De mediameiden

By Tamar Bot & Fanny van de Reijt

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: After Shows

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 31
Reviews: 0
Episodes: 57

Description

Op speelse wijze nemen tv-redactrices, collegaatjes en beste vriendinnen Tamar Bot & Fanny van de Reijt je mee achter de schermen van de showbizzindustrie. Wat is preppen en is dat eigenlijk hetzelfde als fluffen? Hoe bel je een BN'er twee uur voor de uitzending af? Wat is het geheim van Frits Sissing? En waarom zijn woonprogramma’s zo onweerstaanbaar?

De mediameiden praten je bij over het sappigste medianieuws van de week en bespreken hét programma waar iedereen naar keek - of naar had moeten kijken. In ‘Het etablissement van een BN’er’ gaan ze op bezoek bij de sterren. Want hoe smaakt de havercappuccino van Gordon?

Tussendoor trakteren ze op gênante carrièreverhalen uit de oude doos. Want één ding staat vast: There's No Business Like Show Business.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


Episode Date
#57 - Altijd leveren
48:24

De zon is eindelijk gaan schijnen en dat is ook bij BN’ers niet onopgemerkt gebleven. Zo streek radiodier Sander Lantinga neer op een Terschellings terras en is Jan Dulles met een paar maten gaan barbecueën. Voor Kefah Allush zorgt de warmte echter voor grote uitdagingen. We geven hem een tip. Ondertussen vragen we ons af wanneer verschillende acteurs precies douchen. Samen met Leco van Zadelhoff zetten we Géza Weisz nog één keer in het spreekwoordelijke zonnetje. En voor Dries Roelvink en Yolanthe Cabau is de zomer nu al meer dan geslaagd: een van hen lanceerde een gehaktbal en de ander werd columnist.


Onze sponsors:

💧 Air-up: Ga naar air-up.com en krijg 10% korting met de code 'meiden10'

👩‍🍳 Green Chef: Bespaar tot €90,- op de eerste 4 boxen via deze link met de code 'chefmeiden'


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 06, 2023
#56 - Aftertalk
39:33

De dag die je wist dat zou komen was eindelijk daar: de dag van Het Grote Mediameiden Spektakel. In deze speciale aflevering van De mediameiden blikken we terug op de voorbereidingen van dit evenement. We schakelden wekenlang met vele BN’ers maar uiteindelijk ging het maar om één podiumbeest. Boswachters uit heel het land bundelden hun krachten en hielpen om deze gast binnen te slepen: de bever. BN’ers stuurden massaal attente berichtjes waarin ze ons bevalen om vooral te genieten van deze dag. Met 12 zakken paprikaribbelchips vertrokken we naar hét showbizztheater van Nederland, waar Joop van den Ende een pot snoep voor ons klaar had gezet. Janine roerde ondertussen nog een keer in haar betoverende vruchtendrank. Uiteindelijk kwam alles samen en voelden wij ons voor heel even Pia Douwes.

TRIGGER WARNING: Omdat we extreem brak waren komt de woordcombinatie ‘ongekend speels’ bijzonder vaak voor in deze uitzending. We bieden onze excuses aan namens het hele team van De mediameiden.


Onze sponsor:

👩‍🍳 Green Chef: Bespaar tot €9,- op de eerste 4 boxen via deze link met de code 'chefmeiden'


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 30, 2023
#55 - Naar de commerciëlen
41:28

Hilversum bleek deze week vol verrassingen te zitten. Zo hield Steven Kazan Eva Jinek voor de gek en scoorden onze collega’s Marcel en Gijs een uiterst speels vakantiebaantje. Ondertussen blijft Kasper van Kooten maar verslag doen van zijn online afspraakjes. Deze week kwam hij door zijn date tot het besef dat hij bekend is. We wensen hem sterkte, net als Frank van der Lende, die een moeilijke ochtend beleefde dankzij een kort moment van onoplettendheid in de supermarkt. De chips van de week valt tussen wal en schip. Een luisteraar schreef op ontluisterende wijze over een brok rondzwervend chipspoeder. We filosoferen oeverloos over welk fruit Joop van den Ende graag eet. En ondanks alles wenst Jan Smit iedereen een heel fijn weekend.


Onze sponsor:

🍜 Noedels - Emma de Thouars


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 16, 2023
#54 - Kan & wil
51:51

Nadia Moussaid maakt een ongekend statement in Hilversum. BN'ers zijn niet welkom in haar show, zij zet ‘echte mensen’ in de schijnwerpers. Ondertussen gaan BN'ers op andere plekken door met hun leven. Zo heeft Govert Schilling een nieuwe wok en is Frans Bauer op dieet. Barack Obama gelukkig niet, hij smulde stevig tijdens zijn bezoek aan Nederland. Jeroen Overbeek blijkt echt te bestaan. We ontvingen talloze berichten van zijn aanhangers, zoveel dat de uitzending dreigt te ontsporen in een heuse Jeroen Overbeek-special. Na een lesje Italiaans van Robert ten Brink en een kort ritje op een ezel analyseren we de blikken van tv-icoon Charles Groenhuijsen.


