen verhoor https://bpoc2020.nl/Word lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 09, 2020
Wat kan de Horeca doen om besmettingen te voorkomen? - Edsard Ravelli over luchtvochtigheid
4512
Edsard Ravelli deed met data van het RIVM, KNMI en NIVEL onderzoek en stelde vast dat er een oorzakelijk verband is tussen luchtvochtigheid en besmettingen met een virus zoals influenza en corona. Hij schreef over zijn bevindingen oa. Mark Rutte, Hugo de Jonge en Willem Alexander aan. In deze Potkaars uitzending vertelt hij over hun reacties en legt hij heel precies uit hoe en waarom luchtvochtigheid een belangrijke rol speelt in virus besmettingen.Verderop in het interview wordt uitgelegd op welke manier scholen, bedrijven en horeca praktische maatregelen zouden kunnen nemen, op basis van de bevindingen uit dit onderzoek.artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/12/9/wat-kan-de-horeca-doen-om-besmettingen-te-voorkomen-edsard-ravelli-over-luchtvochtigheidWord lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 09, 2020
Effect op Coronavirus van microdruppels en luchtvochtigheid uitgelegd door Edsard Ravelli
1929
Edsard Ravellig legde na zijn verhoor als data analyst en onderzoeker bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie naar het coronabeleid, heel precies uit hoe luchtvochtigheid en wat je uitademt uitmaakt in hoe je van het corona virus ziek kunt worden. In eenvoudige woorden hoe dat werkt met microdruppels, aerosolen en luchtvochtigheid. Zijn verhoor is integraal hier terug te horen/zien (28 november 2020) https://bpoc2020.nl/verhoren/#video-archief waarin onder andere correnspondentie van Hugo de Jonge en het kabinet van de Koning wordt voorgelezen.website bpoc2020.nl https://bpoc2020.nl/ website potkaars https://potkaars.nl
Dec 07, 2020
Rico Brouwer legt getuigenverklaring af in de buitenparlementaire onderzoekscommissie
2005
Rico Brouwer van Potkaars is nu zelf getuige in de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie naar het Corona Regeringsbeleid (BPOC2020). Hij bijt het spits af van een serie verhoren met ouders, over wat hen en hun kinderen is overkomen als gevolg van de lockdown. Met Potkaars doet Rico zelf ook verslag van deze verhoren. In het tweede deel van dit getuigenverslag gaat hij in op het effect van de lockdown op persvrijheid, censuur maar ook de groei van alternatieve media nu de traditionele media laten afweten adequaat verslag te doen van (de gevolgen van) het regeringsbeleid.De verhoren van de BPOC2020 kan je hier terugzien:https://bpoc2020.nl/Reportage op Potkaars: https://potkaars.nl/bpoc2020
Dec 06, 2020
Verplichte Vaccinatie in de Corona Crisis? 'Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet' - Frank Ruesink
4370
Toen Klaas Dijkhoff van de VVD in 2019 begon over een vaccinatieplícht, was dat het begin van de zoektocht naar informatie over vaccinveiligheid door Frank Ruesink. Dijkhoff beloofde hem zogevraagd persoonlijk aan te tonen hoe veilig vaccinaties zijn, maar kwam die belofte niet na. Reusink schreef afgelopen anderhalf jaar tientallen brieven aan politici, bankiers, journalisten en farmaceuten in een zoektocht naar eerlijke informatie. Die brieven zijn nu gebundeld in zijn boek ‘Hugo, ik ben ook jouw soldaat niet’. In dit interview doet hij verslag van zijn zoektocht naar dialoog met de politiek en een inhoudelijk antwoord. Ruesink legt uit hoe -wat begon als correspondentie- in 2020 veranderde naar demonstraties en zijn arrestatie in oktober op het plein in Den Haag.artikel / links https://potkaars.nl/blog/2020/12/2/verplichte-vaccinatie-in-de-corona-crisis-hugo-ik-ben-ook-jouw-soldaat-niet-frank-ruesinkword lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Dec 02, 2020
Mondkapjesplicht, Coronatest, Vaccinatie - Column Rico Brouwer
672
De mondkapjesplicht is tegen de grondwet, de coronatest is fraude en dan moet het vaccinatiepaspoort nog komen? Tot hier en niet verder. Dit zijn de acties die lopen, gesproken column van Rico Brouwer.besproken acties:- petitie https://petities.nl/petitions/geen-mondkapjesverplichting - Buitenparlementaire onderzoekscommissie https://bpoc2020.nl/verhoren/#video-archief- Retraction paper Peter Borger https://cormandrostenreview.com/icsls/- Frank Ruesink https://frankruesink.nl/Potkaars - Praat met iedereen
Dec 01, 2020
KORT GEDING: Coronatest niet geschikt voor diagnose - Jeroen Pols, Viruswaarheid
4709
via deze stream kon je rechtszaak in Den Haag vanaf 11 uur live volgen. In de rechtbank Den Haag diende op 25 november 2020 een kort geding van Viruswaarheid, Jeroen Pols en Willem Engel tegen DE OPENBARE RECHTSPERSOON DE STAAT DER NEDERLANDEN, in het bijzonder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Inzet: kan de PCR test nu wel of niet gebruikt worden om een diagnose van covid19 te stellen?Jurist Jeroen Pols legt vooraf uit wat er in de rechtbank morgen op het spel staat en hoe de rechtszaak in Portugal over PCR testen ging. de zaak start op 37minuut hier https://youtu.be/oemq6lzTulw?t=2385artikel / links https://potkaars.nl/blog/2020/11/24/kort-geding-coronatest-niet-geschikt-voor-diagnose-jeroen-pols-viruswaarheidword lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 25, 2020
KORT GEDING: Coronatest niet geschikt voor diagnose - Jeroen Pols, Viruswaarheid
1847
In de rechtbank Den Haag dient op 25 november 2020 een kort geding van Viruswaarheid, Jeroen Pols en Willem Engel tegen DE OPENBARE RECHTSPERSOON DE STAAT DER NEDERLANDEN, in het bijzonder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Inzet: kan de PCR test nu wel of niet gebruikt worden om een diagnose van covid19 te stellen? Potkaars zendt deze rechtszaak live uit woensdag 25 november 11.00 uur via https://youtu.be/Pctj_E_FtrI Jurist Jeroen Pols legt uit wat er mis is aan de PCR Corona test, wat er in de rechtbank op het spel staat en hoe de rechtszaak in Portugal over inzet van deze test ging ging. artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/11/24/kort-geding-coronatest-niet-geschikt-voor-diagnose-jeroen-pols-viruswaarheidword lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 24, 2020
bpoc2020 PCR test - moleculair bioloog Peter Borger
5749
"Het coronabeleid overal in de wereld is gebaseerd op deze diagnostische test, waar extreem veel aan vasthangt. Dan mag dat ding op zijn minst goed werken". "Deze test hebben we geanalyseerd met een aantal wetenschappers die verstand hebben van PCR en die komen tot tien bevindingen die echt vernietigend zijn voor deze test". Moleculair bioloog Peter Borger getuigde op 21 november 2020 ruim acht uur lang minutieus over de "Reverse transcription polymerase chain reaction" test. Hij legt in gewoon Nederlands heel precies uit hoe deze test mede door mensen van het RIVM is ontworpen en waarom deze test niet doet waarvoor hij wordt ingezet. De buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020 (bpoc2020) is een initiatief van Pedro en Jade Kuit, deze video begint met een korte introductie van Pedro Kuit aan Rico Brouwer van Potkaars over Peter Borger, gevolgd door het terug oplezen en aanbrengen van laatste correcties op de getuigenverklaring zoals die werd opgetekend.De integrale opname van het verhoor staat (binnenkort) op https://bpoc2020.nl alsook het document zoals dat na afloop werd ondertekend.De Potkaars podcast doet verslag van de verhoren, je kunt ze terugvinden op:https://potkaars.nl/bpoc2020word lid van de Email nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse Potkaars met behind the scenes en andere informatie die niet op de website staat: https://potkaars.nl/nieuwsbrief op twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 22, 2020
Het Was Doodstil Op Straat
135
Geen kogel kwam er aan te pas, de sirene bleef stilGeen buk raket geen Russisch gas, het was gewoon uit vrije wilGeen moord geen brand geen noodtoestand, het gebeurde in de nachtMaar toen ik een keer wakker werd ..geen terrorist geen kaping, maar geen vliegtuig in de luchtgeen oorlog zelfs geen dreiging, maar niemand mocht terugin je eentje ben je doodgegaan, met niemand op bezoekMaar toen ik een keer wakker werd ..Geen politieman en geen soldaat, het was doodstil op straatnet als nieuwjaarsdag in de morgen, het was doodstil op straatDe kapper en de hoer waren verbodenDe tandarts en de school en het café Het openbaar vervoer niet meer genomen je kon nergens meer komen Alleen nog je dromenMaar toen ik een keer wakker werd ..In de verte mensen hoor je mensen zingener is iemand die als eerste z’n masker achterlaater is iemand die als eerste weer een arm om je heen slaatIn de verte mensen hoor je mensen zingenhet was doodstil op straathet was doodstil op straat
Nov 20, 2020
Masks, false safety and real dangers - Dr. Colleen Huber
3282
In this interview Dr. Huber explains what happens when you hinder breathing by prolonged wearing or a cover over your mouth and nose. In all our evolution this has never happened before. The reduced availability of oxygen you need to take in and the excess levels of CO2 you can’t get out are acute, measurable and have negative health effects both short and long term, which Dr. Huber explains.full interview and links: https://potkaars.nl/blog/2020/11/19/masks-false-safety-and-real-dangers-dr-colleen-huberDr. Huber is an American Naturopathic Medical Doctor, who has with her co-authors Boris Borovoy and Maria Crisler published a three part research. In this interview the third paper is discussed titled: 'Masks, False safety and real dangers, Part 3: Hypoxia, hypercapnia and physiological effects'.word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 19, 2020
BPOC2020 - Psycholoog Sjoerd Knobben
3473
Sjoerd Knobben is klinisch psycho-neuro-immunologisch therapeut (KPNI)). Psycholoog dus. Hij getuigt voor de Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie naar het corona regeringsbeleid over hoe onder andere vitamine D bij het coronaprobleem een belangrijke rol speelt. Knobben: 'Het beleid van de overheid maakt dat wij op alle mogelijke manieren nog ongezonder gaan leven danwe al deden'.Pedro en Jade Kuit van de buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020 naar het regeringsbeleid in de coronacrisis beginnen deze uitzending met een korte aankondiging, daarna Sjoerd Knobben in introductie van het verhoor, gevolgd door het oplezen van zijn verklaring door de stenograaf. Het gehele verhoor is integraal terug te zien via https://bpoc2020.nlcommissie: https://bpoc2020.nl website: https://potkaars.nl/bpoc2020word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 18, 2020
BPOC2020 Sociaal Geograaf Maurice de Hond
3583
Sociaal Geograaf Maurice de Hond vestigde vanaf het begin van de coronacrisis aandacht op de manier waarop het virus zich volgens hem verspreidt. Hij schreef een deltaplan ventilatieplan, was vaak in de (Many Stream) Media, maar voelde zich bij de politiek verantwoordelijken ongehoord. Pedro en Jade Kuit van de buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020 naar het regeringsbeleid in de coronacrisis nodigden de Hond uit om te komen getuigen. Zij beginnen deze uitzending met een korte aankondiging, daarna Maurice de Hond in introductie van het verhoor, gevolgd door het oplezen van zijn verklaring door de stenograaf. Het gehele verhoor duurde ruim drie uur en is integraal terug te zien via https://bpoc2020.nlcommissie: https://bpoc2020.nl website: https://potkaars.nl/bpoc2020https://www.maurice.nl/2020/06/24/deltaplan-ventilation/word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 17, 2020
'Boycot de verkiezingen, dan doe je iets goeds voor het land' - Pedro en Jade Kuit
2937
STEM NIET?! Ze deden eerder strafaangifte tegen oa. ministers Rutte, Grapperhaus en De Jonge. Ze zijn de mensen achter de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie naar het regeringsbeleid over corona en nu doen ze met 'ik stem niet meer mee' een oproep aan iedereen om niet te gaan stemmen maar de komende Tweede Kamer verkiezingen te boycotten. In de serie interviews met iedereen die wél meedoet aan de verkiezingen nodigde ik ze toch uit. Ze hebben er werk van gemaakt en leggen in de studio uit waarom. Ook een update met hoe het zit met die strafaangifte en wat we mogen verwachten van de BPOC2020.Op 17 maart 2021 zijn de volgende Tweede Kamer verkiezingen. Alle #tk2021 interviews in Potkaars staan hier: https://potkaars.nl/tk2021STEM NIET website van Jade en Pedro: https://verkiezingen.doezelfnormaal.nl/word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 15, 2020
Crimes Against Humanity: fraudulent PCR Tests Taken To Court - Interview with Lawyer Reiner Füllmich
2217
Over 1.5 million people watched the Reiner Füllmich video about a class action lawsuit against the corona measures, before YouTube took it down. In that video Reiner explains why the corona measures are to be considered the biggest crime against humanity that ever was, and what he is planning to do about it. In this follow-up interview with Rico Brouwer of the Potkaars podcast Reiner goes into detail about the lawsuits in Germany, Canada and the US and how citizens of the world may join in the largest class action lawsuit that ever was.links mentioned in the interview, including interview sources are collected on this page:https://potkaars.nl/blog/2020/11/10/crimes-against-humanity-reiner-fuellmichhttps://www.fuellmich.com/ website of Reiner Fuellmichhttps://www.corona-schadensersatzklage.de/ action for damages. Class action lawsuitword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 10, 2020
BPOC2020 Verloskundige Jolien Bolhuis
5241
Pedro Kuit van de buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020 naar het regeringsbeleid in de coronacrisis, vertelt over de getuigenis van verloskundige Jolien Bolhuis zoals die zou worden opgetekend op 8 november 2020, gevolgd door de verklaring zelf.commissie: https://bpoc2020.nl website: https://potkaars.nl/bpoc2020word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 09, 2020
BPOC2020 Monique De Veth - Psychiater
2694
Pedro Kuit van de buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020 naar het regeringsbeleid in de coronacrisis, vertelt over de getuigenis van psychiater Monique de Veth, zoals die zou worden opgetekend op 8 november 2020, gevolgd door de verklaring zelf.commissie: https://bpoc2020.nl website: https://potkaars.nl/bpoc2020word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 09, 2020
Aangeleerde Hulpeloosheid door de Corona Maatregelen - BPOC2020 positief Psychologe Sheila Neijman
2446
Pedro Kuit van de buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020 naar het regeringsbeleid in de coronacrisis, vertelt over de getuigenis van positief psychologe Sheila Neijman zoals die is opgetekend op 7 november 2020, gevolgd door de verklaring zelf.commissie: https://bpoc2020.nl website: https://potkaars.nl/bpoc2020word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 08, 2020
De Starheid van de Regering en Nutteloosheid van de Maatregelen - BPOC2020 immunoloog Pierre Capel
1862
Pedro Kuit van de buitenparlementaire onderzoekscommissie 2020 naar het regeringsbeleid in de coronacrisis, vertelt over de getuigenis van immunoloog en biochemicus Pierre Capel zoals die is opgetekend op 7 november 2020, gevolgd door de verklaring zelf.commissie: https://bpoc2020.nl word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 08, 2020
US Election 2020 - Tom Luongo, Gold Goats 'n Guns and the next president of the United States
2431
'It is one thing to know your opponents have no soul. It is quite another to watch in real time their depravity play out with gleeful disdain.' Luongo writes on november 6th. In this last interview of our marathon series live on election night, it looked like Trump was going to win. Now two days later, not so much.Gold Goas 'n Guns? It may come to that more quickly than we think. It's the podcast of Tom Luongo, Speaking Truth, Destroying Narratives about Politics, Markets and Culture.Gold Goas 'n Guns website: https://tomluongo.me/ *This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020playlist will all inteviews: https://www.youtube.com/watch?v=4K3irDgyq54&list=PLFRKd_c5m20BLQ2lOicbKh2-raDzQFGsDword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 07, 2020
US Election 2020 - Charlie de Vreede, the extradition trial of Julian Assange
2049
*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020playlist will all inteviews: https://www.youtube.com/watch?v=4K3irDgyq54&list=PLFRKd_c5m20BLQ2lOicbKh2-raDzQFGsDword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 07, 2020
US Election 2020 - Pedro Kuit: Dutch Corona Measures Are A Crime Against Humanity
1926
Pedro Kuit has initiated an Extra Parliamentary Investigation Committee with expert witnesses against the authoritarian Covid-19 measures taken by the Dutch government, which he believes are all about power and money, and amount to a crime against humanity. He has modeled his committee on the successful inquiry initiated by Germans against their government, and this is being replicated and spread to other countries. If the government doesn't cease it's unscientific and undemocratic measures, he will take them to the highest court. Examples of witness testimony include how PCR tests are being fraudulently used for Covid-19 testing as they produce false-positives. YouTube blocked his channel from livestreaming so he had to set up his own costly website to livestream the proceedings.*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020playlist will all inteviews: https://www.youtube.com/watch?v=4K3irDgyq54&list=PLFRKd_c5m20BLQ2lOicbKh2-raDzQFGsDWebsiteWebsite https://bpoc2020.nlAbout the Extra Parliamentary Investigation CommitteeBPOC 2020 is investigating the measures taken by the government in the context of Covid 19, the corona virus, by hearing witnesses.The committee includes experts such as doctors, scientists, lawyers and professors, who focus on the following question:"Why have restrictive measures been imposed in our country since March 15, 2020 because of Covid19, are these measures effective and are the imposed measures in proportion to the disease caused by the SARS-CoV-2 virus?"The hearings are public, filmed and streamed. An official report is made of the hearings. Following the hearings, a final report with findings and conclusions is drawn up and presented to the House of Representatives.*Podcast intro music is from the song "The Queens Jig" by "Musicke & Mirth" from their album "Music for Two Lyra Viols" (available on iTunes or Amazon)
