CRO.CAFE Nederlands

By Guido X Jansen

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Marketing

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 2
Reviews: 0

Description

Prijswinnende podcast met de beste verhalen en discussies over conversie en klantgerichte optimalisatie. Ontdek nieuwe trends, tactieken, software en de mensen en bedrijven die fanastisch werk doen in de wereld van Conversion Rate Optimization (CRO). We interviewden o.a. Lukas Vermeer (Booking.com), Els Aerts (AGConsut), Roger Dooley (Brainfluence), Casandra Campbell (Shopify), Andre Morys (konversionsKRAFT), Dave Powell (TomTom), Bart Schutz (Online Dialogue), Stephen Pavlovich (Conversion.com), Weiwei Liu-Schröder (Google) Brian Cugelman, Tim Ash en Craig Sullivan. Ik ben een cognitief psycholoog en consultant. We duiken diep in de wereld van klantgedrag en CRO: zakelijke en technische uitdagingen, gebruikersonderzoek, e-commerce, teksten schrijven en meer. Alles zodat jij up-to-date en vol inspiratie op je volgende CRO uitdaging af kan!

Episode Date
Het meetbaar maken van CRO / UX
2226
Samen met Sjoerd Walinga praat ik over het hoe en waarom van het meetbaar maken van je CRO process en hoe dat jouw dagelijks werk als CROer makkelijker maakt
Jun 18, 2021
Case VodafoneZiggo: Copy vs. No copy
1037
Leer van de CRO Awards nieuwsbrief test van VodafoneZiggo waarbij het effect van de hoeveelheid copy op de CTR en engagement werd geoptimaliseerd.
Apr 20, 2021
Starten als CRO Freelancer
2311
Van ervaringsdeskundige Wesley Singh leren we hoe je (ook nu) een carrière als CRO freelancer kan starten.
Apr 15, 2021
Personalisatie: werk van grof naar fijn
2481
We leren van Jaap (WiQhit) wat bij hun klanten goed (en minder goed) werkt wanneer ze aan de slag gaan met personaliseren.
Apr 07, 2021
3 woorden, +3% conversie, + €3M omzet
2262
Leer hoe Intergamma m.b.v. Mopionion onderzoek uitvoerde, hoe 3 aangepaste woorden €3M extra omzet gaf en hoe ze daarmee de CRO Awards 2020 gewonnen hebben.
Mar 25, 2021
Van losse CRO initiatieven naar gebundelde krachten bij Tele2
2717
We leren hoe Tele2 stappen heeft gezet om losse CRO initiatieven te coördineren en te integreren in de organisatie
Mar 14, 2021
Samenwerking tussen agencies en opdrachtgevers
2124
Vandaag leren we - vanuit het perspectief van een online burea - hoe we de samenwerking tussen agencies en opdrachtgevers kunnen verbeteren. Shownotes: http://nl.cro.cafe/podcast/samenwerking-tussen-agencies-en-opdrachtgevers
Feb 26, 2021
Product finder bouwen op basis van user research, met Rick Hoving (ASICS)
2216
We leren hoe ASICS met klantdata (EEG, Eye-tracking, Usability research) iteratief hun Shoe Finder tool ontwikkeld heeft en zo de vindbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van de website verbeterd heeft. Shownotes: https://nl.cro.cafe/podcast/product-finder-bouwen-op-basis-van-user-research
Feb 17, 2021
Soft Persuasion: katalyseren ipv overtuigen, met Mischa Coster
2640
Aug 23, 2020
Data architectuur, Splunk en ITP, met Jos IJntema
2745
Shownotes: www.cro.cafe/podcast/data-architectuur-splunk-en-itp
Partners:
Aug 09, 2020
Data Bedreven Marketing, met Danny Oosterveer (Burgers' Zoo)
2818
Danny Oosterveer begon ooit begonnen bij het welbekende blog Marketingfacts en is daarna parttime gaan werken als marketeer bij Burgers’ Zoo en als zelfstandige heeft hij daarnaast enkele lesprogramma’s ontwikkeld inclusief een studieboek over Digital Analytics. Hij heeft een nieuw boek geschreven dat vorige week is uitgekomen en we gaan het dan ook hebben over Data Bedreven marketing.
Jul 12, 2020
Master Data Driven Business @ Hogeschool Utrecht, met Ronald Voorn
2769
Ronald Voorn is Docent en onderzoeker aan de hogeschool utrecht en de universiteit twente. Hij heeft voor de hogeschool een nieuwe master ontwikkeld genaamd Data Driven Business. Ronald gaat daarmee studenten klaarstomen voor ons vakgebied en daar ben ik erg benieuwd naar!
Jun 28, 2020
Zoekmachine om je CRO hypotheses op psychologische theorieën te baseren, met Sander Volbeda
1853
Sander Volbeda is een website / zoekmachine aan het maken vol met psychologische theorieën, bijpassende voorbeelden en uitleg hoe je ze kan toepassen in je hypotheses. Tijd dus voor mij om een kijkje te gaan nemen hoe dat ons allen verder gaat helpen.