Onze sponsor:

De Koffiejongens: Krijg nu 2x €5,- korting op de eerste 2 orders van een abonnement met de code 'mediameiden'


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 09, 2023
#53 - Onder embargo
50:38

Soms moet je als redacteur BN’ers naar je toe lokken. Het allerbeste lokaas: de namen van andere BN’ers. Terwijl we luisteraars uit het dierenrijk en uit Azië verwelkomen, bestookt de ene man na de andere ons met vragen. We proberen antwoord te geven en belanden zo in het mysterie dat Jeroen Overbeek heet. Wat is het verhaal van deze ondoorgrondelijke journaal-anchor? Ondertussen kiest Ruth Jacott radicaal voor zichzelf. Ook Jesse Klaver neemt het heft in eigen handen: hij verkocht zijn huisraad op de vrijmarkt. Eén product kwam opvallend vaak terug op zijn kleedje. Ruud en Olcay gaven een inkijkje in hun leven en wij namen contact op met Kefah Allush over zijn vermeende biefstukconsumptie. Jochem van Gelder werd 60, Albert Verlinde werd 62 en Femke Halsema werd 57, maar noemde dat het nieuwe 37. We kunnen maar één conclusie trekken: steeds meer BN’ers zijn jarig.


Onze sponsor:

🥔 Chipsabonnement.nl: Bestel nu de limited edition mediameidenbox!

📖 Prometheus: We hebben het over je gehad - Stéphanie Hoogenberk


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 02, 2023
#52 - Ingehaald door de actualiteit
40:59

BN’ers gaan helaas uiteindelijk dood. Gelukkig is daar Kefah Allush: hij bereidt BN'ers sinds jaar en dag geestelijk voor op het naderende einde in zijn programma De Kist. Dit voorjaar laat de zon zich nog niet veel zien, behalve in de gedachten van Twan Huys, hij brengt een ode aan dit bijzondere natuurfenomeen. Bij de Bauers is het bijna altijd mooi weer, zij onthullen het geheim van hun relatie. Art Rooijakkers is in principe de presentator van B&B Vol Liefde maar hij stelt zich gek genoeg niet zo op. Een van ons beleefde op het hoofdveld een heel newsy dag en werd daar ingehaald door de actualiteit. Een ding staat vast: mediameid ben je 24/7. Ook in het weekend en zelfs in je dromen…


Onze sponsor:

De koffiejongens: Ga naar dekoffiejongens.nl/zakelijk en ontvang 2x €5,- korting op de eerste 2 orders van een abonnement met de code 'mediameiden'


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 25, 2023
#51 - Iets met spoken word
44:56

Het was een week vol poëzie: terwijl de nieuwe Dichter des Vaderlands werd aangekondigd schreef Simon van Nick & Simon een prachtig dankwoord op rijm. Ook wijzelf ontvingen een gedicht van onze luisteraars, dat we - geheel naar tv-traditie - iets hebben moeten inkorten. Daniël Verlaan is transparanter: hij geeft precies aan waar hij het prijzengeld van Wie is de Mol? aan gaat uitgeven. Martijn Krabbé wilde vorig jaar nog dj worden, maar neemt nu toch afstand van de draaitafels. Zo snel kan het gaan in de showbizz. Het nieuwe RTL-programma The Interior Project VIPS blijkt een cocktail van onze lievelingsprogramma's te zijn. We smulden er zo erg van dat onze bespreking in een aftertalk dreigt uit te monden.


Onze sponsors:

🎼 Muziekgebouw aan 't IJ: Krijg 20% korting voor 50 for the future met de code 'mediameiden'


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 18, 2023
#50 - Out of the box
55:12

Ook in BN’erland was het Pasen. De sterren vierden dit feest van de lente met veel spijs en eiergerechten en kwamen traditiegetrouw samen om liederen te zingen in The Passion. Wij pakten de trein naar Harlingen en genoten extreem van dit jaarlijkse muzikale evenement. Het was sowieso al een feestelijke week. Zelf werden we 50, Art Rooijakkers heeft een nieuwe klus en Jan Smit stond stil bij een wel heel bijzonder jubileum. Terwijl we op Goede Vrijdag nog rouwden om het einde van HLF8 genoten we Eerste Paasdag alweer van de wederopstanding van Boer zoekt Vrouw. Johnny de Mol heeft gelijk: de showbizz is een rollercoaster met een bijzonder grillig parcours.


Onze sponsors:

🎼 Muziekgebouw aan 't IJ: Krijg 20% korting voor 50 for the future met de code 'mediameiden'

🥕 Lazy Vegan: Krijg nu een maaltijd voor €2,- via deze link!


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 11, 2023
#49 - Rode loper
47:11

Deze mediaweek kende vele hoogtepunten. De otter maakte zijn comeback in de Biesbosch, Yvon Jaspers kondigde een nieuw seizoen van Boer Zoekt Vrouw aan, en op de première van Grease werden we omringd door een ontelbare hoeveelheid BN’ers. Albert Verlinde pakte zijn moment op het podium. Ook voor Daniëlle Oerlemans is het feest: ze viert een maand lang haar vijftigste verjaardag. Als klap op de vuurpijl blijkt Gordon aan participerende journalistiek te doen. We leggen uit waarom je als redacteur áltijd de foto’s bij je item moet dubbelchecken. En terwijl Arie Boomsma genoot van een stevig ontbijt ontvingen wij een uitnodiging voor de full Passion-experience.


Onze sponsors:

📖 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer storytel nu 30 dagen gratis!