Nov 07, 2020
US Election 2020 - Martin Armstrong: Elites Using False Pandemic to Crash Economy for Great Reset
2747
Renown forecaster Martin Armstrong discusses how global elites are using the pretext of a false pandemic to deliberately crash the economy in order to create "The Great Reset". The lockdowns are destroying small businesses and creating food shortages. The World Economic Forum is orchestrating the Great Reset in order to create a cashless society and communistic world where people will own nothing. He believes they are using bitcoin as a test run to see how it works and then they will replace it themselves because they won't allow competition. He believes that by 2027 we will see international war.Martin Armstrong is the top economic forecaster in the world. We inteviewed him nov. 3rd on Trump, Biden and the US elections. Also on the dollar, euro and bitcoin.The Geopolitics & Empire Podcast (from Mexico) and the Potkaars podcast (from the Netherlands) join efforts during a shared live coverage of the election night with guest interviews and reports on the US elections.We feel these particular elections will reverberate globally and the outcome will not be accepted domestically. We cover the event live together.event website: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020playlist will all inteviews: https://www.youtube.com/watch?v=4K3irDgyq54&list=PLFRKd_c5m20BLQ2lOicbKh2-raDzQFGsD*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 06, 2020
US Election 2020 - Helen Buyniski: Fall of the Empire, Dark Winter Ahead & COVID1984
1960
Helen Buyniski discusses election fraud, Big Tech censorship, why a Biden victory would be more dangerous (e.g. COVID1984 lockdown), and why neither candidate may actually want to win since they'll be saddled with the fall of the empire. She believes Bill Gates will be true to his word and that a "Dark Winter" is further on up the road. She explains how the lockdowns are a giant asset-stripping scheme and why cities like New York will not recover.*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Potkaars Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/e...Show NotesTrump’s reign has proved the US president is merely a figurehead. Does it really matter who wins the vote? https://www.rt.com/op-ed/505758-trump-us-president-win-vote/Global Preparedness Monitoring Board 2019 https://www.subscribestar.com/geopoliticsGlobal Resilient Cities Network https://www.rockpa.org/project/global-resilient-cities-network/Resilient Cities Concept Paper https://resilientcitiesnetwork.org/downloadable_resources/Programs/ConceptPaper-ResilientCitiesShapingADigitalWorld.pdf VISA Cashless Cities Whitepaper https://usa.visa.com/dam/VCOM/global/visa-everywhere/documents/visa-cashless-cities-report.pdf note should links fail, look them up on potkaars.nl website for this interviewWebsiteTwitter https://twitter.com/velocirapture23Website https://www.helenofdestroy.comAbout Helen BuyniskiHelen Buyniski is an investigative journalist, political commentator, and photographer based in New York. She has appeared on RT, PressTV, al-Mayadeen, Progressive Radio Network, WBAI, WynwoodONE Miami Radio, Logos Radio Network, No Lies Radio, Activist Post, and Avalon.Express, among other channels. Her writing has been published in a wide variety of outlets including RT, Global Research, Ghion Journal, Aletho News, Zero Hedge, Progressive Radio Network, New Dawn Magazine, and her own website HelenofdesTroy.com. Helen has a book in the works about Wikipedia and its detrimental effects on truth, reality, and other concepts we take for granted as a species and recently contributed a chapter to When China Sneezes, an anthology edited by maverick Georgia congresswoman Cynthia McKinney about the 2019 novel coronavirus 'pandemic' and the global police state it is meant to usher in. Helen has a BA in Journalism from New School University and also studied at Columbia University and New York University. Follow her on Twitter at @velocirapture23.*Podcast intro music is from the song "The Queens Jig" by "Musicke & Mirth" from their album "Music for Two Lyra Viols": http://musicke-mirth.de/en/recordings... (available on iTunes or Amazon)*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020playlist will all inteviews: https://www.youtube.com/watch?v=4K3irDgyq54&list=PLFRKd_c5m20BLQ2lOicbKh2-raDzQFGsDword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 06, 2020
US Election 2020 - Jim Jatras: Besieged by a Revolutionary Regime, U.S. Faces Existential Moment
1806
Jim Jatras explains how America faces an existential moment as it is beset by a revolutionary regime and movement threatening to undo the republic. He also discusses foreign policy, NATO, U.S. regime change along the Russian hinterlands, and how greater military conflicts may ultimately be inevitable.*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020WebsiteTwitter https://twitter.com/JimJatrasAbout Jim JatrasJim Jatras is a Washington, DC-based attorney, political analyst, and media & government affairs specialist. He formerly served as a senior foreign policy adviser to the US Senate Republican leadership, and before that served as a diplomat in Mexico, the Office of Soviet Union affairs, and the Office of the Under Secretary for Political Affairs.*Podcast intro music is from the song "The Queens Jig" by "Musicke & Mirth" from their album "Music for Two Lyra Viols": http://musicke-mirth.de/en/recordings.html (available on iTunes or Amazon)word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 05, 2020
US Election 2020 - John Rubino: The Least Important Election Of Our Lifetimes
1582
John Rubino explains why he thinks the 2020 election is the least important of our lifetimes. Aside from the political turmoil and talk of civil unrest, government policy will remain the same regardless of whoever wins the presidency, the winner will have to steer the same ship of insolvency and money printing and have to deal with Great Depression 2.0.*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020Show NotesThe LEAST Important Election Of Our Lifetimes https://www.dollarcollapse.com/least-important-electionWebsitesDollar Collapse https://www.dollarcollapse.comTwitter https://www.twitter.com/DollarCollapseBooksThe Money Bubble: What To Do Before It PopsThe Collapse of the Dollar and How To Profit From ItClean Money: Picking Winners In The Green Tech BoomAbout John RubinoAfter earning a Finance MBA from New York University, he spent the 1980s on Wall Street, as a Eurodollar trader, equity analyst and junk bond analyst. During the 1990s he was a featured columnist with TheStreet.com and a frequent contributor to Individual Investor, Online Investor, and Consumers Digest, among many other publications. He currently writes for CFA Magazine.He is the co-author, with GoldMoney’s James Turk, of The Money Bubble (DollarCollapse Press, 2014) and The Collapse of the Dollar and How to Profit From It (Doubleday, 2007), and author of Clean Money: Picking Winners in the Green-Tech Boom (Wiley, 2008), How to Profit from the Coming Real Estate Bust (Rodale, 2003) and Main Street, Not Wall Street (Morrow, 1998).*Podcast intro music is from the song "The Queens Jig" by "Musicke & Mirth" from their album "Music for Two Lyra Viols": http://musicke-mirth.de/en/recordings... (available on iTunes or Amazon)word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 05, 2020
US Election 2020, Kristinn Hrafnsson: The Corruption of Media & Julian Assange's Future
2313
Journalist Kristinn Hrafnsson discusses the corrupt partisanship of the mainstream media and how they are lapdogs for the establishment. He gives an update on the Julian Assange case, the severe mistreatment of Assange and his case, and what a Biden vs. Trump presidency would mean for Assange.*This interview was conducted as part of a U.S. Election Night livestream together with The Geopolitics & Empire Podcast: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020Show NotesElection Day "Shocker": Mueller Went After WikiLeaks & Roger Stone For DNC Hacks But Found 'Lack Of Evidence' https://www.zerohedge.com/political/mueller-investigated-wikleaks-roger-stone-dnc-hacks-found-lack-evidence-chargesJulian Assange will learn on January 4 whether he will be sent to US to face hacking charges that could see him jailed for 175 years https://www.dailymail.co.uk/news/article-8894665/Julian-Assange-learn-January-4-sent-face-hacking-charges.htmlInterview through the fence al Woolwich Crown Court https://potkaars.nl/blog/2020/2/25/london-report-on-assange-extradition-february-25th WebsitesWikileaks https://wikileaks.orgTwitter https://www.twitter.com/khrafnssonAbout Kristinn HrafnssonKristinn Hrafnsson is an Icelandic investigative journalist and WikiLeaks advocate. Prior to this, he worked as a journalist and spokesperson for WikiLeaks. Mr. Hrafnsson won Iceland's peak journalism prize, the Icelandic Press Association Award, three times: in 2004 for best feature, 2007 for investigative journalism and in 2010 as Journalist of the Year.*Podcast intro music is from the song "The Queens Jig" by "Musicke & Mirth" from their album "Music for Two Lyra Viols": http://musicke-mirth.de/en/recordings.html (available on iTunes or Amazon)word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 05, 2020
US Election night 2020, live interviews - Geopolitics & Empire and Potkaars
16500
Kristinn Hrafnsson (wikileaks), economic forecaster Martin Armstrong and many other guests in a 5 hour marathon live broadcast by the Geopolitics & Empire Podcast (from Mexico) and the Potkaars podcast (from the Netherlands). We feel these particular elections will reverberate globally and the outcome will not be accepted domestically. We cover the event live together.Guests also: John Rubino (dollarcollapse.com), Jim Jatras (retired former U.S. diplomat), Helen Buyniski (investigative Journalist - writes for RT), Tom Luongo (Gold, Goats and Geopolitics). From thew Netherlands: Charlie de Vreede and Pedro Kuit.event website: https://potkaars.nl/blog/2020/11/03/election2020October 3rd 2020 the United States of America will elect their 46th president.Geopolitics & Empire: http://guadalajarageopolitics.comPotkaars Podcast: https://potkaars.nlword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 04, 2020
Wat gebeurde er in de uitleveringsrechtszsaak van Julian Assange? - Charlie de Vreede
2211
in de kangoeroe rechtbank? Op 7 september startte de uitleveringsrechtszaak tegen Julian Assange in Londen die een maand zou duren. Met jurist Charlie de Vreede kijken we daarop terug, naar of en hoe eerlijk het verlopen is, hoe dat juridisch werkt en hoe de media er verslag van deden. Op 3 november interviewt Potkaars samen met Geopolitics & Empire de hoofdredacteur van WikiLeaks: Kristinn Hrafnsson, in een speciale live uitzending over de Amerikaanse verkiezingen. Met Charlie kijken we vooruit naar die uitzending en de Amerikaanse verkiezingen.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/11/2/de-uitleveringsrechtszaak-van-julian-assange-charlie-de-vreedeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Nov 03, 2020
Lokaal geld, NOS is fake nieuws en de Ommekeer (3/3) - Tilasmi Frigge
3235
Wat helpt beter tegen Corona, een clownsneus of een mondkapje? Tilasmi Frigge van ‘Lokaal Geld’, ‘de Ommekeer’ en ‘NOS=fake news’ kocht zichzelf een neus, ballonnen en een clownspak en ging de markt in Den Bosch op om samen met mensen te lachen en te praten. We volgden activist en clown Tilasmi Frigge, met een uitzendingen in drie delen. Dit is deel 3. deel 1: Wat helpt beter tegen Corona, een clownsneus of een mondkapje? Tilasmi Frigge van ‘Lokaal Geld’, ‘de Ommekeer’ en ‘NOS=fake news’ kocht zichzelf een neus, ballonnen en een clownspak en ging de markt in Den Bosch op om samen met mensen te lachen en te praten. Gesprekken over ballonbloemen en hoe we samen het beste met deze corona crisis kunnen omgaan.deel 2: Onderweg in de auto via de live stream van Tilasmi spraken we verder over activisme, journalistiek en burgerlijke ongehoorzaamheid.deel 3: In de studio van Potkaars het derde gesprek. Tilasmi legt uit wat we tegenover de Euro kunnen stellen, wat we als journalist tegenover de NOS kunnen stellen en als burgers tegenover de macht. artikel / notes / volledige interviews: https://potkaars.nl/blog/2020/10/29/van-een-clownsneus-ga-je-lachen-en-word-je-blij-en-gezond-tilasmi-friggeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 29, 2020
Van een clownsneus ga je lachen en word je blij en gezond! (2/3) - Tilasmi Frigge
2565
We volgden activist en clown Tilasmi Frigge, met een uitzendingen in drie delen. via de live stream van Tilasmi spraken we in dit deel 2 verder over activisme, journalistiek en burgerlijke ongehoorzaamheid. deel 1: Wat helpt beter tegen Corona, een clownsneus of een mondkapje? Tilasmi Frigge van ‘Lokaal Geld’, ‘de Ommekeer’ en ‘NOS=fake news’ kocht zichzelf een neus, ballonnen en een clownspak en ging de markt in Den Bosch op om samen met mensen te lachen en te praten. Gesprekken over ballonbloemen en hoe we samen het beste met deze corona crisis kunnen omgaan. deel 3: In de studio van Potkaars het derde gesprek. Tilasmi legt uit wat we tegenover de Euro kunnen stellen, wat we als journalist tegenover de NOS kunnen stellen en als burgers tegenover de macht. artikel / notes: https://potkaars.nl/blog/2020/10/29/van-een-clownsneus-ga-je-lachen-en-word-je-blij-en-gezond-tilasmi-friggeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 29, 2020
Wat helpt beter tegen Corona, een clownsneus of een mondkapje? (1/3) - Tilasmi Frigge
787
Wat helpt beter tegen Corona, een clownsneus of een mondkapje? Tilasmi Frigge van ‘Lokaal Geld’, ‘de Ommekeer’ en ‘NOS=fake news’ kocht zichzelf een neus, ballonnen en een clownspak en ging de markt in Den Bosch op om samen met mensen te lachen en te praten. We volgden activist en clown Tilasmi Frigge, met een uitzendingen in drie delen. deel 2: Onderweg in de auto via de live stream van Tilasmi spraken we verder over activisme, journalistiek en burgerlijke ongehoorzaamheid.deel 3: In de studio van Potkaars het derde gesprek. Tilasmi legt uit wat we tegenover de Euro kunnen stellen, wat we als journalist tegenover de NOS kunnen stellen en als burgers tegenover de macht. artikel / notes / volledige interviews: https://potkaars.nl/blog/2020/10/29/van-een-clownsneus-ga-je-lachen-en-word-je-blij-en-gezond-tilasmi-friggeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 29, 2020
Janneke Monshouwer over de Coronacrisis, verkiezingen, Apocalyps en Aquarius
4215
⁣Onafhankelijk onderzoeksjournalist Janneke Monshouwer geeft haar visie op de spoedwet, onze grondrechten en over de verkiezingen in de VS met Trump en Biden. Janneke was in de jaren ‘60 een van de pioniers bij het journaal en reageert op de bedreigingen aan politici en aan NOS medewerkers die nu veiligheidshalve hun busjes overspuiten. Ze vertelt: ‘toen werden we nog met gejuich ontvangen, als het journaal langskwam’.In het tweede deel (vanaf minuut 42) gaan we in op het corona virus. Waar komt het vandaan, wat klopt er wel en niet aan het beleid, hoe zit het volgens Janneke met de betrokkenheid van het IMF, de Wereldbank, het Wold Economic Forum en de grootbankiers in de city of London?⁣artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/10/27/janneke-monshouwer-over-de-coronacrisis-verkiezingen-apocalyps-en-aquariusword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 27, 2020
is de corona melder app veilig of niet? - Dave Borghuis en Milo van Code for NL
3261
Op 10 oktober 2020 werd de Corona Melder in Nederland gelanceerd. Drie techneuten praten in gewoon Nederlands over hoe de app werkt, wat er veilig aan is en wat niet. Milo van Code For NL; 'hoe deze app is gemaakt is een voorbeeld voor toekomstige overheids projecten'. Rico: 'ik zou hem niet gebruiken'Dave: ik heb hem al op mijn telefoon'. De techniek waarmee de app gegevens uitwisselt lijkt op orde MAAR 'garbage in - garbage out'. Wanneer we de coronatest resultaten gebruiken in deze app, wat is dan de toegevoegde waarde? artikel / notes: https://potkaars.nl/blog/2020/10/21/corona-app-dave-borghuis-milo-code-for-nl
Oct 22, 2020
In de Monopolie gevangenis of vrijheid en de Libertaire partij - Robert Valentine
2193
Robert Valentine van de Libertaire Partij Nederland vertelt over het Burgerinitiatief ‘Barst Maar’ dat hij samen met Arno Wellens doet. Over de aanval op de democratie zoals Kajsa Ollongren die doet en over de aanval op vrije pers. Potkaars zit deze week in de Monopolie gevangenis van Youtube. Hoe kijkt de Libertaire partij aan tegen censuur door Big Tech en het Coronabeleid? En wat verwacht Robert dat er ná 3 november gaat gebeuren bij de presidentsverkiezingen in de VS? De Libertaire partij doet daar ook mee, met kandidaat Jo Jorgensen.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/10/21/monopolie-gevangenis-of-vrijheid-robert-valentine