Jun 14, 2020
Online Invloed, met Joris Groen en Bas Wouters
2845
Joris Groen is psycholoog en user experience designer, gespecialiseerd in online overtuigen. Bij booking.com houdt hij zich bezig met conversie via conversational interfaces en je kent hem wellicht nog van een vorige podcast aflevering. Joris heeft een boek geschreven samen met Bas Wouters en Bas is overtuigingsexpert en oprichter van Onlineinvloed.nl. Als enige ter wereld mag hij zich Cialdini Method Certified Trainer én BJ Fogg Certified Tiny Habits coach noemen. Het boek dat de heren hebben geschreven heet Online Invloed en daar gaan we het vandaag dan ook uitgebreid over hebben!
Jun 07, 2020
CRO.CAFE podcast live met Tim Zuidgeest (Unravel)
3624
Bonus livestream opname waarin ik samen met Tim Zuidgeest praat ik over het doen van experimenteren met je eigen offline leven én gaan we het hebben over enkele Neuromarketing fundamentals.
Jun 03, 2020
Persuasion software tool gebaseerd op AI, met Tjerk van der Veen
2848
Tjerk van der Veen is een data gedreven Freelance Ecommerce Manager voor Digitale Transformatie en werkt nu zo’n 15 jaar voor A merken en MKB in met name telecom, travel automotive en ecommerce. We gaan het vandaag hebben over het automatiseren van je persuasion door middel van AI. Ik ben benieuwd!
May 17, 2020
Online inspelen op (veranderende) klantbehoefte, met Nico de Jong
2971
Vanmiddag om 16 uur deden we een livestream met Nico de Jong. We hadden het o.a. over: * Online inspelen op (veranderende) klantbehoefte * Hoe kom je er achter wat die klantbehoefte eigenlijk is? * Waarom deze uitspraak van Warren Buffet juist nu zo van toepassing is: “Be fearful when others are greedy. And be greedy when others are fearful."
Apr 21, 2020
Optimalisatie vóór livegang, met Marlies Wilms Floet en Mike Wilms (De Nieuwe Zaak)
2889
We hebben het hier in het CRO.CAFE vaak over het optimaliseren van bestaande websites, apps of platformen, maar optimalisatie begint natuurlijk eigenlijk al in de ontwikkelfase. Marlies Wilms Floet en Mike Wilms zijn beide werkzaam bij De Nieuwe Zaak en wilden hier graag meer over vertellen dus daarover vandaag meer!
Apr 12, 2020
Verschillende vormen van gebruikersonderzoek, met Marco van Loon (Metrixlab)
2450
Deze week spreek ik met Marco van Loon. Hij studeerde ooit economische psychologie in Tilburg, heeft ruim 20 jaar gewerkt voor Rabobank Nederland waarvan de laatste 5,5 jaar als senior UX Researcher. Vorig jaar besloot hij dat het tijd was voor een job aan de agency kant en werkt hij nu ruim een half jaar als Lead Usability Research bij Metrixlab. En we gaan het dan ook hebben over het doen van gebruikersonderzoek.
Apr 05, 2020
Data Science voor maatschappelijke vraagstukken, met Marieke Schulte (Digital Power)
1774
Deze aflevering was vorig jaar al opgenomen maar juist in deze tijden zeer relevant: Hoe Data Science in te zetten voor maatschappelijke vraagstukken. Marieke Schulte is Data Science consultant bij Digital Power. Daarvoor heeft ze de Master Public Policy and Human Development in Maastricht gedaan en tijdens haar studie een passie ontwikkeld voor het inzetten van data voor maatschappelijke vraagstukken. Wellicht komt haar naam je al bekend voor: we hebben Marieke namelijk al eerder in de podcast gesproken, dat was tijdens een live opname tijdens het Digital Analytics Congres in oktober. Vandaag gaan we het hebben over het inzetten van data voor maatschappelijke vraagstukken aan de hand van een klantcase.
Mar 29, 2020
Live: Waarom user research juist nu heel waardevol is, met Els Aerts en Karl Gillis (AGConsult)
3151
Samen met Els Aerts en Karl Gilis van AGConsult praat ik over waarom het júist nu belangrijk is om gebruiksonderzoek te (blijven) doen.
Mar 25, 2020
Optimaliseren van een Talent Acquisition Platform (SaaS), met Milan Meurs (Recruitee)
2047
Met Milan Meurs, psycholoog en Head of User Growth & Analytics bij Recruitee praat ik over het optimaliseren van hun Talent Acquisition Platform (SaaS).
Mar 23, 2020
Live: COVID-19 impact, met Simon Vreeman, Shirley van Haalem, Jack Solcer, Tom van den Berg
3034