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 04, 2023
#48 - Geen tijd om te lunchen
41:37

Een kop koffie en een paar gevulde koeken blijken de basis te hebben gelegd voor de comeback van Nederlands populairste muziekduo: Acda en de Munnik. Het was niet de enige comeback die deze week werd gemaakt. Een van ons ging terug naar het front om in te vallen bij Khalid & Sophie. Van dichtbij maakten we mee hoe dassen niet alleen het spoornetwerk maar ook de talkshowtafels bestormden. Steeds meer BN'ers gaan deze dagen naar buiten. We filosoferen over de vraag of Beatrix een powervrouw is, WNL heeft daar een handige meetlat voor uitgevonden. Terwijl Buddy Vedder gepassioneerd repeteert voor zijn rol van Judas houdt Chris Zegers er ondertussen een interessante slaaproutine op na.


Onze sponsors:

🥔 chipsabonnement.nl: Ontvang met de code mediameiden 10% korting op alle chips!


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 28, 2023
#47 - Gast van de dag
48:24

Talkshows jagen altijd op de gast van de dag, zo ook deze week. Terwijl Caroline van der Plas van de studio van Jinek naar de studio van Op1 racete, nam Tom Egbers hoogstpersoonlijk contact op met Khalid Kasem. De hele talkshowtafel werd leeggeveegd voor zijn verhaal. Wolter Kroes zit ondertussen nog steeds in de medische molen omdat hij in oktober is omgetuimeld. Wijzelf waanden ons heel even in Italië, dankzij het etablissement van Marco van Basten, Barry Atsma en Frank Rijkaard. Ook na de dood blijven BN’ers ons achtervolgen: Kim-Lian zingt sinds kort op uitvaarten. Terwijl we ons buigen over chips met dips vragen we ons af: is Giel Beelen nu dan echt doorgedraaid?


Onze sponsors:

💧 Dopper: Ga naar dopper.com voor meer informatie, én de gehele Dopper-collectie.

🎼 Klassifest: Ga naar klassifest.nl voor je tickets!


Muziek: Keez Groenteman

Instagram: @de_mediameidenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 21, 2023
#46 - Who run the world
55:54

Internationale Vrouwendag was nog maar net voorbij of we werden massaal deelgenoot van de mannencultuur bij NOS Sport. Romy Monteiro is al haar hele leven bezig met een kookboek en deelt nu eindelijk haar goddelijke recepten met ons allemaal. Terwijl ongelovige Thomas van Luyn aangekondigd werd als verteller van The Passion deed stylist Maik de Boer het geheim van zijn baard uit de doeken. Het was ook een week vol feestelijkheden: van de finale van Wie is de Mol? tot de wrap party van Media Inside en natuurlijk het Boekenbal. Daar hapten BN’ers gehuld in tule en veren in broodjes kaassouflé. We doen verslag van het leukste feest van het jaar. En wat gebeurt er in een redactie-app als de presentator ziek is?


Onze sponsors:

📚 Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en probeer Storytel 30 dagen gratis uit!

De koffiejongens: Krijg met de code 'mediameiden' 2x €5 korting op de eerste 2 orders van een abonnement


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 14, 2023
#45 - Een stukje nazorg
51:55

Eén van de kerntaken van een redacteur is het verlenen van nazorg. Wat betekent het als je als talkshowgast géén bedank-appje hebt ontvangen? Wij geven het antwoord. Speciaal voor Internationale Vrouwendag visualiseren we een divers kwartet aan iconische tv-vrouwen. Tout bekend Nederland ging op vakantie: Giel Beelen dompelde zich naakt onder in een Japanse bron en René Froger verdiepte zich in de geschiedenis van Berlijn. Het resterende deel van de BN’er-populatie is en masse gaan wintersporten. Ondertussen vragen wij ons af waarom Songfestivalliedjes steevast ‘song’ worden genoemd, ook door mensen die gewoon Nederlands spreken. Eén van ons at een entertainmentsalade en met pijn in ons hart nemen we afscheid van onze favoriete rubriek.


Onze sponsors:

🍽️ Lazy Vegan: Probeer nu via deze link een maaltijd voor maar €2 en kijk voor meer informatie op lazyvegan.com!

👚 Again and Again fashion: Ontvang met de code 'MEDIA20' 20% korting op de gehele collectie!

📑 FreelanceFactoring: Ga naar freelancefactoring.com/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 50% korting op de kosten van de uitbetaling van je eerste factuur!


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 07, 2023
#44 - Allround talkshowgast
49:53

Na jaren van gasten voorbereiden maakten we zelf ons debuut op het hoofdveld. In de studio bij Eva Jinek ontdekten we een belangrijke levensles: altijd handjes boven de talkshowtafel. We werden verwend met een eigen spreekbeurt van Roelof Hemmen, inclusief live demonstratie van het snollenkoord. Chantal Janzen doorbrak ondertussen taboes. In Brabant wordt er nog veel gewerkt met supermarktkoks. Een onweerstaanbaar fenomeen, vindt ook Guus Meeuwis. We hebben alle antwoorden in de affaire Uiengate. En we presenteren de eerste resultaten van ons grote mediameidenonderzoek: gaat Renze nou zo vaak op vakantie of stopt zijn talkshow nou zo vaak?


Onze sponsors:

🍽️ Lazy Vegan: Probeer nu via deze link een maaltijd voor maar €2 en kijk voor meer informatie op lazyvegan.com!

📑 FreelanceFactoring: Ga naar freelancefactoring.com/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 50% korting op de kosten van de uitbetaling van je eerste factuur!