Oct 21, 2020
Systeemcorruptie en het RIEC - Jan Engel over de sloop van camping Fort Oranje
3831
We stormen naar binnen, we slopen uw eigendom, we hebben er niet de bevoegdheid voor maar dat maakt niet uit want het lukt u toch niet om dit rond te procederen want dat kost u te veel tijd en moeite.Jan Engel -de broer van- over de sloop van Camping Fort Oranje, systeemcorruptie en over het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum), de convenantpartners bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit.artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/10/20/fort-oranje-systeemcorruptie-en-het-riec-jan-engelword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 20, 2020
health risks of face masks in the corona crisis - dr. Colleen Huber
2176
The unmasked buried the masked in the "Spanish Flu." What did people in masks die from? Bacterial pneumonia. Who knew this and wrote about it in 2008? Dr. Anthony Fauci.Naturopathic Medical Doctor Colleen Huber explains the adverse health risks of face masks in the corona crisis. She's researched and published her findings which include reference to that of National Health Director Anthony Fauci who found in 2008 already that virtually all victims of the Spanish flu pandemic in 1918/1919 suffered and died from .. bacterial pneumonia.article/shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/10/19/health-risks-of-face-masks-dr-colleen-huberword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 19, 2020
'de horeca blijft open met de juridische toolkit van burgerfront.nl' - jeroen sloendregt
2327
Op de persconferentie van Mark Rutte 13 oktober 2020 zegt hij opnieuw de horeca te zullen sluiten als onderdeel van zijn Corona maatregelen. Maar mag dat eigenlijk zomaar? Welke autoriteit heeft ‘de overheid’ achter jouw voordeur of op jouw erf? En geldt dat ook voor bedrijven?Volgens Jeroen Sloendregt is die autoriteit er als jij haar geeft door een contract aan te gaan en andersom werkt dat ook. De BOA of politieagent is welkom in jouw café voor een kopje koffie, als klant. Maar of je open bent of niet, dat bepaal je zelf.red. Artikel 5:15 Algemene wet bestuursrecht: 1 Een toezichthouder is bevoegd, met medeneming van de benodigde apparatuur, elke plaats te betreden met uitzondering van een woning zonder toestemming van de bewoner. 2 Zo nodig verschaft hij zich toegang met behulp van de sterke arm. 3 Hij is bevoegd zich te doen vergezellen door personen die daartoe door hem zijn aangewezen.link: https://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0005537&hoofdstuk=5&titeldeel=5.2&artikel=5:15&z=2019-04-02&g=2019-04-02artikel / shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/10/15/attentie-burgerfrontnlword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 16, 2020
Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie 1 (samenvatting) - Bettina van Steenis, Michaela Schippers
4715
Doe Zelf Normaal start de buitenparlementaire onderzoekscommissie. https://bpoc2020.nl"In oktober 2020 start de commissie BPOC 2020 met het horen van deskundigen over Covid 19 en de in dit kader door de Nederlandse regering getroffen maatregelen."agenda: https://bpoc2020.nl/agenda/ in deze eerste verhoren: Dr. Bettina van Steenis, huisarts en Prof. Michaéla Schippers, Professor in Behaviour and Performance ManagementDit is de samenvatting waarin de opgetekende verklaringen worden voorgelezen en ondertekend. De integrale verhoren duurden meerdere uren.artikel / notes https://potkaars.nl/blog/2020/10/10/live-eerste-zitting-van-de-buiten-parlementaire-onderzoeks-commissieword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 11, 2020
Onze vader overleed in de corona lockdown - dochters Mariëlle en Pauline van Schoonhoven
4580
Op 18 februari 2020 verhuisde Paul van Schoonhoven (78) naar een verzorgingstehuis, waar hij tien weken later - in de corona lockdown- overleed. Dochters Mariëlle en Pauline vertellen over het effect van zeven weken isolatie op hun voorheen lichamelijk fitte maar dementerende vader. Hij overleed met een blaasontsteking, aan verwaarlozing. Officiële doodsoorzaak: covid19. In dit verslag van de afgelopen maanden ook hun oproep aan zorgmedewerkers en de politiek verantwoordelijken in de eventuele volgende lockdown: kies voor menselijkheid en compassie of laat die keuze op zijn allerminst aan de familie.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/10/9/onze-vader-overleed-in-de-corona-lockdown-dochters-marille-en-pauline-van-schoonhoven word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 09, 2020
kort geding Facebook Censuur - Stichting Smart Exit en Mordechay Krispijn
10336
live vanuit de rechtbank Amsterdam; het kort geding van eisers Stichting Smart Exit en Mordechay Krispijn tegen Facebook.artikel / links https://potkaars.nl/blog/2020/10/6/kort-geding-facebook-censuur-stichting-smart-exit-en-mordechay-krispijn
Oct 08, 2020
Onderzoek naar Corona Beleid van start - DOE ZELF NORMAAL (3)
2706
Doe Zelf Normaal doet aangifte tegen de Staat over het coronabeleid en start de buitenparlementaire onderzoekscommissie. https://bpoc2020.nlBij Pedro en Jade Kuit thuis op locatie met alle details.(kijk hier het vorige interview terug https://youtu.be/E_OZbh6p1-U )https://bpoc2020.nlartikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/10/8/onderzoek-naar-corona-beleid-van-start-doe-zelf-normaal-3 word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 08, 2020
Vrij en Sociaal Nederland - tk2021
4040
VSN, de eerste politieke partij die haar ontstaan dankt aan de corona crisis. In gesprek met lijsttrekker Bas Filippini en de nr. twee op de lijst -tevens bestuursvoorzitter- Anna Zeven.In dit gesprek: de Spoedwet en de Grondwet, Viruswaarheid en Politiek, de kieslijst, waarom een nieuwe partij en niet aansluiten bij een bestaande partij? Over het partijkartel en over paginagrote advertenties in de krant die Kamerleden oproept over te stappen. Over demonstraties, demonstranten en over liefde.website: https://vrijensociaal.nl/ artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/10/2/vrij-en-sociaal-nederland-anna-zeven-en-bas-filippini-tk2021word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 02, 2020
Support van de Federal Reserve voor Goud - Jan Nieuwenhuis
2786
'Er is geen scenario meer mogelijk hoe we hier zonder kleerscheuren uitkomen'. De Federal Reserve Bank van de VS koopt sinds kort een enorme hoeveelheid TIPS (een bepaald beleggingsproduct), in een poging in de markt de illusie van inflatie te wekken. Goud specialist Jan Nieuwenhuis legt uit hoe het angst voor deflatie bij centrale bankiers is, die tot dit soort gedrag leidt en waarom ze het liefst zouden zien dat de goudprijs die al op een all-time-high staat, verder stijgt. Een gesprek over inflatie/deflatie, angst, vertrouwen, goud als verzekering en over TIPS: Treasury Inflation-Protected Securities.Over de Piratenpartij, VSN en Code Oranje. Over het goudbezit van landen en hoe dat geheim is, wat er veranderde aan de nummers op bankbiljetjes en hoe dat geheim is, over de financiele crisis van 2008 tot aan de corona crisis en over hoe nu verder. Nieuwenhuis: 'ik kan het niet timen, maar dat is het aardige van goud, je hoeft niks te timen .. maar weet je wat het is: het is allemaal maar geld dus who cares. Als je fijne mensen om je heen hebt waar je van houdt en je kan af en toe genieten van de natuur, dat vind ik veel belangrijker'.volg Jan op Twitter: https://twitter.com/JanGold_/status/1310093739810058241 artikel/notes: https://potkaars.nl/blog/2020/9/29/the-fed-supports-gold-jan-nieuwenhuis word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 30, 2020
Free Julian Assange - Nederland
3916
De uitleveringsrechtszaak tegen Julian Assange in Londen is in haar vierde en laatste week. Op geen enkele manier was dit een eerlijk proces en dat zou in zichzelf ook hier voorpaginanieuws moeten zijn. De Nederlandse media hullen zich in een oorverdovende stilte. Deze zaak en de nalatigheid van beroepsjournalisten is zonder precendent. Vanuit Nederland volgt schrijver/activist Tristan van 'Free Assange Nederland' de zaak van Assange al jaren op de voet. In deze Potkaars en in gewoon Nederlands legt hij de situatie van Julian Assange uit, aan de hand van wat er in die rechtszaal gebeurde afgelopen weken. Het Potkaars dossier over Julian Assange met alle gerefereerde interviews: https://potkaars.nl/julian-assange'Free Assange Nederland': https://twitter.com/FreeNederlandTristan doet aan het einde van de uitzending een indringende oproep. Steun hem op https://www.facebook.com/FreeNederlandverder lezen: https://contracourant.nl/2020/05/06/julian-assange-het-verbindend-element/artikel/notes: https://potkaars.nl/blog/2020/9/29/free-assange-nederlandWord lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 29, 2020
niet onderhandelbare integriteit en het meest smerige politieke proces ooit - Richard de Mos
1870
Aan de hofvijver in gesprek met Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos over dat 'smerige politieke proces' waardoor hij als loco burgemeester en wethouder in Den Haag moest aftreden vlak voor Burgemeester Krikke van Den Haag aftrad om die vonkenregen van dat vuur op het strand van Scheveningen. Openhartig gesprek over Code Oranje, transparantie van bestuur, ombudspolitiek en over de manier waarop de Mos en zijn running mate strafrecht advocaat Peter Plasman met Code Oranje mee gaan doen met de landelijke verkiezingen van 17 maart 2021. Transparantie tegenover corruptie.Artikel / links op: https://potkaars.nl/blog/2020/codeoranje-2-tk2021-richard-de-mosalle tk2021 interviews: https://potkaars.nl/tk2021genoemd in interview:- Code Oranje https://www.wijzijncodeoranje.nl/- Op Twitter https://twitter.com/Code__Oranjeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 28, 2020
We worden door het RIVM Bedisseld - Rico Brouwer en Charlie de Vreede
3717
Het (nep)nieuws van Jaap van Dissel ligt op tafel in deze analyse van zijn technische briefing namens het RIVM aan de Tweede Kamer van 22 september. Rico Brouwer van Potkaars in gesprek met jurist Charlie de Vreede. Rico: ‘Ik ben opgegroeid met Maurice de Hond als autoriteit op tv. Als er gepeild moest worden dan vertrouwden we Maurice. Die Maurice lijkt helemaal klaar met deze generatie politici en lijkt niet meer welkom op de media die hem vroeger op handen droegen. Zijn analyse van de technische briefing door Jaap van Dissel van het RIVM aan de Tweede Kamer was: ‘dit is bewuste misleiding of flagrante incompetentie’’.Wat zeg jij dat het is?artikel/notes: https://potkaars.nl/blog/2020/9/24/we-worden-door-jaap-bedisseldCorona Tweede Kamer debat haiku: ritueel debatwaarin gesloten rijensamen line-dance doenword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 25, 2020
demonstratie in Den Haag, op Prinsjesdag 2020
1645
De Koning zei op 4 mei 2020 op een lege Dam in Amsterdam ‘het minste wat we kunnen doen is niet normaal maken wat niet normaal is’. Maar op Prinsjesdag 2020 hield hij zijn troonrede zonder gouden koets, zonder Ridderzaal maar in de oude kerk waar de Staten Generaal deed alsof het anderhalve meter uit elkaar zitten de normaalste zaak van de wereld is.Ondertussen werd er gedemonstreerd aan de Koekamp in Den Haag tégen dat nieuwe normaal en voor burgerrechten. Ik sprak er een paar van de demonstranten. Verslag van politiegeweld op 21 juni, uitleg van waar voor gedemonstreerd wordt en hoe het -volgens de organisator tot een oplossing komt: ‘dat onder andere Hugo de Jonge, Mark Rutte en Ferd Grapperhaus voor een tribunaal berecht gaan worden’.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/9/16/demonstratie-in-den-haag-prinsjesdag-2020 word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 16, 2020
DOE ZELF NORMAAL (2) - Strafaangifte tegen Hugo de Jonge
3506
Het team 'doe zelf normaal' is live terug in de uitzending. Ze vertellen over hun strafaangifte tegen Mark Rutte, Hugo de Jonge en de start van een buitenparlementaire onderzoekscommissie.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/9/14/doezelfnormaal-aangifte-hugodejonge word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 14, 2020
Groepsimmuniteit tegen de Maatregelen - interviews vanaf de Vrouwenmars voor Vrijheid
2787
Ik liep mee van het Moreelsepark naar het Lepelenburgpark in Utrecht en maakte onderweg interviews met demonstrerende vrouwen, op de mars voor vrijheid. Was het nou een mars vanuit vrouwelijke eigenschappen of waren mannen echt niet welkom om mee te lopen? Podiumspreker Michaéla Schippers moest een stokje steken voor uitsluiting op een demonstratie van duizenden deelnemers op zoek naar verbinding.artikel / links: https://potkaars.nl/blog/2020/9/13/vrouwen-voor-vrijheid-mars-utrecht word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 13, 2020
huisarts Rob Elens en de behandeling van het corona virus
3492
'in 2020 was heel de wereld -en Nederland dus ook- in de ban van een virus paniek. Heel Nederland? Nee. In Meijel in de gemeente Peel en Maas blijft een kleine huisarts moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakt het leven van de omliggende desinformatie bepaald niet gemakkelijk'artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/9/10/huisarts-rob-elens-en-de-behandeling-van-het-corona-virusword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 10, 2020
War is coming - Hrvoje Moric, Geopolitics and Empire Podcast
1963
This is hands down one of the very best interviews on the Potkaars channel since I started it two years ago. Returning guest is geopolitical journalist and history teacher Hrvoje Moric. We talk the upcoming elections in the US and how it matters not who wins as the inevitable outcome is likely a further totalitarianist decline, which history teaches us typically leads to war. In the end it will be the military who decides the outcome. In the end, who will the men and woman holding the guns support?article / notes: https://potkaars.nl/blog/2020/9/8/war-is-coming-hrvoje-moric-geopolitics-and-empire-podcastword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 08, 2020
Querdenken komt naar Nederland - Rolf en Charlie
3898
Querdenken is Duits voor 'out of the box denken'. 'Querdenken' organiseerde de demonstraties in Berlijn van 1 en 29 augustus. Rolf en Charlie waren daarbij en beginnen nu Querdenken - Nederland. In de uitzending verslag van de demonstratie afgelopen weekeinde en uitleg over hun plannen. artikel / notes https://potkaars.nl/blog/2020/9/3/querdenken-komt-naar-nederland-rolf-en-charlie word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 04, 2020
Strafaangifte tegen Mark Rutte en de Demonstratie in Berlijn - 'doe zelf normaal'
4627
'Mark Rutte, we doen aangifte tegen jou wegens dood door schuld, manipulatie van de bevolking, machtsmisbruik, bedreiging en terrorisme. Was getekend: Pedro Kuit, van 'Doe Zelf Normaal'. Pedro en Jade Kuit besloten na het politiegeweld bij de demonstratie op het Malieveld 21 juni om in actie te komen. Ze hebben de website https://doezelfnormaal.nl opgericht met daarop de leugens waarvan ze Rutte betichten, de aangifte bij het openbaar ministerie en hun blogs.Ze waren afgelopen zaterdag bij de massale demonstratie in Berlijn 29 augustus en doen in het tweede deel van dit interview verslag aan de hand van beelden door burgerjournalisten en van de Staatsomroep NOS.artikel / notes: https://potkaars.nl/blog/2020/8/31/strafaangifte-tegen-rutte-en-demonstratie-in-berlijn-doe-zelf-normaal word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 31, 2020
SAMENVATTING - Kort geding Viruswaarheid en RIVM over openbaarmaken geheime documenten
1747
In 30 minuten aan de hand van veertien fragmenten, de meest opvallende punten uit deze rechtszaak die ruim twee uur duurde.integrale uitzending https://youtu.be/5IgpzAtDV6Y Op maandag 24 augustus vond bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht een kort geding plaats dat is aangespannen door Stichting Viruswaarheid tegen het RIVM en de Staat der Nederlanden. Stichting Viruswaarheid vraagt via de kortgedingrechter inzage in documenten van het RIVM die tot nu toe geheim bleven of niet bestaan. Uitspraak op 9 september 14.00 uur.artikel/notes op: https://potkaars.nl/blog/2020/8/24/livestream-kort-geding-viruswaarheid-en-rivm
Aug 26, 2020
The Everything Fraud and the Corona Virus - Google Whistleblower Zach Vorhies
4208
What did Trump do to the Fed, what are the USA doing with their election fraud this time around? How does that compare to what's going on in the European Union?Google Whistleblower Zach Vorhies (from San Fransico, USA), interviewed by Potkaars host Rico Brouwer (from the Netherlands) where today in Amsterdam a lawsuit is taking place agaist Youtube's censorship of COVID19 video's that contradict the World Health Organisation narrative.article / notes on: https://potkaars.nl/blog/2020/8/26/the-everything-fraud-and-the-corona-virus-google-whistleblower-zach-vorhiesword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 26, 2020
Wat de rechter deed kan niet, deconstructie uitspraak over de Mondkapjesplicht - Charlie de Vreede
3089