Shownotes: www.cro.cafe/podcast/cro-cafe-live-covid-19-impact
Partners:

 

Mar 19, 2020
Recruitment voor CRO, met Mimi VerLoren van Themaat (Finest People)
1545
Mimi VerLoren van Themaat studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt momenteel bij Finest People als recruitment consultant op het gebied van CRO en Web + Data Analytics. We hebben het vandaag over recruitment voor je CRO team.
Mar 16, 2020
CRO verkopen, met Joris Bryon (Dexter Agency)
2988
Vandaag spreek ik met Joris Bryon, oprichter en CEO van Dexter Agency. Hij is Belg, maar heeft het geluk om vanuit het zonnige Valencia te werken voor klanten in de US, UK, Nederland en België. Samen met z’n team heeft Joris de laatste 5 jaar meer dan 1000 A/B testen opgezet en die ervaring heeft tot z’n boek ‘Kill Your Conversion Killers with The Dexter Method’ geleid, een boek waarin hij op een pragmatische manier uitlegt hoe je de conversie van je webshop kunt verbeteren. Daarnaast is Joris ook gastdocent ‘Data-driven conversion optimisation’ aan de Hogeschool Gent in België en runt hij de ‘Ecommerce Excellence Podcast’. Vandaag gaan we het o.a. hebben over het verkopen van CRO als service aan klanten.
Mar 08, 2020
CDPs, personalisatie en loyalty, met Janus de Visser (Cloud Nine Digital) en Christian van Nispen (Dept)
2094
Op Emerce GAUC spreken we met Janus de Visser (Cloud Nine Digital) en Christian van Nispen (Dept) en hebben we het over Customer Data Platforms (CDPs), personalisatie en loyalty programma's.
Mar 03, 2020
Datahive 360: Nieuwe ETL tool geïmplementeerd bij Landal Greenparks, met Michel van Luijtelaar (Up Analytics), Tije Vlam (Trafficbuilders) en Mark Tijssen (Landal Greenparks)
1987
Ik sprak live op Emerce GAUC met Michel van Luijtelaar (Up Analytics), Tije Vlam (Trafficbuilders) en Mark Tijssen (Landal Greenparks) over de nieuwe ETL (Extract Transform, Load) tool van Tije die nu in Beta is en inmiddels al een tijdje draait bij Landal.
Feb 27, 2020
Meer ITP en serverside testing, met Ewrin Kerk (Sitespect), Twan Lammers (OrangeValley) en Martijn Drijver (Fosby Digital Agency)
1044
Live vanaf Emerce GAUC sprak ik met Erwin Kerk (SiteSpect), Twan Lammers (OrangeValley) en Martijn Drijver (Fosby Digital Agency) over het thema van de dag: ITP en serverside testing.
Feb 25, 2020
Samenwerking tussen analytics en CRO, met Jan Brooijmans
3341
Aan de hand van enkele cases praat ik met freelance business analist Jan Brooijmans over de samenwerking tussen hem en CRO/Optimalisatie.
Feb 23, 2020
Optimaliseren en automatiseren van je analyses, met Annemarie Klaassen (VodafoneZiggo), Reinier Koolmees & Hans Nauta (Online Dialogue)
1949
Live vanaf Emerce GAUC sprak ik met Annemarie Klaassen (VodafoneZiggo), Reinier Koolmees en Hans Nauta (beide Online Dialogue) over hun sessies over het optimaliseren en automatiseren van analyses.
Feb 21, 2020
Optimalisatie van een filesharing service, met Hélène van den Dries (WeTransfer)
1765
Optimalisatie voor B2C SaaS producten is toch net weer wat anders dan "reguliere" e-commerce en daarom daar 2 afleveringen over. Deze tweede gaat over WeTransfer en praat ik met Hélène van den Dries waar zij werkt als Lead User Insights. We praten o.a. onder gebruikersonderzoek, regionale verschillen
Feb 17, 2020
Marktonderzoek @ #MIE20, met Edgar de Beule & Joost Schellekens (Markteffect)
1406
Vanaf het Marketing Insights Event in de Jaarbeurs praten we met sponsor en marktonderzoeksbureau Markteffect: Edgar de Beule (CEO) en Joris Schellekens (Algemeen directeur) schoven aan bij de podcast booth om te praten over de laatste nieuwtjes rondom hun bedrijf.
Feb 12, 2020
Optimalisatie van video-on-demand, met Lucas Vos (Videoland)
3484
Samen met Lucas Vos bespreek ik de mogelijkheden en uitdagingen van het optimaliseren van een video-on-demand dienst: Videoland!
Feb 09, 2020
Hoe woningcorporaties hun dienstverlening inzichtelijk maken en optimaliseren, met Antoinette van der Linden (KWH)
1413
Feb 07, 2020
Hoe vervul je je dromen... op een zeilboot, met Florian Dirkse
895
Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/hoe-vervul-je-je-dromen-op-een-zeilboot
Feb 07, 2020
De revolutie van sonic branding, met Dirk Soetens
1557
Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/de-revolutie-van-sonic-branding
Feb 07, 2020
Hoe maak je kinderen ambassadeurs van de planeet Aarde? met Janine Geijsen
1186
Op initiatief van André Kuipers maakt Spazebuzz kinderen bewust van de pracht en kwetsbaarheid van de aarde en het belang daar goed voor te zorgen.
Feb 07, 2020
De slimme voice assistant – Hype of trend? met Carla Verwijmeren
1709
Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/de-slimme-voice-assistant-hype-of-trend
Feb 07, 2020
Vitaliteit en energiek management op de MIE conferentie, met Sep Visser
2140
Even geen CRO, maar algemeen: hoe krijg je meer energie? Slapen, minder koffie of naar de sportschool. Wat werkt er beter voor jou?
Feb 07, 2020
Optimalisatie bij frisdranken startup Sir Joe, met Jasper Spaargaren
1463
Samen met de Opper-Joe praten we over de experimentele aanpak bij frisdranken startup Sir Joe.
Feb 07, 2020
Hoe leer je iemand om te programmeren, met Felienne Hermans
1923
Felienne is universitair hoofddocent bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) van de Universiteit van Leiden, waar ze de PERL-groep leidt die onderzoek doet naar programmeren voor iedereen. In deze bonusaflevering - live opgenomen op het Marketing Insights Event (#MIE20) - hebben we het over hoe je kinderen en studenten leert programmeren, Data Science, Python en uiteraard haar onderzoek.
Feb 07, 2020
Van data naar psychologsche inzichten, met Anoek Erens & Roos van Dam (Online Dialogue)
2208
Samen met Anouk Erens en Roos van Dam (beide Online Dialogue) bespreek ik hoe je van (kwalitatieve en kwantitatieve) data naar psychologische inzichten kan komen.
Feb 03, 2020
CRO Methodologie en het onboarden van nieuwe CRO klanten, met Timo Stegeman (ClickValue)
4223
Deze week weer een gezellige aflevering met Timo Stegeman, Lead CRO consultant bij Clickvalue. We hebben het over de methodologie achter een CRO programma, het onboarding van nieuwe CRO klanten en het trainen van CRO consultants.
Jan 20, 2020
Verse optimalisatie cases met de #1 docent van Beeckestijn: Pieter Jan Troost
2143
Geeft colleges rondom conversie en behavior design op business schools (Beeckestijn en NIMA)
Jan 13, 2020
ACM komt met leidraad bescherming online consument, met Bart Schutz (Online Dialogue)
3761
Bart Schutz consulteerde de ACM over de "Leidraad bescherming online consument" die volgende maand defintief moet worden. Tot 16 januari kun je daar nog op reageren, een goed moment om daar even wat dieper op in te gaan!
Jan 05, 2020
CRO.CAFE: Nabeschouwing 2019 & voorbeschouwing 2020
907
Ik deed vanavond een livestream experiment op LinkedIn met als topic CRO.CAFE nabeschouwing 2019 en voorbeschouwing van 2020. Bekijk 'm via de link in de shownotes of beluister 'm direct hier!
Jan 02, 2020
Website personalisatie, met Sander Nagtegaal (Unless.com)
1765
Dec 31, 2019
Data Science, AI en Informatica, met Lotte Cornelissen (Online Dialogue)
1497
Dec 31, 2019
Hielko van der Molen & Martin van Kranenburg live @ Emerce Engage
2646
Dec 27, 2019
Consumentenpsychologie en piekmomenten, met Patrick Wessels
2799
Dec 23, 2019
Design 3.0 en het toepassen van de Google Ventures design sprint, met Markus Leineweber
1067
Bedrijven moeten steeds sneller innoveren om de juiste connectie te maken met klanten. Agile, scrum, lean en design thinking zijn disciplines die niet meer weg zijn te denken. De Design Sprint (Google Ventures) is dé tool om binnen een vaste aanpak van 4-5 dagen producten en diensten te ontwikkelen die klanten raken en tegelijk zorgen voor duurzame groei. Stap in de wereld van de Design Sprint 3.0 en leer slimmer innoveren.