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 28, 2023
#43 - Warme groet
53:47

BN’ers sluiten hun appjes vaak informeel af. Welke groeten jagen ons de stuipen op het lijf en wanneer vloog één van ons zelf uit de bocht door ’s nachts een BN’er te sms’en? Het was Valentijn: veel vrouwelijke sterren gaven dit jaar een originele invulling aan deze feestdag. Joshua Nolet pakte het klassieker aan en schreef een Engels gedicht voor zijn vriendin. En het menu van het pop-up restaurant van Suzan & Freek is uitgelekt. Terwijl we reflecteren op de gedaanteverwisseling van Caro Emerald blijken er steeds meer mannen op tv te zijn die keihard om elkaar lachen. Buddy Vedder wil graag een menselijke kant van Judas laten zien en wij maken ons op voor een bezoek aan Harlingen om dat live te aanschouwen. Een bekende NOS-verslaggever werd gespot met een doorzichtige zak met 20 tot 23 uien. Én we hebben heel leuk nieuws voor onze luisteraars.


💕 24 mei: Het Grote Mediameidenspektakel in DeLaMar. Kaartverkoop start 24 februari om 10:00 via www.delamar.nl.


Onze sponsors:

🎧 Storytel: Ga naar www.story.tel/mediameiden en luister 30 dagen gratis!

🎭 De Scheepsjongens van Bontekoe: Ga naar www.tgdejongehonden.nl en koop tickets voor de voorstelling!


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 21, 2023
#42 - Tweedehands verhaal
50:38

Als je op tv bent moet je zorgen dat je verhalen aan tafel pas geboren worden. Voor mediameiden is het daarom zaak om anekdotes bij BN’ers voor op de tong te leggen. Gelukkig zijn er ook sterren die zelf meedenken, zoals Filemon Wesselink. Hij verwende ons met een eerstehands verhaal. Vanwege ons talkshowbloed lukt het ons niet om actuele aanleidingen los te laten, en daarom brengen we veel liefdesnieuws op deze Valentijnsdag. Wat is het geheim van de relatie van René en Natasja Froger? Gaan Suzan en Freek echt een restaurant beginnen of organiseren ze eigenlijk gewoon een etentje? Van onze luisteraars ontvangen we steevast veel liefde, maar ook kritiek: deze keer betreft het onze uitspraak. Dat gaat ons niet in de koude kleren zitten, maar gelukkig nam Renze ons mee op een tropische reis naar Azië. En waarom nemen biologen altijd een dier mee naar een tv-studio?


Onze sponsor:

Again and Again fashion: Ontvang met de code 'media20' 20% korting op de gehele collectie! 👚


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 14, 2023
#41 - Dankbare gast
51:06

In de regie van een live tv-programma verandert iedere cynische mediameid vanzelf in een echte tv-vrouw. En op de tribune van Op zoek naar Danny & Sandy word je vanzelf een weke musicalfan. Daar genoten we stevig van onze idolen van weleer Frits Sissing en Jim Bakkum, en we hebben er een nieuw idool bij: Pia Douwes. Van heel dichtbij zagen we hoe deze vakvrouw, gehuld in kant en veren, te werk gaat. Ondertussen maken we ons ernstige zorgen om de gezondheid van de BN’er-bevolking als geheel. Gelukkig zijn er ook sterren die voor zichzelf kiezen, zeker nu Vrienden van Amstel Live voorbij is. Wibi Soerjadi blijkt hele grote knuffels te hebben. En wat bestelt Mark Rutte bij de toko?


Onze sponsors:

Bunni: Meld je aan via bunni.nl/mediameiden en krijg twee extra maanden cadeau

De koffiejongens: Krijg met de code 'mediameiden' 2x €5 korting op de eerste 2 orders van een abonnement


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Feb 07, 2023
#40 - De puzzel leggen
54:47

De januarimaand eindigt koud en kil, maar voor Marc-Marie Huijbregts is het nog altijd herfst. En voor Dries Roelvink blijkt woensdag nog altijd gehaktdag. Eén van onze vaders werd geïnterviewd door niemand minder dan Gerri Eickhof. Het valt ons op dat tv-vrouwen deze dagen massaal samenklitten. Collega-vakvrouwen Nadia Moussaid en Cécile Narinx zorgden ondertussen voor transfernieuws. En dan zijn er nog drie vrouwen die zichzelf ‘de bloempjes’ noemen. Zij lokten ons naar hun etablissement, dat is ontstaan door een droom en de creativiteit van drie hechte vriendinnen. We hebben gepuzzeld met BN’ers en Anke de Jong laat zien hoe je met een zak drop overal vrienden kunt maken.


Onze sponsors:

Bamigo: Krijg 20% korting op alle producten met de code 'MEDIA20' 🐼

Bunni: Krijg twee maanden cadeau via bunni.nl/mediameiden 🐰


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 31, 2023
#39 - Never a dull moment
40:52

In medialand is het nooit saai. De sterren blijven ons verbazen. Zo gaat Quinty Trustfull veel om met een hond met een rare naam en blijkt Jeroen Pauw wél een supermarktmens te zijn. Terwijl Patty Brard haar biezen pakt en verhuist naar Almere Duin, gaat Cornald Maas lekker aan de slag met stiften of potloden: hij kreeg een kleurboek van zijn manager. André Hazes schoof aan bij de talkshowkoningin van dit moment en vertelde over zijn alcoholverslaving. We delen één van de grappigste apps die een BN’er ons ooit stuurde. Er ontpopte zich een spoken word-artiest uit onverwachte hoek. En nam Twan Huys zijn warme choco met of zonder slagroom?