De uitspraak van de rechter in het kort geding tegen de mondkapjesplicht in Amsterdam kan niet, volgens hoogleraren staatsrecht in de kranten de volgende dag. Rico Brouwer en jurist Charlie de Vreede maken een analyse van die uitspraak in de context van de grondwet, met referentie naar de uitspraken van hooglerarennaar en met beelden van het gedragsveranderend effect dat zo'n plicht heeft op onze samenleving. artikel / notes op: https://potkaars.nl/blog/2020/8/19/kort-geding-mondkapjesplicht-amsterdam-viruswaarheidword lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 19, 2020
Rechtszaak tegen de Mondkapjesplicht - kort geding Amsterdam 17/8/20
7849
De integrale opname van de rechtszaak tegen de veiligheidsregio Amsterdam Amstelland, aangespannen door stichting Viruswaarheid tegen de mondkapjesplicht in delen van Amsterdam, dd 17 augustus 2020.analyse/duiding van de rechtszaak en de uitspraak: https://potkaars.nl/blog/2020/8/19/kort-geding-mondkapjesplicht-amsterdam-viruswaarheid
Aug 19, 2020
We Worden In Angst Gehouden, 'Pan de Paniek' - George van Houts
2583
'Door de Bank genomen' heeft iets gang gezet en dat gaan we opnieuw doen met 'Pandepaniek'.George van Houts vertelt over zijn nieuwe theatershow met de Verleiders, die een bijdrage gaat leveren aan de geestelijke gezondheid van nederland. In gesprek met Rico Brouwer over hoe dat nou ging met Kom Plot, met stichting Ons Geld en hoe dat nou verder moet met politiek en met theater komend jaar. Ook in dit gesprek wat het RIVM er nou van vindt dat de NOS in het acht uur journaal zegt dat PCR positief geteste mensen besmettelijk zouden zijn en of mensen die zijn opgenomen zijn in het ziekenhuis 'met corona' ook corona hebben? Vlak voor het interview belde Rico Brouwer met het RIVM, in het interview antwoord op die vragen.Word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars in je mail: https://potkaars.nl/nieuwsbriefartikel/links op: https://potkaars.nl/blog/2020/8/18/george-van-houtsop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 18, 2020
Demonstratie Malieveld - 15 augustus 2020
1479
Demonstreren op het Malieveld tégen het Corona beleid. Dit keer -zoals de organisatie zei- door 40 groepen samen georganiseerd. In deze podcast een impressie, de toespraak van Jeroen Pols op het podium en interview over de rechtszaken van Viruswaarheid.artikel/notes op: https://potkaars.nl/blog/2020/8/15/demonstratie-malieveld-15-augustus-2020word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 16, 2020
Hoe Cijfers Veranderen in het COVID-19 verhaal van het RIVM - Charlie de Vreede, Viruswaanzin
3563
Het zijn dus wél aerosolen, de PCR test is dus géén indicatie van besmettelijkheid, ventilatiesystemen zijn dus wél een potentieel probleem. Charlie de Vreede is jurist en beet zich vast in het covid19 dossier toen dat in januari in China een ding werd. Ze vond aansluiting bij Viruswaanzin, waar ze in het juridisch team adviseert. 'Beste Jaap van Dissel, het is nooit te laat om te rectificeren'. Alles wat je wilt weten over wat er nu wel en niet klopt aan de technical briefings van het RIVM en wat je ziet op tv in één gesprek van minder dan een uur.'Querdenken' is Duits en betekent out-of-the-box denken. In Berlijn is op 29 augustus, de grootste demonstratie van Europa vóór vrijheid. Charlie was op de demonstraties in Duitsland vorige week en doet in het laatste stukje van dit interview verslag.artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/8/14/hoe-cijfers-veranderen-charlie-de-vreede word lid van de nieuwsbrief en ontvang de wekelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 15, 2020
Covid19 'wave2' lockdown measures in Melbourne, Australia - Carolyn Steward
2634
It’s winter in Melbourne Australia, where they’re the first dealing with a second wave of the covid19 virus. The lockdown they imposed is severe and maybe the most radical in the western world so far. I feel what is happening down under might prove to be a template of what our Dutch government and European countries may have in mind for our winter flu season.I wanted to learn first hand about what is happening down under and called my second-cousin Carolyn, who lives with her family in Melbourne. This is her report.article/shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/8/10/c-19-lockdown-measures-in-melbourne-australia-carolyn-heaney-steward
Aug 10, 2020
Je persoonlijke veiligheid wanneer de crisis erger wordt - Bart Brands, Veiligheidskundige
3695
In januari 2020 bespraken Bart en ik de aanstaande crisis in café Weltschmerz. Nu we er een half jaar later ineens middenin zitten, een vervolggesprek over; weerbaarheid, geld, goud, bitcoin, financiele én mentale weerbaarheid. Een must-see! De crisis is pas net begonnen maar je kunt er wél wat aan doen.artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/8/6/je-persoonlijke-veiligheid-wanneer-de-crisis-echt-begint-bart-brands-veiligheidskundigeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 06, 2020
oud-koning van Spanje is het land uitgevlucht - Gerber van der Graaf
2081
Over 'de Beatrix van Spanje' - Juan Carlos I (vader van de huidige koning) die het land is ontvlucht vanwege Corruptie, Witwassen, lijntjes met Saudi Arabië, een koffer met 1.7 miljoen aan eurobiljetten en een Zwitserse rekening met 100 miljoen dollar. Naar verluidt zit hij in de Domincaanse Republiek.Gerber van der Graaf doet vanuit Spanje verslag. Wat de huidige koning Felipe VI het beste kan doen?: 'die kan ook beter ophoepelen'.artikel/notes op: https://potkaars.nl/blog/2020/8/5/de-koning-is-het-land-uitgevlucht-krooncrisis-in-spanje-gerber-van-der-graafword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 05, 2020
De Grondwet en de Burgemeester in Coronatijd - met de Burgemeester van Heerhugowaard, Bert Blase
1217
Er komt een mondkapjesplicht in Rotterdam en Amsterdam en er zijn burgemeesters die graag tot achter de voordeur -dus in jouw prive domein- hun Corona maatregelen komen handhaven. Maar hoogleraar Staatsrecht Wim Voermans zegt dat dat in strijd is met de grondwet. Kan dat die burgemeesters dan niks schelen en waarom willen Halsema en Aboutaleb dit in de grootste steden van Nederland? In gesprek met burgemeester Bert Blase.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/8/2/de-grondwet-en-de-burgemeester-in-coronatijd-met-de-burgemeester-van-heerhugowaard-bert-blase
Aug 02, 2020
Demonstratie voor Grondrecht - 1 augustus Viruswaarheid in Den Haag en Berlijn
2320
We vierden de vrijheid op het Malieveld gisteren. Het was een feest van vrijheid. Een beetje zoals het dorpje van Asterix en Obelix. Omcirceld door politie in een vijandig land.Beelden vanaf het Malieveld en uit Berlijn, de toespraak van Willem Engel en Jeroen Pols en mijn verslag van de demonstraties.artikel/notes op: https://potkaars.nl/blog/2020/8/1/demonstratie-voor-grondrecht-viruswaarheid-in-den-haag-en-berlijnword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Aug 02, 2020
Viruswaanzin wordt Viruswaarheid en wat er gebeurt, 1 augustus op het Malieveld - Morry Krispijn
5031
'Viruswaanzin'. Wat is dat voor organisatie, wat is je doel, hoe ver ben je daarmee en hoever ga je?Rond de coronamaatregelen komt er een hoger beroep tegen de Staat, een kort geding tegen het RIVM, maar wat komt er nog meer en wat ga je doen op de demonstratie 1 augustus?Een openhartig gesprek over de wat er gebeurt binnen de actiegroep Viruswaanzin met Morry -Mordechay- Krispijn. artikel / notes: https://potkaars.nl/blog/2020/7/29/viruswaarheidSamantha Eising http://Samanthaeising.nl word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jul 30, 2020
Report live from the streets of Portland in a warzone fighting the feds - Zach Vorhies
601
Google whistleblower Zach Vorhies reports from the streets of Portland Oregon, in what looks like a warzone. The justice center there has become a symbol taken by the resistance. What appears to be BLM and Antifa are not giving it up, so they’re in the streets fighting night after night. The all white protesters are fighting the federal police in what started after the killing of George Floyd in Minneapolis and then spread to Seatlle and Portland. According to Zach, we’re only at the beginning.article / shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/7/26/report-live-from-the-streets-of-portland-fighting-the-feds-zach-vorhies
Jul 26, 2020
Jeroen Pols van Viruswaanzin - Rechtszaak tegen het RIVM
2393
live in Potkaars; de uitspraak van de rechter in het kort geding tegen de Staat en de aankondiging van rechtszaak tegen het RIVM.artikel/shownotes op: https://potkaars.nl/blog/2020/7/24/jeroen-pols-van-viruswaanzin-rechtszaak-tegen-het-rivmThe Infectious Nature of Patient-Generated SARS-CoV-2 Aerosol https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.13.20041632v1.full.pdfWord lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jul 24, 2020
RT Dutch - Black Lives Matter, Viruswaanzin, Demonstraties in Nederland en de Many Stream Media
3191
Black Lives Matter dat wordt gefinancierd door Soros mag wel maar demonstreren tegen de Corona noodverordeningen mag niet? Goed gesprek over 'Relevant Today' (en Russia Today) en over hoe RT-Dutch verslag doet van de gele hesjes demonstraties in Frankrijk, van Black Lives Matter en van de anti-lockdown demonstraties.Met een uitnodiging aan Femke Halsema. Live in de studio, Dwight Sergio Samson van 'Relevant Today - Dutch': Alternative international news from The Netherlands. "We hadden een afspraak in Nederland: je kondigt je demonstratie aan en in ruil daarvoor staat de burgemeester je bij. Die afspraak is sinds de demonstratieverboden door de corona noodverordeningen, opgezegd.Steeds meer mensen demonstreren -op een andere manier- en doen daar via burgerjournalistiek verslag van. In Potkaars in gesprek met demonstranten en journalisten." artikel/shownotes op: https://potkaars.nl/blog/2020/7/20/verboden-demonstraties-en-de-many-stream-mediaRT Dutch:https://www.facebook.com/pg/RelevantToday7 https://www.youtube.com/channel/UC0CBjh-nVQ--H3Dea6LLC3w
Jul 21, 2020
Onrecht TV - Verboden Demonstraties en de Many Stream Media
2990
Live in de studio, de mensen achter Onrecht TV: Eline en Ineke. Sinds een paar maanden laten ze via hun Facebook kanaal onrecht in Nederland zien en doen ze verslag van demonstraties."We hadden een afspraak in Nederland: je kondigt je demonstratie aan en in ruil daarvoor staat de burgemeester je bij. Die afspraak is sinds de demonstratieverboden door de corona noodverordeningen, opgezegd.Steeds meer mensen demonstreren -op een andere manier- en doen daar via burgerjournalistiek verslag van. In Potkaars in gesprek met demonstranten en journalisten."artikel/shownotes op: https://potkaars.nl/blog/2020/7/20/verboden-demonstraties-en-de-many-stream-media Onrecht TV:https://www.facebook.com/OnrechtTVlive stream op *kuch* uw gastheer: https://www.facebook.com/watch/live/?v=522493198469255&ref=watch_permalinkhttps://www.youtube.com/channel/UC3h7v0ArBcDgsYMrCcqL1eA
Jul 20, 2020
Het succes van protest - Géén Biomassa Centrale in Diemen
2924
Het protest van de federatie tegen biomassacentrales heeft gewerkt!Vattenval wil haar biomassacentrale in Diemen niet meer bouwen zonder dat Wiebes toezeggingen doet en op 30 juni werd in de Tweede Kamer een motie tégen subsidie op houtstook aangenomen én lekte een SER advies dat adviseert om met die subsidie te stoppen.Het klimaatbeleid van Rutte III blijkt gebaseerd op een boekhoudtruuk die stelt dat houtstook uitstoot-vrij zou zijn met als netto resultaat dat er hout geimporteerd wordt uit het buitenland, dat StaatsBosbeheer de Nederlandse bomen kapt en dat Vattenval/NUON biomassacentrales en warmtenetten aanlegt.In gesprek met Evert Kuiken van de Federatie tegen BioMassacentrales over actievoeren en hoe dat heeft gewerkt. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/7/1/het-succes-van-protest-gn-biomassa-centrale-in-diemenword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jul 01, 2020
the Right to Protest the Corona Measures - Anonymous Bites Back Special
4650
A broadcast of the Anonymous Bites Back podcast to discuss what is going on in The Netherlands right now. In English we spoke about the restrictive Corona measures, the lawsuit and demonstrations in the Netherlands and the emergency law now under development.ABB is a channel that broadcasts from and to Europe, the US, Asia and other places. The stream was broadcast on their fifteen channels, on Potkaars and via the YouTube channel of Viruswaanzin.--Op 28 juni 2020 was ik te gast in een uitzending van de Anonymous Bites Back podcast. Dit is een kanaal dat uitzendt vanuit Europa, de VS, Azië en andere plekken. In het Engels spraken we over de corona noodverordeningen, de rechtszaak in kort geding, de demonstraties in Nederland en de spoedwet onder ontwikkeling.De stream werd uitgezonden op de vijftien kanalen van Anonymous, op Potkaars en via het YouTube kanaal van Viruswanzin.article/shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/6/29/het-recht-om-tegen-de-staat-te-demonstreren-anonymous-bites-back-special
Jun 29, 2020
Viruswaanzin in Kort Geding tegen de Staat - Verslag vanuit de Rechtszaal
2426
Ik was bij het kort geding tegen de Staat over de coronamaatregelen in de zaal aanwezig. In de laatste minuut werd gewraakt. Dit is mijn verslag van wat er in die rechtszaal gebeurde.artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/6/25/viruswaanzin-in-kort-geding-tegen-de-staat-verslag-vanuit-de-rechtszaal
Jun 25, 2020
‘Mag ik zelf beslissen of doet de overheid dat?’ - Willem Engel en de grootste petitie van Nederland
1226
De acties van viruswaanzin tegen de lockdown, tegen de anderhalve meter en tegen de spoedwet worden met vastberadenheid, liefde en geduld gevoerd. En met succes! Ondanks het verbod om te demonstreren door burgemeester Remkes van Den Haag, stond het Malieveld vol afgelopen zondag. Ondanks dat mensen werden ontmoedigd bloemen te leggen bij gemeentehuizen lag de stoep voor gemeentehuizen - het bevoegd gezag - vol met bloemen. Volgens artikel negen van de grondwet dat het recht op betoging regelt mogen zulke acties. Volgens het bevoegd gezag niet. We deden het toch. In de coronacrisis werden meerdere petities gestart. Drie daarvan werdem samen, ingeleverd bij het bevoegd gezag in Den Haag, zoals dat is geregeld volgens artikel vijf van de grondwet.Samen zijn het de grootste petitie ooit. Bijna een half miljoen handtekeningen! Het mocht vanwege de coronamaatregelen niet in de gebouwen van de Tweede Kamer worden ingediend. In dat artikel vijf van de grondwet staat: ‘Ieder heeft het recht verzoeken schriftelijk bij het bevoegd gezag in te dienen.’In een tijd waarin we wel in een vliegtuig mogen, naar de kapper kunnen en in de supermarkt boodschappen afrekenen kiest ons bevoegd gezag er voor de petitie via internet te ontvangen. Buiten aan de hofvijver, leveren we de petitie in en mensen die bij de demonstratie op het Malieveld waren deden er hun verhaal.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/6/24/mag-ik-beslissen-of-doet-de-overheid-dat-willem-engel-biedt-de-petitie-aan
Jun 24, 2020
Samen Terug Naar Normaal - verslag van de Demonstratie vóór vrijheid
1649
Op 21 juni 2020 vierden we het demonstratierecht en protesteerden we tegen de repressie vanuit de regering en de burgemeester Remkes van Den Haag.Hans Keeren (vanaf het Malieveld) en Rico Brouwer vanuit een geheime studio met de podiumsprekers van de verboden demonstratie waren, doen verslag. artikel/shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/6/22/samen-terug-naar-normaal-verslag-van-de-demonstratie-vr-vrijheid
Jun 22, 2020
Andreas M. Antonopoulos - Mnunchin has bigger things to do, like raid the treasury
2009
I feel all life boats may be cancelled before finally our financial Titanic goes under. So yesterday evening I talked to best-selling author and long term Bitcoin educator Andreas M. Antonopoulos to ask his opinion on these matters. We talked strengths, weaknesses, threats and resilience.Andreas explains how Bitcoin strengthens the environmentalist agenda and the global financial system, if we but let it. However through John Bolton’s book we recently learned investment banker turned Secretary of the Treasury Steven Mnunchin supposedly was told by Trump to fix Bitcoin. Andreas explains how Mnunchin is too busy for that, enriching himself and his friends with the stimulus money for the pandemic.Antonopoulos then gives his take on the resilience of democratic principles in the EU. We talk about the demonstration in the Netherlands I’m helping to put together against Corona measures. It is to be held this coming Sunday. We strive to end the unconstitutional emergency measures taken here in the Corona crisis and want to stop our government from putting those illegal measures into law. This morning however we learned the mayor of The Hague forbade the demonstration. Andreas: ‘restrictions on the freedom of protest thing is a very big problem we see throughout the world’. indeed.article / shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/6/19/andreas-m-antonopoulos-it-takes-a-crisis-to-test-fundamental-constitutional-principles-of-a-countrylinks:https://aantonop.com/ on twitter https://twitter.com/aantonop
Jun 19, 2020
stop terrorism, stop copyright - Amaru Shakur ACTA2
2470