Partners:

Dec 18, 2019
Rust en bezinning met Mathijs Kok
2695
Partners:Bekijk de shownotes op cro.cafe/podcast/rust-en-bezinning-met-mathijs-kok
Dec 13, 2019
Bedrijven gaan schofterig om mensen, wat kunnen we daar aan doen? met Polle de Maagt en Lude Raedts
2062
Partners:Voor alle shownotes kijk je op https://www.cro.cafe/podcast/we-gaan-schofterig-om-mensen-wat-kunnen-we-daar-aan-doen
Dec 12, 2019
Slaaprobots: Hoe verkoop je een innovatief product dat (nog) niemand kent? met Julian Jagtenberg en Jeroen Feron
3194
Dec 11, 2019
Basics: hoe ziet het CRO proces er uit?
4426
Partners:
Dec 09, 2019
Personalisatie, met Peter van der Schaar (Basedriver)
1045
Partners:Bekijk de shownotes op cro.cafe/podcast/personalisatie-basedriver
Dec 06, 2019
Een nieuw boek over webpsychologie: wat komt er in? met Tonny Loorbach (IMU)
3614
Partners:Bekijk de shownotes op cro.cafe/podcast/nieuw-boek-over-webpsychologie
Dec 03, 2019
Gebruik UX research ter verbreding van je productportfolio of afzetmarkt, met Kristof Nizet
1010
Partners:Bekijk de shownotes op cro.cafe/podcast/live-ch2019-kristof-nizet
Dec 02, 2019
CRO voor MKBers met beperkte traffic, kennis en resources, met Maurice Beerthuyzen
3293
Nov 28, 2019
Live @ DAC19: Edgar de Beule (Markteffect)
1890
Partners:Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Blijven we haken op data verzamelen of gaan we door naar "the next step"? met Frans Appels (Netprofiler) en Simon Vreeman (VanMoof)
1721
Partners:Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Analytics is a product – treat it as such, with Prolet Miteva & Matthew Niederberger
2446
Prolet's session at #DAC19:
Analytics is a product – treat it as such - With analytics finally taking center stage, you are thinking “But what is next?” The truth is you are already further on the path than you might imagine. Every analytics project, be it instrumentation, analysis, or advanced modeling you embark on is already on its way to being a product. The only part missing is you treating it as such. Move from data projects to data products and take the next step in moving your company and yourself forward. 

Partners:


Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Wat doet MOA voor jou als webanalist/ CRO specialist? met Wim van Slooten en Tjitske Buurman
1366
Partners:Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Guido's rant over persoonlijkheidstesten
925
Partners:Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Optimaliseer je optimalisatieprogramma!, met Annemarie Klaassen (VodafoneZiggo) en Helene van Hallebeek (Transavia)
1702
Annemaries sessie bij #DAC19:
Optimaliseer je optimalisatieprogramma! - Ben jij al aan het A/B-testen en behaal je daarmee veel successen? Maar heb je het gevoel dat je niet alle cijfers of uitkomsten kunt vertrouwen? Of vind je juist veel te weinig winnaars? In beide gevallen moet je kritisch kijken naar de kwaliteit van jouw uitgevoerde experimenten.  

In deze sessie deelt Annemarie aan de hand van concrete voorbeelden, cases en tips hoe je de validiteit van je A/B-testen kunt waarborgen en checken voor een succesvoller CRO programma.
Partners:

___________
Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Luister naar je klanten: weet je eigenlijk wel wat ze nodig hebben?, met Marieke Schulte (Digital Power)
1861
Mariekes sessie tijdens #DAC19: Listening to your customers: do you know what they really need? - In today’s rapidly changing society, it’s crucial to stay up to date on your customers’ needs. When you tailor new products to (predicted) trends instead of measuring customer satisfaction in hindsight, you’re always one step ahead. In this session, we’ll dive into social listening, a method for analyzing your customers’ needs, and see how our non-profit client RNW Media used it to support the advocacy work of other Sexual and Reproductive Health and Rights organizations.
Partners:Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Live @ DAC19: Introductie van de dag
4730
Partners:Het Digital Analytics Congres 2019 vond plaats op 8 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht en wij deden live verslag vanaf de conferentie. Meer over het congres kun je vinden op https://www.digitalanalyticscongres.nl/.

DAC19 werd georganiseerd door het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics beter bekend als MOA. Meer daarover kun je terugvinden op https://www.moaweb.nl/.