Onze sponsors:

Squla: Klik op de link en krijg met de code 'MEDIA23' 7 maanden voor €60 (tot 31 januari) 📝

Suite 702: Klik op de link en krijg met de code 'BEDPEACE2023 15% korting op de gehele collectie (tot eind juni) 🛏️


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 24, 2023
#38 - Ultieme redactieknaller
48:51

We signaleren voorzichtig de eerste trends van 2023. Luuk Ikink is trendsetter want 40 blijkt dit jaar het nieuwe 50. Maar er zijn ook dingen die blijven. De mombreak is nog steeds onverminderd populair onder de sterren. Waar in 2022 de Echte Gooische Moeders nog huis en haard achterlieten voor een rondreis door Bella Italia, pakt Victoria Koblenko het drastischer aan. Zij begint het nieuwe jaar met een solo-trip naar Costa Rica, tussen de vlinders laadt ze zichzelf op om weer te kunnen geven. Ook wij lieten huis en haard achter voor een reis. Vanuit een bungalowpark op Texel smulden we van Suzan en Freek, Op zoek naar Danny & Sandy én zagen we hoe Art een warm applaus kreeg van zijn publiek dat hem zó gemist had. Terug in de Hoofdstad blijkt het meidenleger ondertussen niet stil te hebben gezeten. En ook bij Op1 zijn ze op zoek. Niet naar Danny of Sandy, maar naar een ultieme redactieknaller die pas tevreden is met een 10.


Onze sponsors:

Squla: Klik op de link en krijg met de code 'MEDIA23' 7 maanden voor €60 (tot 31 januari) 📝

Suite 702: Klik op de link en krijg met de code 'BEDPEACE2023 15% korting op de gehele collectie (tot eind juni) 🛏️


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 17, 2023
#37 - Lonely at the top
54:32

Een nieuw mediajaar is aangebroken. Anno 2023 is het niet altijd leuk om BN’er te zijn. Grote speler Paul de Leeuw vertelde aan A-naam Rob Kemps dat het vaak lonely is at the top. Paul is niet de enige BN’er die het soms moeilijk heeft met zijn bestaan in de media. Linda de Mol weet niet of ze überhaupt nog deel wil uitmaken van de tv-wereld. Chantal Janzen is dit jaar minder op tv te zien: ze heeft lang gezaaid en mag nu eindelijk oogsten. Ook Guido Weijers last een pauze in. Hij heeft een lege agenda en is van plan te gaan verbouwen of slapen. Paul adviseert BN’ers om zo veel mogelijk van die eenzame berg af te komen, want beneden is het veel gezelliger. En dat blijkt: er werd een BN’er met een fototaart gespot in de HEMA en er werd gegourmet. Terwijl wij een stevig rectificatieverzoek van Anna Drijver ontvingen maakte Art zijn comeback in B&B vol liefde. En welke BN’er heeft als goed voornemen om dit jaar vaker te gaan Chinees fonduen?


Onze sponsors:

Frits: Bereken je mogelijkheden en maak een afspraak voor een gratis gesprek om de Biedverzekering aan te vragen

Again and Again: Krijg 20% korting met de code 'MEDIA20'


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jan 10, 2023
#36 - Het grote visualisatiespektakel
50:23

In deze koude mediaweek kozen BN’ers massaal voor het ijs. Wij brengen juist extra veel warmte in deze speciale feestdagenuitzending. Als kerstgeschenk voor onze luisteraars visualiseren we alsof ons leven ervan afhangt. Terwijl vakvrouw Peter de Bie het op de radio opnam voor mensen achter de schermen, blijkt ons eigen meidenleger helaas steken te laten vallen. We zoeken daarvoor naar oplossingen. Ondertussen blijken tien willekeurige BN’ers om totaal onduidelijke redenen België te zijn binnengevallen. In Nederland ging Ad Visser naar de kroeg met zijn gitaar en zitten wij midden in de voorbereidingen van de eindejaarsspecial van Media Inside. Maar voordat we het mediajaar definitief afsluiten beantwoorden we de vraag: hoe kun je als redacteur het beste omgaan met honden?


Onze sponsors:


Again and again: Krijg 20% korting met de code 'MEDIA20'


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 20, 2022
#35 - Uit de ratrace
49:18

Het jaar loopt op zijn einde. Dat betekent dat we enerzijds terugblikken op 2022, het jaar waarin Jan Slagter op de valreep nog onderdak voor zichzelf en zijn hond vond. Anderzijds kijken we vooruit naar 2023, het jaar waarin het leven van Suzan en Freek eindelijk wordt vastgelegd in een documentaire. Michiel Vos speelt altijd de hoofdrol in zijn eigen film, en bracht een stukje Amerika naar Sardinië, waar hij langs ging bij Beau. In aanloop naar de oudejaarsconference bezochten we een etablissement van een BN’er in het zuiden van het land. Er zou een escape room zijn, maar die was er niet. Wat we wel aantroffen: een boekoeloekoeburger. Terwijl de muziekindustrie onze podcast massaal omarmt, noemen onze eigen luisteraars ons opdringerig links. We wagen ons aan een natte kaascroissant. En welke radio-dj nam een doos Celebrations mee naar een strandtent?'