The EU did not ‘pass a copyright directive’ last year, they ripped the heart out of the free internet. And while people fighting for freedom of expression may have won the first round against ACTA in 2012, the copyright industry, EU technocrats and France won round two.Last year the copyright directive was adopted after France traded support for the nord stream II pipeline with Germany and gotten support for their censorship directive. What’s in it for France? Amaru explains: just Follow the Money. Fast forward to today, we’re all focussed on coronavirus, we see social media giants censoring and political leaders crying wolf on fake news. But what they’re obfuscating is the bigger threat of institutionalised censorship quietly being implemented by the EU.ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement) was stopped most of all by the Polish, back in 2012. Now Amaru Szakur from Poland explains what is going on with ACTA-2, the article 13 (renamed to article 17) in the copyright directive and how that is tied in with what is called anti terror regulation #terreg.There’s a bigger picture also. We are at the turn of the tides and like with any revolution, this fourth industrial revolution comes in times of great changes. Be ready for artificial intelligence in the filtered digital single market formerly known as the free internet.article/shownotes on: https://potkaars.nl/blog/2020/6/16/poland-is-back-fighting-against-the-internet-lockdown-that-is-acta2-amaru-szakurop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 15, 2020
viruswaanzin - in kort geding tegen de staat
3650
'Samen terug naar Normaal', demonstratie Malieveld 21 juni. Interview met initatiefnemers Willem Engel en Jeroen Pols - live op @potkaars: “De mensen achter website viruswaanzin.nl zijn een kort geding tegen de Nederlandse overheid gestart om zo een einde te maken aan de opgelegde maatregelen in verband met het coronavirus. Het kort geding vindt plaats op 25 juni bij de rechtbank in Den Haag, zo bevestigt de rechtbank aan deze nieuwssite”.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/6/12/viruswaanzin-in-kort-geding-tegen-de-staat
Jun 12, 2020
sekswerk is werk - Foxxy Angel
2882
In gesprek met Foxxy Angel over contactberoep sekswerk en de Coronacrisis. In Nederland heeft prostitutie een geschiedenis van reguleren, verbieden gedogen en registreren .. tot in 2000 het bordeelverbod werd afgeschaft. Nu is het 2020 en is sekswerk tot iig 1 september weer verboden. Regeringspartij ChristenUnie heeft in haar partijprogramma staan dat ze sekswerk wil verbieden, maar in de grondwet én de verklaring voor de rechten van de mens staat dat iedereen vrij staat zijn of haar eigen werk te kiezen. Wat is belangrijker voor regering Rutte III en hoe weegt dat mee in de Coronacrisis? foto: Prostitutie Informatie Centrum Amsterdam, https://pic-amsterdam.com/ artikel: https://potkaars.nl/blog/2020/6/2/sekswerk-is-werk-foxxy-angelword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 03, 2020
code oranje - tk2021
2423
Code Oranje maakte oktober 2018 bekend dat ze mee gaat doen bij verkiezingen in Nederland en sinds januari 2019 is hun website https://wijzijncodeoranje.nl . In de studio initiatiefnemer en burgemeester van Heerhugowaard: Bert Blase. Bert kandideerde zich eerder dit jaar openbaar voor het burgemeesterschap in Den Haag en organiseerde met Code Oranje afgelopen jaar burgeroverleggen over Schiphol en Lelystad airport. Met Code Oranje brengt hij buiten verkiezingstijd in de praktijk wat hij in de Tweede Kamer zegt te gaan doen. Nogal ongebruikelijk, dat ‘practise what you preach’? Code Oranje ziet zichzelf niet als politieke partij. Ze gaan wel mee doen en straks kan je er op stemmen. Eerste punt op de agenda van Code Oranje, dat dramatisch verlopen formatieproces van vorige keer. Bert legt uit hoe dat beter kan. alle tk2021 interviews: https://potkaars.nl/tk2021genoemd in interview:- Code Oranje https://www.wijzijncodeoranje.nl/- Op Twitter https://twitter.com/Code__Oranje- openbare sollicitatie burgemeesterschap Den Haag https://www.youtube.com/watch?v=pmJ9QkxFNVs- interview met burgemeesters kandidaten Den Haag voor meer Democratie https://www.youtube.com/watch?v=pvClI2y64VY- interview met Sara Murawski https://potkaars.nl/blog/2019/5/21/socialistische-partij-ep2019- brief aan Baudet https://medium.com/@ricobrouwer/vakantiepost-voor-thierry-baudet-9050b32df46b - Interview Alternatief Staatsbestel https://potkaars.nl/blog/2019/3/4/20190304-het-rutte-referendum-hervorm-het-staatsbestel word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 02, 2020
racism and rebellion by the police against the city they work for - Javier Morillo
1425
Javier Morillo lives in st. Paul, Minnesota, where he is one of the hosts to the 'wrong about everything' podcast. Everything appears to be wrong with police violence and riots in Minneapolis now, where George Floyd was recently killed. Javier: 'What is happening in Minneapolis right now is a rebellion—of the police against the city they work for. The way they get back at people-esp politicians-who criticize them is to get violent with protestors. They know electeds might be held accountable but they never will be.' Javier: https://twitter.com/wrongabouteveryhttps://twitter.com/potkaars/status/1266103255060418567read more/links: https://potkaars.nl/blog/2020/5/29/racism-and-a-rebellion-of-police-against-the-city-they-work-for-javier-morillo
May 29, 2020
piratenpartij - tk2021
2018
De Piratenpartij won nog geen zetels maar is is in Nederland wel sinds 2010 verkiesbaar. In dat eerste jaar haalden ze tienduizend stemmen. Dat liep in de jaren daarna op, maar liep vanaf 2017 weer af. In 2019 waren ze terug bij af.Als het aantal mensen dat op je stemt terugloopt terwijl je onderwerpen (vrije informatie, recht op privacy) steeds relevanter worden, hoe bereid je je dan voor op de komende verkiezingen? En wat heeft Nederland gezien van de Piratenpartij in de Corona crisis?Partijbestuurder Renko Koppe vertelt over hoe ver ze zijn met de voorbereidingen op de komende verkiezingen en wat de Piratenpartij vindt van de lockdown, verplicht vaccineren, de corona-app en censuur door YouTube en Twitter. Kort voor de opname werd het @piratenpartij handle door twitter korte tijd suspended. Renko (lachend): ‘misschien hebben we iets getweet dat tegen de visie van de World Health Organisation ingaat?’ artikel/links: https://potkaars.nl/blog/2020/piratenpartij-tk2021
May 29, 2020
Robert Valentine - beleid van Rutte heeft niets met liberale politiek te maken
2327
na het interview over de verkiezingen in 2021 met de Libertaire Partij spraken Robert Valentine en Rico Brouwer verder.Over activisme, liberalisme, de Amerikaanse verkiezingen, '911, Ron Paul, Scott Adams en John McAfee. Na het gesprek zei ik Robert: ‘als LP meer gaat doen dan haar mening vertellen en een activistische partij wordt, dan bel me. Dan doe ik mee’. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/5/26/robert-valentine-beleid-van-rutte-heeft-niets-met-liberale-politiek-te-makenlinks:TK2021 interviews met kandidaten https://potkaars.nl/tk2021word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 27, 2020
Libertaire Partij - tk2021
1412
Toen ze in 2017 meededen met de Tweede Kamer verkiezingen trokken ze maar 1492 stemmen. Hun campagnepunt toen: 'geef minder geld uit als overheid, stop met belasting heffen op loon (maak het makkelijker om mensen in dienst te nemen) en doe negatieve belasting voor mensen in armoede (een variant op basisinkomen)'. Nu is het 2020 en hebben partijen die zeggen liberaal te zijn (VVD, D66) op ongekende schaal vrijheden van iedereen stopgezet. De overheidsuitgaven lopen onder Rutte III in recordtempo op, net als de werkloosheid. In gesprek met de lijsttrekker in 2017 en nu voorzitter van de Libertaire partij, Robert Valentine over de Tweede Kamer verkiezingen van 2021 en de enige echt liberale partij van Nederland. alle tk2021 interviews: https://potkaars.nl/tk2021links:https://stemlp.nl/https://www.facebook.com/StemLP/ eerder interview met de nr2. in tk2017 Arno Inen: https://potkaars.nl/blog/2018/12/28/nieuwe-politiek-arno-inen-van-de-libertarische-partijword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 27, 2020
Platform Voor Plaatselijke Belangen - tk2021
1861
Antoon Huigens is gemeenteraadslid in Apeldoorn. Hij is initiatiefnemer van het ‘platform voor plaatselijke belangen’ en heeft die naam op 9 maart jl. bij de Kiesraad geregistreerd. Het platform deed nog niet eerder mee aan de landelijke verkiezingen, maar Antoon was zelf wel eerder kandidaat op de lijst van de ‘vrijzinnige partij’. Zijn analyse anno 2020 is dat mensen zich niet vertegenwoordigd voelen door Den Haag (en Brussel) en dat er dus een potentieel groot momentum ligt ‘voor de regio’. Wat iedereen immers met elkaar deelt is een plaatselijk belang. Dat klinkt een beetje als ‘van de regio’ en dat klopt. Antoon was bij de Europese Parlementsverkiezingen van 2019 ook betrokken bij ‘van de regio’ dat net als de vrijzinnige partij in 2017, niet wist te winnen.Wat individuele mensen, minderheden en mensen uit elke regio met elkaar delen in Nederland zijn burgerrechten en de grondwet. Wat mij in dit gesprek duidelijk werd is dat het Antoon inhoudelijk vooral daar om te doen is. Maar waarom noem je jezelf dan niet ‘platform voor de grondwet’? Antoon: ‘dat is niet zo’n sexy onderwerp en bij lokale verkiezingen stemt zo’n dertig procent van de mensen op een lokale partij’.Regionale partijen kunnen zich melden bij Antoon’s platform en kandidaten die lokaal de meeste tractie hebben komen dan op de kieslijst voor de Tweede Kamer.alle tk2021 interviews: https://potkaars.nl/tk2021
May 27, 2020
handen af van burgerrechten - Coen De Jong
5657
Auteur, historicus en politicoloog Coen de Jong over totalitaire tendensen die zich in Nederland en in de EU aftekenen. Thema’s als propaganda, censuur, surveillance/in de gaten gehouden worden, angst onder mensen om voor hun mening uit te komen, vijandsbeelden.In deze Potkaars zetten we de grondrechten daar tegenover zoals vrije pers, vrijheid van meningsuiting en je recht op privacy. Coen legt uit hoe het kan dat politiek leiders vroeger zulke burger- en mensenrechten vastlegden, terwijl de generatie van nu -al dan niet via de EU- ze bij het oud vuil lijkt te zetten.In dit gesprek de valse tegenstelling ‘tussen veiligheid en je gezondheid’, waar de politici van nu zich in de Coronacrisis maar al te makkelijk van bedienen en het gemak waar de media ze er mee laat wegkomen. Over het politieke midden, protestpartijen en over de verkiezingen van tk2021 met de vraag of we hier nu ook ‘Italiaanse toestanden’ krijgen?Coen schrijft voor The Post Online voor Wynia’s Week. TPO staat trouwens ook in dat nepnieuws rapport van Kajsa Ollongren, maar waarom staat Wynia er niet in? En wat is Kajsa van plan met haar nieuwe Kamerbrief die lijkt op een Nederlandse versie van de Russische samenzwering? Ollongren zegt dat ze de democratie moet beschermen tegen desinformatie, maar wie beschermt er eigenlijk onze grondrechten?artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/5/15/coen-de-jong
May 16, 2020
de nexit denktank - uitspraak Duits Grondwettelijk Hof over ECB beleid en over de green deal
3780
live uitgezonden podcast, in samenwerking met de nexitdenktank. Interactief voor nexitdenktank fans en criticasters. Rico Brouwer in gesprek met Leon Baten en Frans van der Werf. Aanleiding gesprek: https://nexitdenktank.nl/duitse-rechter-opkoopprogramma-ecb-buitenproportioneel-en-onvoldoende-gemotiveerd/ artikel/shownotes: https://potkaars.nl/blog/2020/5/7/in-gesprek-met-de-nexit-denktank-uitspraak-duits-grondwettelijk-hofnexit denktank: https://nexitdenktank.nl/
May 09, 2020
Nexit Denktank - kennismaken
3561
In gesprek met drie leden van de NEXIT denktank over de EU, steun aan de KLM, de budgetten van Wopke Hoekstra en Ursula von der Leyen en hoe we daar in Nederland mee omgaan. Kennismaken met Ivo Hop, Leon Baten en Frans van der Werf.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/30/nexit-denktank-kennismaken
May 03, 2020
gevangen in de Spaanse corona lockdown - verslag
2613
Booy was eerder te gast in potkaars, (de uitzending waarin hij die twaalf snarige gitaar meenam). Hij ging eerder dit jaar op vakantie naar Spanje een paar dagen voor de lockdown van kracht werd en zat sindsdien noodgedwongen vast. Vandaag vliegt hij terug en doet vanuit de studio verslag.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/30/gevangen-in-de-spaanse-corona-lockdown-ooggetuigenverslag
May 01, 2020
de EU solidariteitsoproep voor NL burgers (deel 1) - Frans van der Werf
3507
Frans van der Werf van de NEXIT denktank in reactie op de EU-top van 24 april 2020 waarin tot extra uitgaven van 540 miljard euro werd besloten, met uitzicht op 2000 miljard op later moment nadat is uitgewerkt wie dat zal betalen.artikel en links op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/24/eurobonds-of-nexit-frans-van-der-werf
Apr 24, 2020
Corona Appathon en verder - Brenno de Winter
4253
in reactie op de briefing van Mark Rutte over hoe we verder gaan na 28 april in Nederland. In gesprek met Brenno de Winter, Dave Borghuis, Milo en bugblue met verslag van de appathon afgelopen weekeinde. We kijken vooruit naar hoe technologie ondersteunend zou kunnen helpen in de aanpak van het corona virus.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/21/corona-appathon-en-verder-brenno-de-winter-rico-brouwer
Apr 22, 2020
Ab Gietelink - corona en de kunst
3053
Over de echte-leven consequenties van het corona crisisbeleid met filosoof ondernemer en theatermaker Ab Gietelink. Hij zit nu in de voorbereidende fase van een theatertour in het najaar. Maar als de theaters weer open mogen, blijft het publiek dan bang?artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/15/ab-gietelink-corona-en-de-kunstword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Apr 18, 2020
Eric Mecking - Corona, de Spaanse griep en economisch vertrouwen
3442
Vóór de crisis van 2008 schreef beurs expert Eric Mecking in zijn boek ‘deflatie in aantocht’ (2005) al dat we aan de vooravond van een economische depressie zouden zitten. Mecking schreef daarna ‘het drama van 1918’, dat ging over de Spaanse griep. Recent plaatste hij de corona crisis in dat perspectief in zijn nieuwe boek ‘pandemie'.In dit interview vertelt Mecking over de corona crisis waar we nu in zitten en over de financieel economische situatie, vijftien jaar nadat ‘delaflatie in aantocht’ uitkwam.De aanleiding voor dit gesprek is de brief van Martin Armstrong aan Donald Trump, waarin Armstrong waarschuwt: ‘open de economie vóór 1 mei, of we gaan een economische neergang in die zijn weerga niet kent’. Mecking heeft het ‘economic confidence model’ (ECM) van Armstrong uitgebreid bestudeerd en legt in dit interview uit hoe het werkt. Een gesprek over wat we kunnen leren van hoe we eerder omgingen met zulke ziektes en economische depressies en over het model van Martin Armstrong. Mecking: ‘op https://www.geotrendlines.nl/wie-zijn-wij/ heb ik gewaarschuwd dat er volgens het ECM van Armstrong een groot omslagpunt c.q. het begin van een nieuwe trend zou zijn. Op 27 februari https://www.geotrendlines.nl/belangrijk-omslagpunt-in-beroemd-economic-confidence-model-van-martin-armstrong/ op 3 maart https://www.geotrendlines.nl/?s=armstrongOp 10 januari heb ik de tekst voor Epoque Magaziene ingeleverd met een waarschuwing voor het naderende Minsky moment. Op 24 februari heb in een podcast met Blue Tiger opnieuw gewaarschuwd voor een nieuwe crisis https://www.geotrendlines.nl/veroorzaakt-het-coronavirus-de-grootste-recessie-ooit ‘links:Minsky moment: https://www.geotrendlines.nl/eric-mecking-minsky-moment-nadert-stabiliteit-schept-instabiliteit/ brief van Martin Armstrong https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/opinion/letter-to-president-trump-send-it-everywhere-you-can/
Apr 16, 2020
Dave Borghuis - de Corona App via 'decentralized Privacy-Preserving Proximity Tracking'
2199
Stel nou, we doen die app. Tegen corona. Hoe zou je die dan bouwen? Hacker/Maker Dave Borghuis legt uit hoe de DP-3T technologie werkt waarover wordt gesproken. Maar wordt die app daar wel veilig van, als je hem vervolgens installeert op je Google of Apple Telefoon en wat nou als die app ondersteund wordt door Android of IOS? Gezellige nerdtalk over een ‘corona app’.website met uitleg hoe DP-3T werkt http://daveborghuis.nl/wp/corona-app_2020_04_12/ artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/14/dave-borghuis-corona-app-via-decentralized-privacy-preserving-proximity-trackingword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Apr 14, 2020
draagvlak voor de corona app of het verdienmodel van Google
4122
Hoe maak je die corona app dan 'veilig'? Rob van Kranenburg (Internet of Things Council), Jef Vanbockryck (data architect) en Lorna Goulden (Digital Transformation Lead) leggen uit hoe jouw 'identiteit' van jou is en jouw data ook gericht en selectief ingezet kan worden. De corona-app van minister Hugo de Jonge heeft het in zich om het vertrouwen van de Nederlanders in de overheid en ICT verder stuk te maken maar -mits goed gedaan- is deze app een uitgelezen mogelijkheid om het dit keer goed te doen.Rob van Kranenburg: ‘De kern in het app debat is identiteit. Zolang dat gekoppeld is aan een telefoonnummer (telco’s) of een paspoort (staten) is elke oplossing problematisch. Onze oplossing start bij SSI, Self Sovereign Identity, waarbij de burger zelf bepaalt wat hij of zij deelt met wie en waarin we naar een gedecentraliseerd model gaan. Dan start je al veel beter. Vanuit die gecentraliseerde identiteit heb je de beschikking over honderden, duizenden tijdelijke wegwerpidentiteiten (disposable identities). Zo’n identiteit is een slim contract met een andere. Partij. In het contract reizen de bepalingen waaronder het contact kan worden uitgevoerd mee. Zo kan ik met zo’n wegwerpcontract een lokaal bestuur in bijvoorbeeld Utrecht de mogelijkheid geven mijn telefoon te volgen voor de duur van de corona crisis, maar alleen in Utrecht en alleen om mij en anderen te waarschuwen voor een mogelijke besmetting. Aan het einde van dat contract krijg ik het bewijs dat mijn data vernietigd zijn. Zo houden we de kracht van het digitale in stand en blijven we zelf baas over onze data lichamen’.links: http://theinternetofthings.eu volg Rob op Twitter https://twitter.com/robvank artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/13/draagvlak-voor-de-corona-app-of-het-verdienmodel-van-google --word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Apr 14, 2020