Nov 04, 2019
Lampenlicht & Mintminds winnen CRO Award in de categorie "Mobile" Rudger de Groot (Mintminds) en Marijke van der Looy (LampenLicht)
854
Partners:
Nov 01, 2019
Live @ Dutch CRO Awards: Guido & Bart
746
Partners:
Nov 01, 2019
CRO Awards jureren, neuromarketing en CRO trends, met Gerard Lindeboom (Adobe) en Roderick Reichenbach (Braingineers)
2818
Partners:
Nov 01, 2019
Live @ Dutch CRO Awards: Organisatie DDMA, met Frank Overbeek en Judith Peters
414
Partners:
Oct 20, 2019
Psychologie, gebruikersonderzoek en je CRO Award nominatie voorbereiden, met Wouter Wensing (ISM eCompany), Rudger de Groot (MintMinds) en Marijke van der Looy (Lampenlicht)
1684
Partners:
Oct 20, 2019
Transavia & iProspect winnen de CRO Award voor Personalisatie
607
Bekijk de website van het event: https://dutchcroawards.nl/
Oct 16, 2019
Bruynzeel Keukens & Fingerspitz winnen de CRO Award voor Acquisitie testing, met Cindy Martens en Desire van der Horst
1307
Bekijk de website van het event: https://dutchcroawards.nl/
Oct 14, 2019
Mobile CRO case van Landal Greenparks, met Lieven Swinnen
1062
Bekijk de website van het event: https://dutchcroawards.nl/
Oct 12, 2019
Live @ Dutch CRO Awards: Henk-Jan Journée (Fibéo)
447
PS: in aflevering 22 spraken we al uitgebreid met Henk-Jan over het doen van gebruikersonderzoek, deze aflevering kun je hier terugvinden: https://www.cro.cafe/podcast/gebruikersonderzoek-met-fibeo Bekijk de website van het event: https://dutchcroawards.nl/
Oct 09, 2019
Het leven van een freelance growth hacker, met Felice van Steenbergen
3649
In deze aflevering spreek ik met Felice van Steenbergen en hebben we het over haar werk als Freelance CRO specialist en bespreken we enkele cases die ze heeft meegenomen van o.a. TVM, FrieslandCampina en Natuurmonumenten. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl > Braingineers: www.braingineers.com
Oct 07, 2019
Personaliseren & Ethiek, met Viresh Narain (Adidas) en Evert Semeijn (Neurofied)
3568
Vandaag praat ik met Viresh Narain en Evert Semeijn over personalisatie en ethiek. Viresh is een freelance digital manager die momenteel bij Adidas en ING aan het werk is. Evert heeft een PHD in neurowetenschappen en mede-oprichter van Neurofied, een naam die je als het goed is kent van de wekelijkse neuronuggets die je telkens aan het einde van onze podcast hoort. We hebben het over Personalization on scale: hoe bereik je dat en hoe kan je omgaan met de ethische keuzes die je als experts tegen gaat komen? Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl > Braingineers: www.braingineers.com
Sep 30, 2019
CRO verschillen tussen USA en Europa met Martijn Scheijbeler (RVShare)
3447
Vandaag praat ik met Martijn Scheijbeler. Voorheen in de lead bij het SEO team van Postmates en was daarvoor verantwoordelijk voor Marketing bij The Next Web en hij is momenteel VP Marketing bij RVshare. Wij gaan het o.a. hebben over het optimaliseren van marktplaats websites, het combineren van verschillende onderzoekmethodes en de verschillen in het CRO werk tussen de VS en Europa. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl > Braingineers: www.braingineers.com
Sep 12, 2019
Redesign bij fonQ, met Jurrien Schouten
2207
Vandaag praat ik met Jurrien Schouten, CRO en UX lead bij fonQ in Utrecht en wij gaan het o.a. hebben over het valideren van een nieuwe huisstijl. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl > Braingineers: www.braingineers.com Meer info & Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/redesign-bij-fonq
Sep 02, 2019
Valideren van je e-mail marketing, met Monique Zwanenburg (ISM eCompany)
3067
Vandaag een onderwerp waar ik al een tijdje naar uitkijk: we gaan het namelijk hebben over experimenteren met e-mail marketing, iets waar ik zelf tot op heden nog nauwelijks iets mee heb gedaan. Ik praat daar over met Monique Zwanenburg, E-mailmarketing Consultant bij ISM ecompany uit Rotterdam. In haar dagelijks werk helpt ze klanten zoals Tommy Teleshopping, Xd Design en Sanitairwinkel met doorlopend meer resultaat halen uit e-mailmarketing, voornamelijk door het uitvoeren van A/B testen. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl > Braingineers: www.braingineers.com
Aug 26, 2019
Een usability lab voor 0 euro, met Stefan van Ballegooie van Allianz
2594
Vandaag praat ik met Stefan van Ballegooie. Hij is ooit als student aan de slag gegaan bij Allianz, een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld. Inmiddels werkt hij daar als conversie specialist en samen met een scrumteam werkt hij aan Allianz.nl. Stefan zat ook al even in de podcast tijdens de Emerce Conversion livestream en dat was een heel interessant onderwerp dus daar gaan we vandaag nog even dieper op in. In 2017 startte hij daar namelijk een eigen usabilitylab voor 0 euro. Dat bleek een gouden zet te zijn want het lab heeft inmiddels al duizenden euro’s opgeleverd en vandaag deelt Stefan met ons hoe iedereen dat intern zelf ook zou kunnen opzetten. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/een-usability-lab-voor-0-euro-met-stefan-van-ballegooie-van-allianz
Aug 19, 2019
Hoe bol.com een eigen experimentatie tool ontwikkelt, met Denise Visser
2616
Vandaag praat ik met Denise Visser, Product Manager Experimentation bij bol.com. Na de implementatie van bol.com’s eigen data en analytics toolset is het experimentation team nu bezig met de volgende stap en dat is de ontwikkeling en implementatie van een eigen experimentatie toolset met als doel om alle productteams zelfstandig en gestructureerd aan het experimenteren te krijgen. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/hoe-bol-com-een-eigen-experimentatie-tool-ontwikkelt
Aug 11, 2019
Je startup sturen op kwalitatieve data, met Rick Molenaar
3169