Onze sponsors:


Storytel: Ga naar story.tel/mediameiden en krijg 30 dagen gratis een abonnement 📖

Matt Sleeps: Krijg met de code 'mediameiden' 10% korting op de gehele collectie 🛏️


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nl
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 13, 2022
#34 - Kleine speler
49:13

Frans Klein kiest voor een out-of the-box werkwijze om zijn taken neer te leggen: hij werkt gewoon door! Ondertussen twijfelt Diederik Gommers of hij BN’er wil blijven. Wij snappen waarom. Het leven van BN'ers is namelijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Zijn collega Gordon is zelfs uit de rat race gestapt en Leonie ter Braak worstelt met geldproblemen. Aan de andere kant zijn er die heerlijke privileges van het BN’er-schap zoals bij Hans Kazàn: zelfs zijn kleinkinderen noemen hem Hans Kazàn. We visualiseren twee Klazen en reageren geschokt op de haatcampagne tegen het woord leveren. We filosoferen over de vraag of je ooit echt kunt stoppen met BN’er zijn. Of kun je maar beter proberen een kleine speler te worden?


Onze sponsors:


Again and Again: Krijg met de code 'MEDIA20' 20% korting! 👕


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Dec 06, 2022
#33 - Tone of voice
44:43

Terwijl Fajah Lourens het eigeel uit haar ei wipt, is Jan Slagter nog steeds op zoek naar onderdak. Gelukkig heeft hij te kennen gegeven dat zijn huizenjacht ‘redelijk goed’ verloopt. Gordon heeft een nieuwe presentatieklus en The Passion krijgt dit jaar een nautisch tintje. Op de fuchsia kerstafdeling van de Bijenkorf krijgen we een flashback naar ons talkshowverleden. Martijn Krabbé kondigde aan dat het einde van zijn tv-carriere in zicht is: hij wil dj worden. Na de chips van de week introduceren we eindelijk een nieuwe rubriek. Bij het doornemen van de gespotte BN’ers komt per abuis een oud-huisdichter van DWDD om de hoek kijken. En wat heeft Jim Bakkum aan te merken op onze tone of voice?


Onze sponsors:


Suitable: Krijg 10% korting met de code 'mediameiden' 👕

Mohi: Download de vernieuwde app en zoek nóg makkelijker naar geweldige tips 📱


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 29, 2022
#32 - Angstcultuur
45:42

Het gonsde al weken en nu zat Rob Goossens eindelijk niet voor niets bij de deurmat op zaterdagochtend: de Volkskrant publiceerde een groot stuk over de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Dat liet Hilversum niet koud. En ons ook niet, want wij werden ineens onderdeel van het nieuws. In deze aflevering doen we ons verhaal. Maar de wereld draaide door, zo kwam onze bron bij de NOS met nieuws over Annechien Steenhuizen en hamburgers. Ferry Doedens vertelde bij Raven dat hij zijn carrière ooit begon als levend standbeeld. Het meidenleger speculeert over welk crewlid welke koffie bestelde in een vestiging van Van der Valk. Dave Roelvink verdiept zich steeds meer in de islam. En terwijl BN’ers massaal kiezen voor een bepaalde emoticon komt in Five Live dan eindelijk alles bij elkaar.


Onze sponsors:


Nederlands Philharmonisch Orkest: krijg 15% korting op een kaartje via orkest.nl/mediameiden 🎻

Mohi: Download de vernieuwde app en zoek nóg makkelijker naar geweldige tips 📱


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 22, 2022
#31 - Glitter & glamour
47:45

Wij trokken in glitterjurk en powersuit naar Hillywood voor de uitreiking van de Dutch Podcast Awards. Maar eerst werden we in de watten gelegd op het Joop van den Endeplein, bij brasserie David's: een stoer, industrieel en warm etablissement met de vrijstaande bar als terechte showpony. Terwijl bij ons de roze gin-tonics rijkelijk vloeiden, bleek het leven in het Hilversumse echter niet voor iedereen glitter & glamour te zijn. Omroep Max-baas Jan Slagter staat binnenkort op straat. Wij proberen hem aan onderdak te helpen. En Eva Jinek moet tegenwoordig bijklussen in de Kruidvat. Het ooit zo succesvolle powerkoppel Jaimie Vaes en Lil' Kleine ruziet ondertussen om een blender. Voor Vader Abraham is alle glans er überhaupt af: hij is overleden. En waarom gutst het zweet van het bovenlijf van Rick Brandsteder?


Onze sponsors:


Matt Sleeps, krijg 10% korting op de gehele collectie met de code “mediameiden10”

Bot Uitgevers, Niet appen tijdens het eten is een grappige gids voor iedereen die wil weten hoe het online hoort.


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 15, 2022
#30 - Snel schakelen
47:14

Als mediameid kun je BN’ers afbellen maar de sterren kunnen jou helaas ook afzeggen. Accepteer je je verlies of probeer je ze met een cocktail van paracetamol en een stronk verse gember naar de studio te lokken? Wij blikken terug op onze ergste afzegervaringen en vertellen over die keer dat de voortand van Hans Klok ons parten speelde. Ondertussen ruiken de 2 J’s in Volendam aan het horecavak. Dat gaat ze bepaald niet in de koude kleren zitten. Jan Smit vindt zichzelf een aangenamer persoon nu hij een normaler leven leidt. Terwijl wij rouwen om het einde van Koffietijd grijpen meesterinterviewers deze week massaal naar snacks.