Leon Baten - de coronadeal van Wopke Hoekstra
2949
Leon Baten zocht uit wat er nu precies in de corona deal zit die Wopke Hoekstra afgelopen donderdag sloot met zijn collega's in de Europese Unie. Hij schreef er over op de site van de Nexitdenktank (https://nexitdenktank.nl/hoekstras-coronadeal-kost-nederland-mogelijk-227-miljard/)artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/4/11/leon-baten-de-coronadeal-van-wopke-hoekstra
Apr 11, 2020
social connection and #covid1984 distancing - Hrvoje Moric and Rico Brouwer
3470
social connection in a time of #covid1984 distancing. In Kazakhstan there's now an ID card for that. Here's Hrvoje Moric of the @Geopolitics_Emp podcast discussing global corona measures and public repsonse.blogpost: https://potkaars.nl/blog/2020/4/2/social-connecting-covid19-hrvoje-moric-and-rico-brouwerword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief op twitter: https://twitter.com/potkaars
Apr 02, 2020
Germain en Willeke Ravenna - de toeslagen affaire (deel 2)
2284
Potkaars volgt de toeslagenaffiare op de voet. Hier is het tweede gesprek met Willeke Ravenna, met Germaine vanuit de ouders die het slachtoffer zijn van handelen door kinderopvang én de belastingdienst. Commissie Donner heeft haar tweede rapport vorige week opgeleverd, maar inmiddels weten we ook dat Wiebes en Asscher willens en wetens de situatie met misdragingen door de belastingdienst hebben laten doorgaan. In gesprek over de toeslagenaffaire, ambtsmisdrijven, knevelarij en hoe het nu verder moet voor de ouders.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/3/16/toeslagen-affaire-willeke-ravenna-2word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Mar 17, 2020
London Report - Conclusions
1762
Images from the tents area outside Woolwich Crown Court on Tuesday February 25th followed by an interview with Irishman Jim Curran, who's been a long time advocate for Assange. We talk at the gate of Woolwich Crown Court when we're joined by Kristinn Hrafnsson of Wikileaks, who was let back into court after having been kicked out earlier.On Wednesday Tom from Australia who's managing the campsite gets greeted by John Shipman. I then leave for the airport to catch my flight, via the Tower of London with a summary of this report. full report: https://potkaars.nl/assangeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Feb 28, 2020
Imperialism On Trial Event For Julian Assange
2001
a 30 minute summary of the 25th feb. 2020 evening debate event held during the first week of the extradition hearings.'Speakers from a variety of backgrounds shared their expertise on imperialism in general, and on the Julian Assange case in particular (tuesday night event, new St. Pancras Church, London).'article, interviews and link to full recording on https://potkaars.nl/blog/2020/2/27/london-report-on-assage-extradition-imperialism-on-trial-englishword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Feb 27, 2020
London Report - Kristinn Hrafnsson and Craig Murray about Julian Assange (English)
524
Wasn't allowed on the square in front of court with the real journalists today, so talked through the fence at Woolwich, with Kristinn Hrafnsson and Craig Murray. Day two of the extradition trial of Julian Assangefull report: https://potkaars.nl/assange
Feb 27, 2020
London Report on Assage Extradition - John McAfee (English)
1887
London Report on the Assange extradition trial. John McAfee comments on Assange, the US legal system, freedom of information, freedom of speech, encryption and crypto currencies.report https://potkaars.nl/assange
Feb 26, 2020
London Report - Marketa Gregorova (MEP) about Julian Assange (English)
1467
Marketa is at the extradition trial in her capacity as member of the European Parliament for the Czech Republic (Pirate Party).In this interviews she describes what went on inside the court and courtroom on day1 of the extradition hearing in London february 24th.more interviews/updates on https://potkaars.nl/assange
Feb 25, 2020
London Report - John Kiriakou about Julian Assange (English)
1346
John Kiriakou is our guest after the first day of the hearings regarding the extradition of Julian Assange to the United States. This interview is in English and recorded from London.Kiriakou worked for the CIA during the Iraq war in the time the US extradition request focusses on. He blew the whistle on the CIA waterboarding/torture program in Guantanamo Bay. In this interview we talk about Assange, Wikileaks, Securedrop, Publeaks, the American elections and about communicating securely via the Internet.links:More interviews and backgrounds about the Assange extradition trial at: https://potkaars.nl/assangeinterview with John Kiriakou (spoken in English) about his whistleblowing and about the CIA: https://potkaars.nl/blog/2019/4/29/cia-whistleblower-john-kiriakou-cia-whistleblower
Feb 25, 2020
London Report - Lisa Ling about Julian Assange
1552
Lisa Ling is a US drone whisteblower. On the night before the extradition trial of Julian Aassange starts, she talks to Rico Brouwer on the case of Julian Assange. article on: word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Feb 23, 2020
Amsterdam Report - Don't Extradite Julian Assange Demonstration
286
on 22 February and the week following there are several demonstrations large and small, in support of Julian Assange. Here's an impression of Amsterdam in the Netherlands, organised by https://twitter.com/FreeNederland More: https://potkaars.nl/assange
Feb 22, 2020
Federatie tegen Biomassacentrales - Evert Kuiken
3627
De FAB is de landelijke federatie tegen biomassacentrales, tegen het verbranden van biomassa en ontbossing. Onze organisatie bestaat uit verschillende organisaties uit Nederland.Wij zijn zowel voor de bescherming van bestaande bomen en bossen als voor de uitbreiding hiervan binnen en buiten Europa.De FAB werkt samen met meerdere internationale organisaties om het kappen en verbranden van bomen voor het opwekken van energie tegen te gaan door middel van acties en campagnes, informatievoorziening en distributie- en lobbyactiviteiten. Wij zijn nadrukkelijk geen besloten organisatie en staan open voor iedereen die zich hiervoor wil inzetten.https://www.the-fab.org/artikel op: word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: twitter.com/potkaars
Feb 15, 2020
Zach Vorhies on US Congress Climate Change Denial (English)
1587
Google Whistleblower Zach Vorhies comments on the letter sent by US Congress to Google, asking them to silence 'Climate Change Deniers'.article on: https://potkaars.nl/blog/2020/1/30/zach-vorhies-and-a-congressional-letter-about-climate-denialword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jan 30, 2020
Tareq Haddad - Extradition Hearing Julian Assange
1328
There was an axtradition hearing in Westminster Magistrates Court the other day. Tareq Haddad decided to visit. Here's his report. word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jan 14, 2020
Gerber Van Der Graaf en Rico Brouwer - Catalonië En De Eu
1977
Vanaf maandag is de nieuwe vraag; komt Spanje in een openlijke strijd met de Europese Unie? Puigdemont kan voor het eerst aan de slag in het Europees Parlement dat hem met Spanje toegang ontzegde. De Europese rechter oordeelde dat dat onterecht was.Vanaf Maandag is de vraag of de opvolger van Puigdemont in Catalonië Quim del Torra ook opgepakt wordt, omdat hij opkomt voor het recht op zelfbeschikking, door Spanje werd afgezet, maar door het Catalaans parlement wordt beschermd in zijn functie.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2020/1/11/gekozen-leiders-cataloni-eindelijk-in-het-europese-parlement-gerber-van-der-graaf-en-rico-brouwerword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jan 11, 2020
Conversations Tareq Haddad (English )
5407
Despite the serious and dangerous times we are in, I have to say that your podcast gave me hope and also much inspiration. As a result, I have decided to start my own and I would like to have you as the first guest (I will explain why in the show). Would this be something you would be interested in? If so, please let me know your availability and we can discuss more. (recorded 20200105 )article on: https://potkaars.nl/andersgemaakte-podcasts/2020/1/5/conversations-tareq-haddadword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jan 06, 2020
New Years Eve Part 3 (Nederlands)
7737
deel drie van een 5½ uur durend oudjaarsavond huiskamer interview.part three of a 5½ uur long new year's eve interview (Dutch).link naar blogpost: https://potkaars.nl/blog/2020/1/1/oud-en-nieuw-2020-3-huiskamer-interview-met-oliebollen (recorded 20191231 )In gesprek over 2019, over de EU, Muziek, Nepnieuws en Nexit.met:Roelie PostEU Whistleblower•Harry LocoMusician Activist - Woodstock #50•Willem Bol•Pim van Galen•Rutger van de Noort•Purusha van de Graaf en Robbert Geelen
Jan 01, 2020
New Years Eve Part 2 (English)
2885
deel twee van een 5½ uur durend oudjaarsavond huiskamer interview.part two of a 5½ uur long new year's eve interview. (recorded 20191231)link to blogpost: https://potkaars.nl/blog/2020/1/1/oud-en-nieuw-2020-2-de-opcw-doofpot-over-gifgas-dat-er-niet-was-in-douma-syriIn gesprek met onafhankelijke journalisten over het rapport van de OPCW, over Bellingcat en over hoe dat -net als die gifgasaanval in Douma Syrië- niet echt is. With:Eric van de BeekJournalist - OPCW and the Douma incident•Tareq HaddadJournalist - OPCW and the Douma incident•Hrvoje MoricGeopolitics & Empire podcast
Jan 01, 2020
New Years Eve Part 1 (English)
8673
deel één van een 5½ uur durend oudjaarsavond huiskamer interview.part one of a 5½ uur long new year's eve interview. (recorded 20191231 )link to blogpost: https://potkaars.nl/blog/2020/1/1/oud-en-nieuw-2020-1-amerikaanse-klokkenluiders-en-europese-unie-parlementslidMet NSA en CIA klokkenluiders, over theater gemaakt van een FBI verhoor en theater gemaakt in het Europees Parlement.Met:•Brittany WinnerReality Winner, Whistleblower on Russian interference in US election software•John KiriakouCIA whistlebowler on the torture program in Guantanamo Bay•Kristina SatterDirector of the theater play ‘is this a room’ about Reality Winner•Thomas DrakeNSA whistleblower•Bailey Lamonauthor to the ‘Book of Courage’ and PPI chairperson•Lorraine MurphyCanadian Journalist/Activist•Marketa Gregorovamember to the European Parliament
Jan 01, 2020
Stand With Reality - and her family (english)
5923
In this 90 minute interview we talked to Reality Winners mom Billy Winner-Davis, her sister Brittany Winner and her friend Wendy Meer. They talk about what happens when someone tells the truth about Russian interference in the American elections, and what happens to their loved ones.You can Stand with Reality, learn more of her story and help through their website: https://standwithreality.org/ (recorded 20101122 )full article on full article on https://potkaars.nl/blog/2019/11/22/stand-with-reality-winner
Nov 23, 2019
Jan Dijkgraaf over buttkicken en andere oplossingen
3977
Jan Dijkgraaf over zijn werk als columnist, over de main stream media en alternatieve media en hoe politici categorisch niet te vertrouwen zijn. ‘Je moet dingen doen waar je gelukkig van wordt en ik wordt gelukkig van mijn mening geven. Het heeft wel impact op je gezinsleven als je doet wat ik doe.' (opgenomen 20191029 )artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/10/29/jan-dijkgraaf-politiek-en-mediaword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 29, 2019
20191027 Henk Strating Columnist Opiniez - ‘Politiek en Sociale Media Manipulatie'
1243
‘Stel je bent een reisbureau en zonder criteria, zonder hoor en wederhoor te plegen meent de minister van binnenlandse je op te moeten nemen in het rijtje van reisbureaus dat broddelwerk verkoopt. Als dat gebeurt dan kan je als reisbureau wel inpakken. Wat hier door Ollongren gebeurt is karaktermoord op een opinieplatform dat een andere mening is toegedaan dan die van haar. Ze zet onwelgevallige meningen weg als junknieuws’. Henk Strating, columnist bij OpinieZ.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/10/27/henk-strating-columnist-opiniez-politiek-manipuleert-sociale-media word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 28, 2019
20191027 Hans Labohm Climategate.nl - ‘Politiek en Sociale Media Manipulatie'
1479
Inhoudelijk kritische partijen als climategate werken onder een klimaat van censuur, waarin het gesprek niet meer op inhoud gevoerd lijkt te kunnen worden. De minister van binnenlandse zaken lijkt met een rapport voor te sorteren op preventieve maatregelen om op die zelfde manier in de toekomst met meer onwelgevallige media kanalen om te gaan.artikel op potkaars: rapport: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2019/10/18/rapport-politiek-en-sociale-media-manipulatieword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: twitter.com/potkaars
Oct 27, 2019
20191026 Pim van Veren Of Lood - ‘Politiek en Sociale Media Manipulatie'
1573
Pim Beaart van http://verenoflood.nu bespreekt met Rico Brouwer van potkaars het rapport dat in opdracht van Kajsa Ollongren werd gemaakt "Onderzoek naar in hoeverre desinformatie en zogenaamd junknieuws resoneren in de online politieke arena’s op sociale media, voor en tijdens de Provinciale Statenverkiezingen en Europese Parlementsverkiezingen van 2019 in Nederland. "artikel op potkaars: https://potkaars.nl/blog/2019/10/26/veren-of-lood-censuur-bepleit-in-door-ministerie-besteld-rapportartikel op veren of lood: http://verenoflood.nu/censuur-bepleit-in-door-ministerie-besteld-rapport/ rapport: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2019/10/18/rapport-politiek-en-sociale-media-manipulatieword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 26, 2019
20191015 Ad Broere - Eiland Economie
3059
In gesprek met econoom Ad Broere over wat de waarde in de economie en ons leven misschien wel het beste weergeeft: de tijd die we hebben met elkaar en wat we er mee doen. Ad Broere is econoom met veertig jaar ervaring in bedrijfsleven, bank en onderwijs. Hij is sinds 2007 actief als auteur en publicist. Zijn boek ‘Geld in de Bijrol’, is de aanleiding voor dit gesprek. artikel: https://potkaars.nl/blog/2019/10/15/eiland-economie-ad-broereword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 15, 2019
20191014 Alfred De Zayas - the Spanish Verdict (English)
3372
Join us to hear professor of international law Alfred de Zayas explain what the sentencing in Spain for the Catalan Political prisoners means for the EU, the UN, the rule of law and for the Catalan people.De Zayas previously on Potkaars: https://potkaars.nl/blog?tag=alfred%20de%20zayas more on the trial in Spain: https://potkaars.nl/catalonieword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 14, 2019
20191003 Lisa Ling - drone whistleblower (English)
4004
Weaponised drones with cameras remove two restraints that have been part of armed conflict since bow and arrow. One is that the person shooting is no longer in danger of being hit. Two; the commander in chief, like the US President, does not have to worry about battlefield casualties and all the negative press that goes with that.Drone warefare removed checks and balances from armed conflict. Lisa Ling explaines what we replaced them with. further reading, links: https://potkaars.nl/blog/2019/10/3/drone-warfare-whistleblower-lisa-ling word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Oct 03, 2019
Kortlontje - Potkaars live afl. 5
2539
In deze podcast van 20190922:Prinsjesdag, Chris Aalberts en Forum voor Democratie, Fascisme, Saoedi Arabië en drones‘Kort Lontje’ is de naam van de wekelijkse podcast over de afgelopen week met Jonathan van Dijken en Rico Brouwer.Uitzendingen zijn live via YouTube op iedere zondag om 20.30 uur.blog: https://potkaars.nl/blog?category=kortlontjeTwitter: @kortlontje.
Sep 23, 2019
Kortlontje - Potkaars live afl. 4
2789
In deze podcast van 20190915:De burgemeester van Amsterdam en de media, Wiebes en de aardbevingen van Groningen, De marketing campagne van minister President Ollongren, Het rentebeleid van de ECB en het nieuwe quantitative easing programma, een boek over klokkenluiders, de Online Radio Awards.‘Kort Lontje’ is de naam van de wekelijkse podcast over de afgelopen week met Jonathan van Dijken en Rico Brouwer.Uitzendingen zijn live via YouTube op iedere zondag om 20.30 uur.blog: https://potkaars.nl/blog/2019/9/15/kort-lontje-4-15-september-2019Twitter: @kortlontje.
Sep 15, 2019
Kortlontje - Potkaars live afl. 3
2383
Derde aflevering van @kortlontje Potkaars iedere zondagavond 20.30 uur CESTIn deze aflevering: Potkaars podcast is 1 jaar Geweld tegen hulpdiensten bureau ict toetsing we hebben een puppy we schrijven een boekword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Sep 09, 2019
Kortlontje - Potkaars live afl. 2
2138
In deze uitzending:- Minister President Ollongren- Wilders vs Opstelten- Proroguing Brexit‘Kort Lontje’ is de naam van de wekelijkse live podcast over de afgelopen week met Jonathan van Dijken en Rico Brouwer.Uitzendingen zijn live via YouTube op iedere zondag om 20.30 uur.Afleveringen in de playlistTwitter: @kortlontje.