Vandaag praat ik met Rick Molenaar. Hij was voorheen Chief Marketing Officer bij HelloPrint en United Wardrobe en is de afgelopen maanden hard aan het werk geweest om afgelopen juli zijn nieuwe startup Instant te lanceren, een B2C bezorgplatform voor lokale versspecialisten. Met Rick praat ik over hoe ze bij Instant kwalitatieve data verzamelen en hoe ze dit inzetten om continu hun dienstverlening te verbeteren. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Bekijk de shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/je-startup-sturen-op-kwalitatieve-data
Aug 05, 2019
Growthmarketing bij VanMoof, met Simon Vreeman
2688
In deze aflevering van het CRO CAFE praat ik met Simon Vreeman, Growth marketing manager bij fietsenmerk VanMoof. Daarvoor zat hij o.a. bij Van der Valk en The Next Web. Binnen VanMoof is hij momenteel verantwoordelijk voor SEO, CRO en web analytics. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/growth-marketing-bij-vanmoof
Jul 31, 2019
Gebruikersonderzoek met Fibéo, met Henk-Jan Journée
2379
In deze aflevering van het CRO CAFE heb ik weer een gast en dat is Henk-Jan Journée, oprichter van het user research platform Fibéo. Vandaag hebben we het uiteraard over Fibéo zelf maar ook over de plek van gebruikersonderzoek in het hele optimalisatie process en verschillen tussen gebruikersgedrag in verschillende landen. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/gebruikersonderzoek-met-fibeo
Jul 15, 2019
Experimenteren tijdens pieken (minirant)
855
In deze aflevering even een iets andere opzet: je zal het even met mij alleen moeten doen en ik hou even een mini betoog/rant over waarom je juist wél zou moeten experimenteren tijdens piekperiodes (kerst, valentijnsdag, black friday etc etc). Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/experimenteren-tijdens-pieken
Jul 04, 2019
Het CRO team van Bol.com, met Melle Moorman
2524
In deze aflevering van het CRO CAFE praat ik met Melle Moorman, Product owner Persuasion binnen de - volgens hemzelf - gaafste afdeling van bol.com, genaamd het Shopping Platform. Hij heeft bij bol.com het eerste CRO team opgezet is tot op heden lead van dat team. Hoe hij dat heeft opgezet, waar ze nu staan en wat hun ambities zijn is waar ik hem vandaag over aan de tand ga voelen. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl
Jun 26, 2019
Validation in every organization, met Ton Wesseling (Online Dialogue)
2524
In deze aflevering van het CRO CAFE praat ik met Ton Wesseling. Ondernemer en evangelist bij o.a. Online Dialogue. Hij is verliefd geworden op het internet in 1995 toen hij begon met het maken van lelijke websites om deze vervolgens beter te maken door middel van het analyseren van het gebruikersgedrag. Sinds 2000 professioneel bezig met wat we nu CRO noemen en maakt graag anderen ook enthousiast over het vak. Hij stond aan de wieg van de Webanalisten.nl community, Online Dialogue, Team CroCo, Digitaal Talent en events zoals het jaarlijkse Conversion Hotel op Texel en Measurebowling dat vorige week plaatsvond in Utrecht. Ton zal niet rusten voordat elke organisatie insights driven werkt. We gaan het vandaag dan ook hebben over Validation in every organization! Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: www.buyerminds.com > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/validation-in-every-organization
Jun 18, 2019
Effective Experiments in de praktijk bij Sanoma, met Ruben de Boer
2619
In deze aflevering praat ik met Ruben de Boer. Hij is Manager CRO & UX bij Sanoma, en heeft hij ook zijn eigen hobby bedrijfje Conversion Ideas met als doel mensen in de CRO wereld te helpen die geen opleidingsbudget of geld hebben voor de duurdere B2B cursussen. In deze aflevering gaan wij het hebben over hoe Ruben en zijn team gebruik maken van de SaaS tool Effective Experiments. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: www.buyerminds.com > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/effective-experiments-in-de-praktijk-bij-sanoma
Jun 10, 2019
Het leven is één groot experiment!, met Tim Zuidgeest (Unravel)
3519
Vandaag praat ik met Tim Zuidgeest, mede-oprichter en mede-eigenaar bij Unravel Neuromarketing research (wat je wellicht nog kent onder de oude naam ST&T Research). We gaan het NIET hebben over wat we zakelijk allemaal voor toffe dingen doen maar maken we het even heel persoonlijk: Tim is namelijk ook met zijn eigen privéleven flink aan het experimenteren geslagen. En jawel, de N in dit onderzoek is dus een keiharde 1, maar ik weet zeker dat je hier wel wat leuke inspiratie uit gaat halen hoe je proefondervindelijk ook je eigen offline leven een stukje beter kan maken... Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: www.buyerminds.com > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/het-leven-is-een-groot-experiment
Jun 02, 2019
Experience Economy, time well saved & time well spent, met Kirsten van der Kraan (InSocial)
1424
In deze aflevering praat ik met Kirsten van der Kraan. Zij is in 2017 afgestudeerd in International Business Management en sindsdien werkzaam binnen Research en Customer Experience. Momenteel is ze als marketeer werkzaam bij InSocial, een bedrijf dat een platform biedt om de klantbeleving in kaart te brengen op verschillende touchpoints in de klantreis. We gaan het hebben over de Experience Economy, we praten over het verschil tussen ‘time well saved’ en ‘time well spent’, hoe je surveymoeheid kan tegengaan en hoe je dit ook op B2B kan toepassen. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: www.buyerminds.com > Online Dialogue: www.onlinedialogue.nl Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op cro.cafe https://www.cro.cafe/podcast/experience-economy-time-well-saved-time-well-spent
May 31, 2019
CRO als nieuwe rol, waar start je die reis?, met Amber Taal (Riksja Travel)
1766
Amber Taal is UX en CRO specialist bij reisorganisatie Riksja Travel. Ze is daar sinds juni 2018 onderdeel van het Digital Team op het hoofdkantoor in Leiden en optimaliseert de gebruikservaring op basis van klantinzichten uit webanalyses, user research en usability testing. Haar rol was helemaal nieuw en we vragen haar hoe ze van start is gegaan bij Riksja en waar ze prioriteiten aan gegeven heeft om het CRO programma op te zetten. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: www.buyerminds.com Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/cro-als-nieuwe-rol-waar-start-je-die-reis