Onze sponsors:


Back Market: met de code ‘mediameiden’ krijg je 10 euro korting op een aankoop vanaf 150 euro. 📱

Smyle: ga naar wesmyle.nl/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 15% korting op je eerste bestelling. 🦷


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 08, 2022
#29 - Met geknoei kom je er niet
48:05

Guus Meeuwis is voor de lol gaan optreden in the city that never sleeps. Ondertussen plakte in Nederland iemand zich vast aan een talkshowtafel. Na het ontvangen van vele klachten bespreken we eindelijk de documentaireserie over André Hazes. We delen wijsheden van één de bekendste visagistes van Hilversum. Renze presenteerde al doordeweeks, maar gaat nu ook leveren op zaterdag. Onze gebeden zijn verhoord: er komt een serie over powervrouwen. Theo Hiddema bleef maar eten en drinken en dat is niet onopgemerkt gebleven door ons meidenleger. En wat is de grote droom van Eva Jinek?


Onze sponsors:


Back Market: met de code ‘mediameiden’ krijg je 10 euro korting op een aankoop vanaf 150 euro. 📱

Smyle: ga naar wesmyle.nl/mediameiden en krijg met de code 'mediameiden' 15% korting op je eerste bestelling. 🦷


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nl
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Nov 01, 2022
#28 - Niemand is onvervangbaar
44:44

Caroline Tensen vindt zichzelf een voorbeeld voor verzorgde vrouwen. BN’ers bestellen massaal zoete koffie bij grote koffieketens. Maar schrijf je hun naam op de beker als je ze herkent? We geven tips aan een ontredderde barista. Fons van Radar klom in de pen en geeft eindelijk antwoord op de vraag waarom hij rozijnen eet als hij brak is. Een BN’er riep onze hulp in om zijn nieuwe iPhone te installeren. Terwijl wij van een showtrap afliepen in Hillywood huurde Froukje de Both een auto op Curacao. Vakvrouw Rachel Franse werd door haar jacht op een talkshowgast bijna aangeklaagd wegens ontvoering. We hebben het over Goethe, Rilke en Linda de Mol. En is Theo Hiddema weer gespot door ons meidenleger?


Onze sponsors:


Matt Sleeps, krijg 10% korting op de gehele collectie met de code “mediameiden10” 🛏️

De Koffiejongens, krijg met de code 'mediameiden' 2x €5 korting op eerste 2 orders van een abonnement! ☕


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 25, 2022
#27 - De nieuwe Coen Verbraak
47:17

Steeds meer BN’ers hebben zelfspot. Diederik Jekel vroeg zijn vriendin op uiterst ludieke wijze ten huwelijk. Fons Hendriks heeft een opvallende anti-kater tip. Theo Hiddema blijft ons achtervolgen: hij werd voor de derde keer op een rij gesignaleerd door ons meidenleger. Terwijl hij een bord calamares soldaat maakte viel heel Nederland over het feit dat talkshowgasten vaak een vergoeding krijgen. Wij brengen de details. Manon Meijers heet nu Manon Meeuwis en denkt zelf dat dat klinkt als mais non, mais oui. Eén van ons werd toegezongen door Rolf Sanchez. En welke Idols-ster ontpopte zich als de nieuwe Coen Verbraak?


Onze Sponsors:


Kiosk: Probeer je favoriete woonblad 2 nummers voor € 5,- via http://kiosk.nl/podcast 🗞️

Leiden International Film Festival: kijk van 3 tot 13 november naar films van over de hele wereld - van arthouse tot blockbuster en alles daar tussenin. 🎞️


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 18, 2022
#26 - Terug op het hoofdveld
51:00

Terwijl wij onze comeback op het hoofdveld maakten, smikkelde Theo Hiddema van een portie kibbeling met ravigottesaus. Gert Verhulst doorbreekt het taboe rondom mentale gezondheid. De bever is terug. Wij gingen met de sprinter naar Hillywood, maar de treinen naar Parijs zitten óók helemaal vol, dankzij de makers van Chansons. Ook Jandino besloot spontaan naar de Franse hoofdstad af te reizen. We blikken terug op het Televiziergala. En waarom zat er guacamole op het briefje van Marcel?


Onze sponsors:


De Koffiejongens, met de code 'mediameiden' krijg je 2x €5 korting op eerste 2 orders van een abonnement. ☕

Kiosk, probeer 2 nummers van je favoriete woonblad voor € 5,- via http://kiosk.nl/podcast. 🗞️


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 11, 2022
#25 - Stoeien met het format
50:20

Het is feest want dit is de 25e aflevering van De mediameiden! Er komt van alles voorbij in deze speciale jubileum-uitzending. Nadat we vorige week in een mediastorm terecht kwamen worden we deze week in het zonnetje gezet door vakgenoten. Terwijl Luuk Ikink geniet van zijn horloge bijt Frank Evenblij op een houtje. We proberen één van onze favoriete woorden de hele uitzending niet uit te spreken. De chips van de week is eenmalig terug. We smulden van Linda de Mol in haar talkshowserie Five Live. En wie stond er appeltaart te eten voor de Albert Heijn?