Sep 01, 2019
20190825 Kortlontje aflevering 1
1583
‘Kort Lontje’ is de naam van de wekelijkse live podcast over de afgelopen week met Jonathan van Dijken en Rico Brouwer.Uitzendingen zijn live via YouTube op iedere zondag om 20.30 uur.Twitter: @kortlontje.In deze eerste uitzending: Gedupeerde ouders willen inzage in hun dossier, maar de Belastingdienst voelt daar weinig voor (Trouw) Gemeente Almere moet Nederlands-Somalisch gezin opvangen (rechtspraak.nl)
Aug 25, 2019
20190629 the Monsanto Photographic Exhibition - Mathieu Asselin (English)
2528
An investigation was done through visual art into the company Monsanto, that turned into a photographic exposition that’s touring the world. June 28th 2019 they opened in Amsterdam in the Ravestijn gallery (westerdok 824) where I talk to the artist Mathieu Asselin. We talk about how he’s exposing the damaging effects of the company now known as Bayer Monsanto through art in this award winning exposition.article on: https://potkaars.nl/blog/2019/6/29/monsanto-a-photographic-investigation-mathieu-asselinword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 30, 2019
20190627 Piratenpartij - Stach Vermeulen
1355
De leden van de Piratenpartij nomineerden op 15 juni acht mensen voor het bestuur. Ze kregen de 23e schriftelijke vragen van de ledenraad, die beslist over de benoemingen. De acht kandidaten zijn uitgenodigd om zich voor te stellen en met elkaar in gesprek te gaan in Potkaars. Ze vertellen wat hun visie is op de toekomst van de Piratenpartij en over hun antwoorden op de vragen van de ledenraad.Dit is het derde gesprek, met Stach Vermeulen en Rico Brouwer.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/6/25/de-piratenpartij-nederland word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief op twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 28, 2019
20190627 Piratenpartij - Michiel Dulfer en Ji Yong Dijkhuis
3151
De leden van de Piratenpartij nomineerden op 15 juni acht mensen voor het bestuur. Ze kregen de 23e schriftelijke vragen van de ledenraad, die beslist over de benoemingen. De acht kandidaten zijn uitgenodigd om zich voor te stellen en met elkaar in gesprek te gaan in Potkaars. Ze vertellen wat hun visie is op de toekomst van de Piratenpartij en over hun antwoorden op de vragen van de ledenraad.Dit is het tweede gesprek met Michiel Dulfer, Ji Yong Dijkhuis en Rico Brouwer. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/6/25/de-piratenpartij-nederlandword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief op twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 28, 2019
20190625 Piratenpartij - Renko Koppe en Rene De Torbal
2520
De leden van de Piratenpartij nomineerden op 15 juni acht mensen voor het bestuur. Ze kregen de 23e schriftelijke vragen van de ledenraad, die beslist over de benoemingen. De acht kandidaten zijn uitgenodigd om zich voor te stellen en met elkaar in gesprek te gaan in Potkaars. Ze vertellen wat hun visie is op de toekomst van de Piratenpartij en over hun antwoorden op de vragen van de ledenraad. Dit is het eerste gesprek met Renko Koppe, René de Torbal en Rico Brouwer. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/6/25/de-piratenpartij-nederland word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief op twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 28, 2019
20190613 Gerber Van Der Graaf - Catalonië
1366
Gerber woont in Catalonië, in de potkaars van september 2018 deed hij verslag van het politiegeweld tijdens het referendum in Catalonië. In deze podcast vertelt hij hoe de rechtzaak tegen de Catalanen is verlopen afgelopen maanden en hoe het nu gaat in Catalonië in de context van de verkiezingen voor het Europees parlement.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/6/14/247-politiebewaking-tegen-graffiti-in-cataloni-gerber-van-der-graaf
Jun 14, 2019
20190610 Renko Koppe Kandidaat Bestuur Piratenpartij
5788
Rico Brouwer en Renko Koppe over de @Piratenpartij. Over een nieuw bestuur en een andere koers. Ze zijn (met Michiel Dulfer) kandidaat voor het bestuur van de Piratenpartij. word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Jun 10, 2019
20190531 Stopping Child Rape by Aid Workers - Andrew MacLeod (English)
2714
Former high-level official for the UN Andrew Macleod, blew the whistle early 2018 on a pedophilia network of massive proportions involving thousands of United Nations employees wreaking havoc on tens of thousands of innocent children. In this Potkaars interview Andrew explains what the response of the UN was and how child rape and sexual abuse by aid organisations employees should be addressed. article on: https://potkaars.nl/blog/2019/5/31/stopping-child-rape-and-sexual-abuse-by-aid-workers-andrew-macleod-english
May 31, 2019
20190521 SP - Sara Murawski EP2019
3324
In deze potkaars ben ik in gesprek met Sara Murawski, de nummer 6 op de lijst van de SP voor de Europese verkiezingen.In dit gesprek vertelt ze hoe de SP aankijkt tegen de EU en hoe het verder moet, ze had een goed verhaal. Het is maar 50 minuten, ik zou willen dat je het terugziet vóór je stemt. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/5/21/socialistische-partij-ep2019word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 22, 2019
20190516 Petrus Pennanen Finland EP2019 (English)
1192
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/Here is Petrus Pennanen for the Pirate Party in Finland https://piraattipuolue.fi/. Interview by Bailey Lamon (PPI) and Rico Brouwer (https://potkaars.nl)word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 16, 2019
20190512 Muriel Rovira Esteva - Pirate Party Catalonia EP2019 (English)
1144
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/Here is Muriel Rovira Esteva #2 for the Pirate Party in Catalonia https://twitter.com/partit_pirata interview by Bailey Lamon (PPI) and Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nlword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 13, 2019
20190512 Nederlands Burgerplatform debat2 EP2019
10344
In debat over de EU en de verkiezingen voor het Europees Parlement EP2019. Met Wierd Duk, Rico Brouwer, Lex Hoogduin, Cemil Yilnaz, Olaf Stuger, Jenny Douwes, Machteld Allan, Jasper Lukkezen, Bert Wenkenbach. organisatie: https://www.nederlandsburgerplatform.nl/artikel op: https://potkaars.nl/andersgemaakte-podcasts/2019/5/5/burgerplatformnl-debat-over-de-eu-ep2019
May 13, 2019
20190514 Cristina Diana Bargu Italy EP2019 (English)
945
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/Here is Cristina Diana Bargu for the Pirate Party in Italy https://www.partito-pirata.it/. Interview by Raymond Johansen (PPI) and Rico Brouwer (https://potkaars.nl)word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 13, 2019
20190510 Patrick Breyer EP2019 (English)
936
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/Here is Patrick Breyer, frontrunner for the Pirate Party in Germany https://www.piratenpartei.de/ interview by Raymond Johansen (PPI) and Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nlword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 10, 2019
20190510 Sabrina Grimaldi Ep2019 (English)
856
Sabrina Grimaldi & Pierre Beymeet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/Here are Sabrina Grimaldi & Pierre Beyssac for the Pirate Party in France https://partipirate.org/ interview by Raymond Johansen (PPI) and Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nlword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaarsssac
May 10, 2019
20190510 Cédric Levieux Ep2019 (English)
1176
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/Here is Cédric Levieux #2 for the Pirate Party in France https://partipirate.org/ interview by Bailey Lamon (PPI) and Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nlword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 10, 2019
20190509 Florie Marie France EP2019 (English)
1441
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/Here is Florie Marie, nr1 for the Pirate Party in France https://partipirate.org/ interview by Bailey Lamon (Canada, PPI) and Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nlword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 10, 2019
20190505 Nederlands Burgerplatform debat1 ep2019
4517
op bevrijdingsdag 2019 gingen Rico Brouwer van https://potkaars.nl Renske Leijten (SP) en Derk Jan Eppink (FvD) in debat over de EU en de verkiezingen voor het Europees Parlement #ep2019. Het deel voor de pauze staat hier integraal online.organisatie: https://www.nederlandsburgerplatform.nl/word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 06, 2019
20190506 Degroenen Paul Berendsen
2128
‘De Groenen’ zoeken de dialoog. Paul Berendsen vertelt van zijn programma voor EP2019 en van deze partij die ouder is dan Groen Links, maar wat zijn nog meer verschillen? Verkiezingswinst zit voor de Groenen ook in het kunnen uitdragen van hun programma en dat is een reden om mee te doen. Ze hebben een uitgebreid programma dat breder is dan alleen voor deze verkiezingen en ook breder dan klimaat en milieu, maar dat is wel het belangrijkste. Paul: Verschuif de belasting op voeding door te stoppen met belasting op groente en het verhogen van belasting op vlees. In het gesprek wordt verder ingegaan op Europees elektisch rijden, een Europees leger, de financiele situatie in de Eurozone, vergrijzing, arbeidsmigratie en het basisinkomen.ep2019 interview reeks op: https://potkaars.nl/blog/2019/ep2019-the-european-parliamentary-electionsword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 06, 2019
20190501 Magnus Andersson Pirate Party Sweden Ep2019 (English)
862
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/interviews-candidates/ Here is Magnus Andersson, nr3 for the Pirate Party in Sweden https://piratpartiet.se/ interview by Bailey Lamon (Canada, PPI) and Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nl
May 01, 2019
20190501 Katarina Stensson Pirate Party Sweden Ep2019 (English)
834
20190501 Katarina Stensson Pirate Party Sweden Ep2019 (English) by potkaars
May 01, 2019
20190429 John Kiriakou CIA Whistleblower (English)
2512
John Kiriakou worked for the CIA in Iraq, on counter-terrorism and on fighting al Qaida. In 2002 he was asked to be trained in enhanced interrogation techniques. He declined and in 2007 blew the whistle on what we now know to be a US torture program. This eventually landed him in jail. He now lives with his family in Washington DC, talks CIA operations and describes how US citizens have taken over the Venezuelan embassy there, protecting it from the US government.article on: https://potkaars.nl/blog/2019/4/29/cia-whistleblower-john-kiriakou-cia-whistleblowerword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
May 01, 2019
20190428 Barrett Brown (English)
3009
Barrett Brown is a U.S. based journalist turned activist who ended up in jail for doing just that. In the interview he talks about how having had ‘the system’ thrown at him and doing time, turned into a strength. Barrett talkes about Anonymous. About how the Department of Justice works a campaign against whistleblowers, about Aaron Swartz. About how free press might be salvaged.article on: https://potkaars.nl/blog/2019/4/28/journalist-and-internet-privacy-activist-barret-brown
Apr 28, 2019
20190426 Marcel Kolaja Czech Republic EP2019
1058
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/interviews-candidates/ Here is Marcel Kolaja, nr1 for the Czech Pirate Party https://www.pirati.cz/ interview by Bailey Lamon (Canada, PPI) and Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nl
Apr 26, 2019
20190426 Mikuláš Peksa
682
meet the Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/interviews-candidates/ Here is Mikuláš Peksa, nr3 for the Czech Pirate Party https://www.pirati.cz/ interview by Bailey Lamon (Canada, PPI) for https://potkaars.nl
Apr 26, 2019
20190424 PPUtrecht Gele Hesjes
2188
nomineer de Potkaars, voor de BNR podcast awards op:projects.bnr.nl/bnr-podcast-awards/podcast-awardsSaskia Söller van de Piratenpartij in Utrecht vertelt over wat PPU buiten verkiezingstijd doet. Ze organiseren oa debatmiddagen en die van komende zondag gaat over de ‘gele hesjes’. Bjørn Struijlaart van het wetenschappelijk bureau zet in de podcast de gele (en rode) hesjes in context van eerdere protestbewegingen. Ze praten over deze nieuwe beweging en hoe die meer is dan de traangas en rubber kogels die je soms ziet op tv.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/4/24/piratenpartij-utrecht-over-de-gele-hesjes-en-campagne-voerenword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbriefop twitter: https://twitter.com/potkaars
Apr 24, 2019
20190412 Janneke Monshouwer Klimaat
2856
nomineer de Potkaars, voor de BNR podcast awards op:https://projects.bnr.nl/bnr-podcast-awards/podcast-awardsJannke Monshouwer is zelfstandig journalist en auteur van oa. 'Ander Nieuws - wat het journaal niet uitzond'. In dit gesprek gaan Rico Brouwer en Janneke Monshouwer in op het klimaat en Milieu debat. artikel op:word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Apr 14, 2019
20190412 Janneke Monshouwer Rusland
2417
nomineer de potkaars voor de BNR podcast awards op:https://projects.bnr.nl/bnr-podcast-awards/podcast-awardsJanneke Monshouwer is zelfstandig journalist en auteur van oa. 'Ander Nieuws - wat het journaal niet uitzond'. In dit gesprek gaan Rico Brouwer en Janneke Monshouwer in op Rusland, geopolitieke belangen en de samenzwering die er niet was.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/4/12/de-russische-samenzwering-janneke-monshouwerword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Apr 14, 2019
EP2019 Mattias Bjärnemalm - Pirate Party Sweden (English)
699
meet Pirate Party EU candidates for EP2019 on:https://european-pirateparty.eu/ep-elections/interviews-candidates/Here is Mattias Bjärnemalm, front runner for the Pirate Party in Sweden https://piratpartiet.se/interview by Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nl
Apr 10, 2019
EP2019 Markéta Gregorová Czech Pirate Party (English)
844
meet Pirate Party EU candidates for EP2019 on: https://european-pirateparty.eu/ep-elections/interviews-candidates/Here is Markéta Gregorová, nr2 for the Czech Pirate Party https://www.pirati.cz/ interview by Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nl
Apr 10, 2019
EP2019 Julia Reda - Pirate Party MEP (English)
859
Member of the European Parliament Pirate Julia, looks back on her work as member of parliament and looks ahead to the upcoming European elections, and her own future after Brussels. Meet EP2019 candidates on:https://european-pirateparty.eu/ep-elections/interviews-candidates/interview by Rico Brouwer (Netherlands) for https://potkaars.nl
Apr 10, 2019
20190321 Peace SOS - May-May Meijer part 2 (English)
1414
Pease SOS wants a better and fairer world for all. In this part 2 of the [English spoken] interview with May-May Meijer of Peace SOS she explains about the work of Peace SOS does for the children in Syria, Venezuela, Yemen, Burundi and Malia, through support for local organisations work with embassies in the Netherlands and creating awareness in the Netherlands through written articles. In this first talk May-May explains what Peace SOS is. article on: https://potkaars.nl/blog/2019/3/21/peace-sos-maymay-meijer
Apr 05, 2019
20190326 Mattias Bjärnemalm - Copyright art13 vote(English)
491
Immediately after the vote in the EU parliament on copyright reform on March 26th, we talked to Mattias Bjärnemalm who has been fighting art. 11 and art13 as part of team Julia Reda.article on: https://potkaars.nl/blog/2019/3/27/eu-copyright-law-new-and-whats-new
Mar 26, 2019
20190321 Maymaymeijer (English)
1165
this Interview in in EnglishMay-May legt uit hoe stichting Peace SOS te werk gaat; door concrete support te organiseren met en voor de mensen die wonen in conflictgebieden zoals in Syrië, Burundi en Mali. Tegelijkertijd door ook vanuit Nederland de dialoog te zoeken met álle partijen [via ambassades] die een rol spelen in een conflictgebied. Haar geloof en overtuiging werken; ze schreef opiniestukken in de grote kranten van Nederland en vorig jaar kwam haar boek ‘Missie wereldvrede’ uit. Op 7 april komt hetzelfde boek uit in het Engels onder de titel: ‘Inner Voices: My Journey with Psychosis and Schizophrenia’artikel: https://potkaars.nl/blog/2019/3/21/peace-sos-maymay-meijer
Mar 21, 2019
20190309 Alfred De Zayas Chelsea Manning (English)
1398
In this interview professor of international law and human rights expert Alfred de Zayas talks about the grand jury system and puts the situation of Manning in perspective of human rights and international law. De Zayas: ‘what we have here is a classical case of law-fare ... a whistleblower who already did several years and had her sentence commuted was locked up again for refusing to testify against a publisher and publishing org’.further reading: https://potkaars.nl/blog/2019/3/9/20190309-alfred-de-zayas-chelsea-manning
Mar 09, 2019
20190304 Rients Hofstra - verkiezingen van 2019
4987
Rients Hofstra: 'Voor echte democratie is #AS https://alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling nodig. Kunnen bestuurslagen provincies & waterschappen verdwijnen en kan de senaat omgevormd worden?' Het gaat in maart en in mei officieel over de Provinciale Staten, de Waterschappen en de Europese Unie. Maar we stemmen dan indirect voor de Eerste Kamer en een boel mensen stemmen dan vooral tégen de politiek van Rutte. We zien met elkaar dat het systeem een upgrade nodig heeft, dus welke politieke partij heeft daarvoor een plan? Rients Hofstra las de programma’s van de oude partijen en de nieuwkomers voor de komende verkiezingen en vertelt over de plannen voor hervormingen die hij vond. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/3/4/20190304-het-rutte-referendum-hervorm-het-staatsbestelword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Mar 06, 2019