Apr 17, 2019
Emerce Conversion Livestream: Daphne Tideman - Bernadette Bijkerk - Ruben de Boer (Online Dialogue)
1964
Emerce Conversion Livestream: Daphne Tideman - Bernadette Bijkerk - Ruben de Boer by Guido Jansen
Apr 12, 2019
Emerce Conversion Livestream: Rogier Peters (Nyenrode)
3072
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Guido en Bart met Rogier Peters van Nyenrode Business Universiteit.
Apr 12, 2019
Emerce Conversion Livestream: Jurrien Schouten (fonQ), Stefan van Ballegooie (Allianz), Melle Moorman (Bol.com)
2648
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Guido en Bart met Jurrien Schouten van fonQ, Stefan van Ballegooie van Allianz en Melle Moorman van Bol.com.
Apr 12, 2019
Emerce Conversion Livestream: Shirley van Haalem, Joren van Gilst (TrafficBuilders)
2254
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Guido en Bart met Shirley van Haalem en Joren van Gilst van Trafficbuilders
Apr 12, 2019
Emerce Conversion Livestream: Kevin Anderson (ING) & Wouter Wensing (ISM eCompany)
2983
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Bart van der Meer en Guido met Wouter Wensing van ISM eCompany en Kevin Anderson van ING.
Apr 12, 2019
Emerce Conversion Livestream: Michiel Jansen (Leaseplan)
1020
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Guido en Bart met Michiel Jansen van Leaseplan
Apr 11, 2019
Emerce Conversion Livestream: Karl Gilis (AGConsult), Ton Wesseling (Online Dialogue), Hazjier Pourkhalkhali (Optimizely)
2431
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Guido en Bart met... Karl Gilis - AgConsult Hazjier Pourkhalkali - Optimizely Ton Wesseling - Online Dialogue
Apr 11, 2019
Emerce Conversion Livestream: David Brinks, Gerben van Ouwendorp, David Beentjes (ClickValue)
2467
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Guido en Bart met David Brinks van Hardcopy, Gerben van Ouwendorp van Vacanceselect en David Beentjes van ClickValue
Apr 11, 2019
Emerce Conversion Livestream: Bart van der Meer
412
Co-host Bart van der Meer van Klik Process stelt zich even voor!
Apr 11, 2019
Emerce Conversion Livestream, met Lonneke Spinhof (Humix)
1571
Verslag van Emerce Conversion 2019. In dit segment praten Guido en Bart met Lonneke Spinhof van Humix
Apr 11, 2019
Quantity ipv quality? Gas op die lolly!, met Tom van den Berg (Online Dialogue)
2158
Vandaag praat ik met Tom van den Berg. Hij werkt als conversie manager bij Online Dialogue en heeft daarvoor gewerkt voor o.a. T-mobile en Rituals. De afgelopen 5 jaar is hij betrokken geweest bij meer dan 500 A/B testen en heeft dus een berg aan kennis waar we hier in het CRO.CAFE graag gebruik van maken! Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: www.buyerminds.com Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/quantity-ipv-quality-gas-op-die-lolly
Apr 10, 2019
Online Overtuigen met Arjen Hanssen
2736
Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: buyerminds.com Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op ...
Apr 09, 2019
Hip neuro-onderzoek levert géén unieke inzichten op in het onbewuste, met Joris Groen (Buyerminds)
2577
Joris Groen is co-founder van Buyerminds, een behavior design bureau dat de focus heeft op conversie en werkt voor klanten zoals KLM, bol.com, lendahand, prijsvergelijken.nl, huren.nl en de Nederlandse loterij. Joris en ik praten over het onderzoek dat vaak vooraf gaat (of zou moeten gaan) bij experimenten en (re)designs en waarop hip neuro-onderzoek zoals MRI, EEG en eyetracking daar volgens Joris niet in thuis hoort. Ook praten we over zijn ervaring met partijen in Azië en de (cultuur)verschillen en overeenkomsten in conversieoptimalisatie in die landen. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features > Buyerminds: www.buyerminds.com Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/hip-neuro-onderzoek-levert-geen-unieke-inzichten-op-in-het-onbewuste
Mar 31, 2019
Beginnen met personaliseren is makkelijker dan je denkt, met Ruben Teunissen (Centraal Beheer)
2168
Deze week praat ik met Ruben Teunissen van Centraal Beheer Achmea over personaliseren: hoe je eenvoudig kan starten, waar je op moet letten (zoals interactie effecten) en hoe ze het bij Centraal Beheer Achmea doen. Ook deelt Ruben met ons de grootste uitdagingen bij het neerzetten van een experiment gedreven cultuur. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/beginnen-met-personaliseren-is-makkelijker-dan-je-denkt
Mar 20, 2019
Waarom CRO specialisten goeie koks zijn, met Arnout Hellemans
2811
Partners:
  • Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com
  • Convert: www.convert.com/features
Shownotes: https://www.cro.cafe/podcast/waarom-cro-specialisten-goeie-koks-zijn
Mar 11, 2019
Een conversie team opbouwen bij KPN Zakelijk, met Erik Oosterbaan Martinius
1882
In deze aflevering praat ik met Erik Oosterbaan Martinius. 4 jaar geleden begon hij bij KPN als growth hacker en conversie specialist, heeft bij KPN zakelijk een heel CRO team opgebouwd en stuurt dat team nu aan in de rol van e-commerce manager. Zijn team bestaat uit een conversie specialist, online marketeer, content manager, online media manager, UX designer en een digital analist voor een totaal van 6FTE. Ik praat met hem over hoe hij dit team opgezet heeft, waar ze mee bezig zijn en wat hun grootste uitdagingen zijn. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/conversie-team-bij-kpn-zakelijk
Mar 03, 2019
Play the game: Digital Marketing Pinball, met Daniël Markus (ClickValue)
2860
In deze aflevering praat ik met Daniël Markus, webanalist en oprichter van Clickvalue. Dit bureau heeft hij sinds 2003 laten uitgroeien tot een data driven online marketing bureau dat sinds 2 jaar 1 van de 5 labels is van LevelUp Group. Daniël is binnen de groep verantwoordelijk voor innovatie van de dienstverlening en groei van klanten. Over de focus op groei heeft hij vorige maand een boek gepubliceerd: Digital Marketing Pinball. In dat boek speelt CRO uiteraard een grote rol, genoeg redenen dus om Daniël uit te nodigen in het CRO.CAFE. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/digital-marketing-pinball