20190304 Geopolitics And Empire (English)
2829
Hrvoje Morić runs a channel called 'Geopolitics and Empire' from Kazachstan, where he's interviewed many interesting people. We got in touch and talked about our shared and different perspectives; we exchanged views. Here’s a first conversation about learning, teaching, podcasting, politics (and Pirate Party). Let’s connect.article on: https://potkaars.nl/blog/2019/3/5/20190305-geopolitics-amp-empire-and-the-many-stream-media
Mar 05, 2019
20190215 Smartlife Academy
3323
Jean-Paul Kersten vertelt van SmartLife academy, waar een analyse van die op consumeren gerichte technologie is gemaakt en waar de effecten en gevolgen worden uitgelegd. SmartLife academy werkt voor bedrijven en particulieren en legt uit op welke manier je je leven óók kunt inrichten. Mét al het moois dat technologie je biedt en zonder de keerzijde van het verdienmodel van bedrijven zoals Facebook. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/2/15/20190215-jean-paul-kersten-smartlife-academyword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Feb 15, 2019
20190214 Harry Loco - Lovelution, ondernemen In Muziek
3478
In gesprek over de zakelijke kant van ondernemen als zelfstandige in muziek: over touren, financiën, studiowerk, BUMA en SENA. Harry legt uit hoe hij dat als singer/songwriter heeft ingericht, maar ook dat -meer dan al het andere- het uiteindelijk gaat over waar gitaren vandaan komen en waar liedjes heen gaan als je je hart volgt: 'als je dingen met hart en ziel doet en ook zonder verwachting, dan komt het goed. Als iedereen daarmee zou stoppen en er zou geen liefde meer zijn zou abrupt de aarde stilstaan’.http://www.harryloco.com/artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/2/12/20190214-valentijnsdag-lovelution-harry-loco-2word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Feb 14, 2019
20190210 Alfred De Zayas on the trial in Spain and the petition in Holland (English)
360
scroll down for English Alfred De Zayas legt aan Laura Prat Bertrams uit wat er bezien vanuit internationale afspraken en mensenrechten mis is met het proces dat in Madrid op punt staat te beginnen. Hij roept iedereen op om ook de petitie catalaansegevangenen.petities.nl/ te tekenen.English:Alfred De Zayas explains to Laura Prat Bertrams what is wrong with the trial that is about to start in Madrid, in light of international treaties and human rights. Hij calls upon all to sign the petition to the Dutch government to come to action catalaansegevangenen.petities.nl/ .De Zayas is professor of international law at the Geneva School of Diplomacy and International Relations, expert in the field of human rights and international law, UN Independent Expert on the Promotion of a Democratic and Equitable International Order.article published on: https://potkaars.nl/catalonie-rechtzaak/2019/2/11/20190210-alfred-de-zayas-over-het-proces-in-spanje-en-de-petitie-in-nederland
Feb 11, 2019
20190210 Alfred De Zayas Venezuela coup d'état (English)
4320
Interview turned masterclass on history and international law, Alfred De Zayas is outspoken: ‘what shocks me in the case of Venezuela is not that a demented president wants to irrigate upon himself the right to determine “I want this person as president of Venezuela and I want this person as whatever” but the fact that the Dutch the French the Spaniards the Canadians have followed suit so you have here actually a revolt against international law carried out not by banana republics but is carried out by countries that claim to be committed to democracy rule of law and human rights’.article on:
Feb 11, 2019
20190208 Harry Loco Muziek Activist
3970
Harry Loco is terug in Almere, nu in de studio van Potkaars om te vertellen van wat hem drijft als muziek activist, van 50 jaar Woodstock waar het vandaan kwam en waar hij heen gaat, in augustus. En van zijn visie op politiek.artikel op https://potkaars.nl/blog/2019/2/8/20190207-harry-loco-muziek-activistword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Feb 08, 2019
20190130 Janneke Monshouwer - Trump, Grondwet en Wereld
4966
‘Trump Grondwet en Wereld’ van Janneke Monshouwer is een boek dat over meer gaat dan alleen die president van de VS. Het gaat over de Verenigde Staten waarin hij president kon worden, over de staat van de wereld waar de VS een dominante rol in neemt en over wie er uiteindelijk aan de touwtjes trekken. Janneke vertelt er over in de studio.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/2/1/20190130-janneke-monshouwer-trump-grondwet-en-wereldword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Feb 03, 2019
20190130 Janneke Monshouwer - ander nieuws
4769
In 1956 werd het eerste televisie journaal van Nederland uitgezonden en in 1965 ging Janneke Monshouwer er werken. Dat was een tijd van pionieren: de eerste televisie reclame zou pas twee jaar later komen, net als kleurentelevisie. Janneke vertelt in dit gesprek hoe het nieuws toen nog werd gemaakt en hoe ze het zag veranderen. Ze zou 28 jaar lang bij de Nederlandse televisie blijven werken maar werd uiteindelijk ziek van geheime, stiekeme dingen die ze zag en onwaarheden om zaken te verbergen. Ze zegt daarover: ‘dat is voor mij het allerergste. Natuurlijk krijg ik ook stress van nare dingen die in de wereld gebeuren, maar onwaarheid is het ergste. Als ik uitzoek wat er echt aan de hand is, hoe erg ook, dat is genezend’.artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/2/1/20190130-janneke-monshouwer-ander-nieuwsword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Jan 31, 2019
20190123 Thomas Drake Opening Pandorras Box
4896
Thomas Drake [voormalig hoge ambtenaar bij de NSA] deed toen hij klokkenluider werd, alles volgens het boekje en kreeg desondanks de enorme druk van de VS op zich. Hoe met hem werd omgegaan maakte dat andere klokkenluiders minder in plaats van meer vertrouwen in hun overheid kregen. Drake werd in de media monddood gemaakt en aangekllaagd op de Spionagewet uit 1917. Hij opende de doos van pandorra maar is luid en duidelijk te horen in deze potkaars. Onderin die doos van pandorra, ook op de profiel pagina van Thomas Drake op Twitter .. ligt hoop. artikel op:
Jan 24, 2019
20190117 Thomas Drake (English)
2320
recorded interview with NSA Whistleblower Thomas Drake, about how to give NSA whistleblower Reality Winner a voice, Reality was awarded a special recognition award by Blueprint for free speech yesterday.article on: https://potkaars.nl/blog/2019/1/17/thomas-drake-whistleblowing
Jan 17, 2019
20190114 Raymond Johansen
1713
Dit is een Engels gesproken interview. Guantanamo Bay in Cuba, as of 1903 is the oldest overseas naval base of the US. It got a prison that the world allowed to be placed outside of international law in 2002, where prisoners were being tortured. President Obama vowed to close the prison in 2009 then reversed that decision in 2011. It is still open and in use today.
Jan 15, 2019
20190107 Dave Borghuis & Whitehatscum - Wifi tracking
1410
Dave Borghuis zag dat de gemeente Enschede een dienst had ingekocht waarmee burgers op straat zouden worden gevolgd via hun mobiele telefoon. Via de gemeente en later via de autoriteit persoonsgegevens, kreeg hij het voor elkaar dat dit illegale volgen van burgers werd gestopt. Even later ging het - in iets aangepaste variant- en ditmaal ook in Hengelo, toch weer verder!Dave doet verslag.een defecte microfoon zorgde voor matige audio. excuses.https://daveborghuis.nl/wp/tag/wifi/artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/1/7/20190107-dave-borghuis-booy-whitehatscum-wifi-tracking-enschedeword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Jan 07, 2019
20190107 Dave Borghuis Booy Whitehatscum 35c3
2822
Dave Borghuis en 'Whitehatscum' waren op de 35e Chaos Computer Club Conferentie (35c3) in Leipzig. Dit jaarlijks evenement -buiten de ICT wereld van de grote software huizen- groeit al 35 jaar en trok dit jaar ruim 17.000 bezoekers van over de hele wereld. Het zijn de mensen van 'hackerspaces'. Dave en Booy vertellen van 35c3 en hackerspaces.En van een 12 snarige gitaar; eerste keer muziek in potkaars.https://tkkrlab.nl/https://www.ccc.de/artikel op: https://potkaars.nl/blog/2019/1/7/20190107-dave-borghuis-booy-whitehatscum-35c3word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Jan 07, 2019
20190102 Laura Prat Bertrams - update petitie catalaanse gevangenen vrij
413
Laura Prat Bertrams is terug in de studio en vertelt over de afgelopen maand, hoe de petitie 'Catalaanse politieke gevangenen vrij' nu al op 16.000+ handtekeningen zit vanuit de hele wereld, terwijl het proces in Spanje nog moet beginnen.artikel en video op: https://potkaars.nl/blog/2019/1/2/catalaanse-politieke-gevangenen-vrij-2-laura-prat-bertramshttps://catalaansegevangenen.petities.nl/https://www.spanje.cat/word lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Jan 02, 2019
20181230 Marc Oyserman over Oud En Nieuw
3571
Wat is de invloed van activisme op politiek en wat is de invloed van politiek-beleid op protest? Waarom werkt de energie transitie wel als je het zelf doet; off the grid in Spanje, maar niet als we via een klimaat-akkoord belasting gaan heffen? Marc is op visite en vertelt over hoe je dat doet; je elektrische auto opladen met zonnepanelen. Op een vriendschap van bijna dertig jaar en op een gelukkig nieuwjaarartikel op: https://potkaars.nl/blog/2018/12/30/bijna-30-jaar-maar-wat-brengt-de-toekomstword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Dec 31, 2018
20181228 LP en nieuwe politiek - Arno Inen
4018
Arno Inen is van de Libertarische Partij. In dit gesprek vertelt hij over het nieuwe partij onafhankelijke platform dat hij start (media, maar dan buiten de reguliere media om) waar nieuwe politieke initiatieven laten zien hoe dan wel.Arno vertelt in het gesprek over zijn visie op oa. zorg, het basisinkomen en op de EU. Hoe het nu niet goed gaat en hoe het beter kan, bezien vanuit de Libertarische Partij.artikel op: artikel op: https://potkaars.nl/blog/2018/12/28/nieuwe-politiek-arno-inen-van-de-libertarische-partijword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Dec 28, 2018
20181220 David Kok Nudging de gemeenteraad
2752
Hoe werkt ‘ burgerparticipatie’ en ‘raadscommunicatie’ eigenlijk, in een stad als Almere? Ik sprak met David Kok; communicatie adviseur van de gemeenteraadsgriffie in Almere. David bepaalt met zijn werk de effectiviteit van de communicatie van de gemeente Almere en hij schreef daar een boekje over: ‘Nudging de gemeenteraad - geen raads zonder raadscommunicatie’. artikel op: https://potkaars.nl/blog/2018/12/21/nudging-de-gemeenteraad-david-kokword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Dec 23, 2018
20181218 Annet Wood Orgaandonatie
2524
De voorlichting over orgaandonatie moet beter en omdat het hersendood protocol in de wet is vastgelegd, moet ook de wet beter. Annet Wood vertelt van haar onderzoek en doet aanbevelingen hoe we in het belang van potentiele donoren en mensen die een donor orgaan nodig hebben, de wet en voorlichting moeten verbeteren.artikel: https://potkaars.nl/blog/2018/12/21/donorwet-omdat-het-hersendood-protocol-in-de-wet-is-vastgelegd-moet-de-wet-beterword lid van de nieuwsbrief en ontvang de maandelijkse postkaars: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Dec 21, 2018
20181207 Catalonie Laura Prat Bertrams
2129
Laura Prat Bertrams van https://spanje.cat is in de studio om te praten over de petitie die ze is gestart om de politieke gevangenen in Spanje op de politieke agenda van Nederland te krijgen.bekijk het gesprek op youtube:https://www.youtube.com/watch?v=Mlxv5BT5Xw4hier kan je de petitie tekenen:https://catalaansegevangenen.petities.nl/
Dec 07, 2018
20181126 Gezondheidscooperatief
3644
Rico Brouwer in gesprek met het gezondheidscooperatief, over een verzekering die geen verzekering is. Maar wat dan wel? Er is jaren aan gewerkt, de pilots zijn eind 2018 gestart. Met schilderijen en heel veel mensen .. en liefde, in de studio. Klik hieronder op de youtube link voor beelden."Door lid te worden van het GezondheidsCoöperatief Nederland word je mede-drager van een transitie in de gezondheidszorg en de zorgverzekeringswereld en kun je meedoen met de pilots waarbij we gezamenlijk de kosten van natuurlijke geneeswijzen dragen."http://gezondheidscooperatief.nl/index.htmlop youtube: https://www.youtube.com/watch?v=VSV1_H7AUxY--muziek: 'van zorg verzekerd' https://www.youtube.com/watch?v=SNpntsBvcYc
Nov 26, 2018
20191125 Gert Jan Kleinpaste, voorzitter Piratenpartij Nederland
3394
Rico Brouwer in gesprek met Gert Jan Kleinpaste. Bestuursvo .. pardon, interim bestuursvoorzitter PPNL. Over waar de Piratenpartij vandaan komt en hoe het verder gaat. (youtube op https://www.youtube.com/watch?v=as3r9i0Ufwc)
Nov 25, 2018
20181109 Chris Aalberts
3138
Saskia Söller en Rico Brouwer in gesprek met Chris Aalberts over zijn boek over de lokale politiek van Den Helder: 'Palermo aan het Marsdiep: analyses van falend lokaal bestuur''Den Helder kreeg de afgelopen jaren de reputatie van probleem­gemeente waar alles mis lijkt te gaan. Bestuur en gemeenteraad vallen hier meer op door onderling gekrakeel dan door daadkrachtig optreden. Met als resultaat: mislukte projecten, hoogoplopende ruzies, afsplitsingen, afgezette bestuurders en ontevreden burgers.Chris Aalberts dook diep in de krochten van de Helderse politiek, sprak met bestuurders, bezocht raadsvergaderingen, ontleedde partijprogramma’s en woonde verkiezingsdebatten bij. In dit boek geeft hij een scherpe analyse van de pijnpunten en inventariseert hij de structurele oorzaken van de problemen. Veel ontwikkelingen in Den Helder zijn representatief voor hoe het ook elders misgaat.'https://www.chrisaalberts.nl/item/palermo-aan-het-marsdiep-analyses-falend-lokaal-bestuur/lees verder: https://potkaars.nl/blog/2018/11/09/interview-met-chris-aalberts-over-lokale-politiekeerder gepubliceerd op: http://utrecht.piratenpartij.nl/podcast-interview-met-chris-aalberts-over-lokale-politiekword lid van de nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste Postkaars in je mailbox: https://potkaars.nl/nieuwsbrief
Nov 15, 2018
20181010 Dont Send Afghans Back Demonstratie
966
Van 4-10 oktober vond er een Europese actieweek plaats tegen het uitzetten van mensen naar Afghanistan. Op 6 oktober vond er een protest plaats in Utrecht. De Piratenpartij Utrecht was hierbij en heeft ter plaatse een aantal mensen geïnterviewd.
Oct 11, 2018
20181008 Tsjechië verkiezingen
2098
scroll down for English: De Piratenpartij in Tsjechië won op indrukwekkende wijze veel zetels in de lokale verkiezingen in het weekeinde van 5 en 6 oktober 2018. Rico Brouwer van de Piratenpartij in Utrecht in gesprek met Markétka Gregorová van de Piratenpartij in Tsjechië. -- The Pirate Party in the Czech Republic won big time in their municipal elections October 5th and 6th 2018. Rico Brouwer of the Pirate Party in the Netherlands talks to Markétka Gregorová of the Pirate Party in the Czech Republic https://www.pirati.cz/
Oct 08, 2018
20180927 WOinActie
838
Het WO in Actie,Er komen weer nieuwe bezuinigingen aan voor het onderwijs, daarom ging de studenten en docenten weer de straat op.De PPU was er bij op het domplein in Utrecht en deed een aantal interviews.
Oct 01, 2018
20180918 Juliareda
2129
After a 20sec intro in Dutch, Julia Reda and Rico Brouwer continue in English to discuss the vote in the European Parliament sept. 12th 2018, on the new copyright directive art. 11 and 13, and on how to proceed now that 'linktax' and 'upload filters' are one step closer.[subtitles through the youtube recorded stream may be added later https://www.youtube.com/watch?v=8VcdSkogsHI]In this talk Julia looks back also, on her previous four+ years in Parliament and looks forward to the upcoming 2019 elections.
Sep 18, 2018
20180914 Barcelona Diada
3830
(scroll down for English)Op 11 september 2018 was de Diada, een grote manifestatie in Barcelona waaraan naar schatting een miljoen mensen mee deden. Ze protesteerden voor vrijlating door Spanje van de politieke Catalaanse gevangen, voor het recht op zelfbeschikking voor het recht om te kiezen voor onafhankelijkheid. Saskia en Rico (PPU) waren er bij en doen in deze PODcast verslag. lees verder op https://utrecht.piratenpartij.nl/podcast-catalonie-zelfbeschikking-of-rebellie/---In Catalunya a yearly manifestation called Diada takes place on september 11th. In 2018 some one million(!) people attended in protest, advocating the release of political prisoners held by Spain. And also for their right to self determination as a nation, that has voted for independence last year. Saskia and Rico (of the Pirate Party) attended and report in this PODcast of their findings. read more on https://utrecht.piratenpartij.nl/podcast-catalonie-zelfbeschikking-of-rebellie/
Sep 16, 2018
20180906 Code Rood
2928
Op 28 augustus 2018 was er een grote protestactie van code rood, in Farmsum, tegen de aardgaswinning in Groningen. Dmitri en Rico (PPU) gaan in gesprek met Nichol Brumer (Code Rood) en Trudy Aleven (ze stelde de locatie voor het actiekamp beschikbaar) over hoe deze actie tot stand kwam en hoe deze verliep. Ze praten over de schade aan milieu en als gevolg van aardbevingen en kijken vooruit.Word lid van de nieuwsbrief en krijg maandelijks de nieuwste Potkaars in je mailbox: https://potkaars.nl/nieuwsbriefartikel Potkaars op: https://potkaars.nl/blog/2018/09/06/code-rood-nieuwe-vormen-van-activismeoorspronkelijk gepubliceerd op https://utrecht.piratenpartij.nl/podcast-code-rood-nieuwe-vormen-van-activisme/
Sep 06, 2018