Feb 28, 2019
Wat je mist als je de emotionele reacties van je gebruikers niet bekijkt, met Roderick Reichenbach (Braingineers)
2412
In deze aflevering praat ik met Roderick Reichenbach, Neuropsycholoog en één van de oprichters van Braingineers. Zij proberen emotional analytics toegankelijk te maken voor iedereen en hebben daarvoor o.a. een emotional analytics softwareplatform ontwikkeld waarmee emoties visueel zichtbaar worden waaruit je weer kan afleiden waar de belangrijkste optimalisatie mogelijkheden liggen om je gebruikerservaring te verbeteren. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/wat-je-mist-als-je-de-emotionele-reacties-van-je-gebruikers-niet-bekijkt
Feb 18, 2019
Tele2: Resultaten van 3 experimenten, met Rick Weij
1710
 In deze aflevering vervolg ik mijn gesprek met Rick Weij van Tele2 en bespreken we 3 experimenten die Rick onlangs heeft uitgevoerd. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/tele2-resultaten-van-3-experimenten
Feb 10, 2019
CRO is geen quick fix maar een continu proces, met Rick Weij (Tele2)
1987
In deze aflevering praat ik met Rick Weij van Tele2 over hoe hij de transitie heeft gemaakt van webanalist naar CRO specialist en hoe hij het CRO proces in 2 jaar tijd bij Tele2 heeft neergezet. Partners: > Effective Experiments: www.effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/rick-weij-tele2-cro-is-geen-quick-fix-maar-een-continue-process
Feb 03, 2019
Conversie piramide, Foggs gedragsmodel en personaliseren, met Martin van Kranenburg
2857
In deze aflevering praat ik met Martin van Kranenburg over de conversie piramide, de ultieme formule voor conversie optimalisatie, personaliseren en de tool die hij aan het ontwikkelen is die het werk van CRO specialisten weer een stukje makkelijker moet maken. Partners: > Effective Experiments: effectiveexperiments.com > Convert: www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/conversie-piramide-foggs-gedragsmodel-en-personaliseren
Jan 27, 2019
Hoe staat onze eigen CRO industrie er voor?, met Rudger de Groot en Roy Huiskes
3505
Roy, Rudger en Guido hebben het rapport “State of the Conversion Optimization Industry 2018” gelezen dat ConversionXL afgelopen december voor het 3e jaar op rij heeft uitgebracht. Hierin staan de resultaten van een vragenlijst met 26 vragen die is ingevuld door ruim 700 mensen wereldwijd en dat rapport gaan we in deze aflevering ontleden. We bespreken dit rapport en zijn (heel) kritisch over de staat van onze eigen CRO industry. Partners: > Effective Experiments: http://effectiveexperiments.com > Convert: https://www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/hoe-staat-onze-eigen-cro-industrie-er-voor
Jan 20, 2019
Digitale slecht-nieuws gesprekken: het Escalatie Preventie Model (deel 2), met Mischa Coster
1584
Deel 2 (deel 1: https://soundcloud.com/crocafe/digitale-slecht-nieuws-gesprekken-het-escalatie-preventie-model-deel-1) Ik spreek met Mischa Coster, zelfstandig mediapsycholoog en Chief Psychology Officer bij Grey Matters. We praten - na een intro over gedragsbeïnvloeding bij o.a. luchthavens en telecomproviders, de nieuwe sectie Sociale en Economische Psychologie van het NIP en Mischa's nieuwe boek - over hoe je digitale/massale slecht-nieuws gesprekken aanpakt. Mischa heeft ism enkele andere specialisten een Escalatie Preventie Model ontwikkeld en al bij verschillende projecten toegepast. Hij legt in de podcast uit wat het recept is dat je kan volgen om ook jouw (e-mail) communicatie rondom "slechte nieuws" te verbeteren. We bespreken o.a. de toepassing van het model bij een telecomprovider en bij de nieuwe "aflossingsblij" campagne rondom de aflossingsvrije hypotheken. Partners: * Effective Experiments: http://effectiveexperiments.com * Convert: https://www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/digitale-slecht-nieuws-gesprekken-het-escalatie-preventie-model
Jan 14, 2019
Digitale slecht-nieuws gesprekken: het Escalatie Preventie Model (deel 1), met Mischa Coster
2310
Deel 1 (deel 2: https://soundcloud.com/crocafe/digitale-slecht-nieuws-gesprekken-het-escalatie-preventie-model-deel-2) Ik spreek met Mischa Coster, zelfstandig mediapsycholoog en Chief Psychology Officer bij Grey Matters. We praten - na een intro over gedragsbeïnvloeding bij o.a. luchthavens en telecomproviders, de nieuwe sectie Sociale en Economische Psychologie van het NIP en Mischa's nieuwe boek - over hoe je digitale/massale slecht-nieuws gesprekken aanpakt. Mischa heeft ism enkele andere specialisten een Escalatie Preventie Model ontwikkeld en al bij verschillende projecten toegepast. Hij legt in de podcast uit wat het recept is dat je kan volgen om ook jouw (e-mail) communicatie rondom "slechte nieuws" te verbeteren. We bespreken o.a. de toepassing van het model bij een telecomprovider en bij de nieuwe "aflossingsblij" campagne rondom de aflossingsvrije hypotheken. Partners: * Effective Experiments: http://effectiveexperiments.com * Convert: https://www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/digitale-slecht-nieuws-gesprekken-het-escalatie-preventie-model
Jan 14, 2019
Conversie optimalisatie bij Transavia, met Helene Hallebeek
1927
Aflevering S01E01 In deze aflevering praat ik met Helene Hallebeek, CRO Specialist bij Transavia en gaan we het hebben over de winnende én verliezende cases die Transavia ingediend had voor de CRO Awards en wat daar mee gedaan is. Partners: * Effective Experiments: http://effectiveexperiments.com * Convert: https://www.convert.com/features Aanvullende info over deze aflevering kun je vinden op https://www.cro.cafe/podcast/helene-hallebeek-over-cro-bij-transavia
Jan 07, 2019
Welcome new CRO.CAFE listener!
152
Teaser episode with info for new listeners!
Nov 08, 2018