Onze sponsors:


Cello Biënnale Amsterdam, krijg 20% korting met kortingscode 'CELLOMEIDEN22!' via www.cellobiennale.nl/mediameiden. 🎻

Storytel, speciaal voor onze luisteraars, maarliefst 30 dagen gratis! Ga naar story.tel/mediameiden. 📖


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Oct 04, 2022
#24 - Slechte spreker
48:57

Bejaarden zorgen vaak voor problemen in tv-studio’s. Hoe ga je daar als redacteur mee om? We presenteren de do’s en de don’t’s. Terwijl William Rutten met lampjes aan het spelen was verschoonde Maik de Boer zijn bed. BN’ers reizen massaal door Europa: Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk hebben een opwindende tijd gehad in Parijs, Abbey Hoes en Dennis Weening zijn tot hun eigen verbazing met de trein naar Berlijn gereisd, en Beau van Erven Dorens bezocht pittoreske dorpjes op Sardinië. Eén van onze spionnen voerde een nep-telefoongesprek om een etende BN’er te spotten. We waanden ons op de set van Emily in Paris in het restaurant van Géza Weisz. En met welk vervoersmiddel wilde een niet nader te noemen BN’er opgehaald worden?


Onze sponsors:


De koffiejongens, met de code 'mediameiden' krijg je 2x€5 korting op eerste 2 orders van een abonnement ☕

Cello Biënnale Amsterdam, krijg 20% korting met kortingscode 'CELLOMEIDEN22!' via www.cellobiennale.nl/mediameiden 🎻


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 27, 2022
#23 - In the heat of the moment
49:07

Martijn Krabbé werd etend gesignaleerd in de privium lounge op Schiphol en zangeres Maan blijkt gek op rauwe vis. Buddy Vedder stelde zich ontzettend kwetsbaar op. We leven mee met Gordon en alle inwoners van Blaricum nu hij zijn etablissement onverhoopt moet sluiten. In de showbizz gaat het er vaak heftig aan toe, vooral achter de schermen. Ook wij kregen er in the heat of the moment wel eens van langs. We presenteren een top 5 media-sneren die we zelf hebben geïncasseerd. Na lang wikken en wegen nemen we een heftige beslissing op chipsgebied. En welke BN’er wilde haar ekster meenemen naar een tv-opname?


Onze sponsors:


Driessen, schrijf je in via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️

De gekleurde kaars, met de code mediameiden 15% korting op alle bestellingen tot 17 okt. 🕯🚚


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 20, 2022
#22 - Breaking news
59:21

Sophie moest haar uitzending onderbreken omdat Queen Elizabeth overleed. Hoe ga je als redacteur om met breaking news? We hebben tips uit de oude doos en berekenen hoe laat BN'ers het best kunnen overlijden als ze een mooi in memoriam willen krijgen op tv. André Rieu vertelt bij Op1 nog eens hoe wereldberoemd hij nou preciés is, maar Maxime Meiland baalt juist van haar bekendheid. Frank Evenblij ging naar LA en trof daar Reinout Oerlemans in smetteloos wit. Tout bekend Nederland is blij voor Art Rooijakkers, die na 100 dagen weer mag praten. We zien overal knalroze en bij Paul de Leeuw krijgen we een borrelplank van niet eerder vertoonde proporties voorgeschoteld.


Onze sponsors:


Driessen, schrijf je in via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️

Check, met de code ‘mediameiden’ krijg je als nieuwe klant 100 gratis rijminuten. 🛵


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 13, 2022
#21 - De ferme tred van Wilfred
43:20

Giel Beelen gaat vanaf volgend jaar in het nu leven. Leefde hij in het verleden of juist in de toekomst? Het was een bizarre mediaweek: Nick en Simon weigerden elkaar aan te kijken bij Jinek, Yvon Jaspers werd boerin, maar de raarste actie kwam uit de hoge hoed van Op1: zij zonden uit vanuit Ter Apel. Wilfred Genee doet iets wat bijna niemand kan en presenteert drie programma’s op één dag. Linda de Mol presenteerde maar één programma, maar wel in een poweroutfit. En wat doe je als redacteur als je gast te veel praat?


Onze sponsors:


Driessen, schrijf je in via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️

Check, met de code ‘mediameiden’ krijg je als nieuwe klant 100 gratis rijminuten. 🛵


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sep 06, 2022
#20 - Grote spelers
43:56

De grote spelers maken zich klaar voor het nieuwe mediajaar. Arjen Lubach stoft zijn gilet af. Lex Uiting verrast vriend en vijand met tips voor op het toilet. Eva Jinek vraagt steun aan een oudere man. Welmoed Sijtsma zoekt naar veiligheid. Maar niemand is veilig voor Tim Hofman, want hij en zijn team blijven zich vastbijten in het pittige dossier The Voice. Terwijl Nikkie Plessen haar pistolet uitholt zoekt Glennis Grace een gezond alternatief voor chips. In de categorie tips van BN'ers bespreken we een wijze les van Arthur Japin, die we tot op de dag van vandaag gebruiken.


Onze sponsors:


Speciaal voor onze luisteraars nu 30 dagen gratis Storytel via www.story.tel/mediameiden 🎧📖

Schrijf je in bij Driessen via driessen.nl/mediameiden en maak kans op een geheel verzorgde ‘in dienst van jou dag’ bij een wellness resort. ✏️


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 30, 2022
#19 - BN'ers in golfkarren
49:10

Op Lowlands kwam het favoriete vervoermiddel uit de showbizzindustrie weer tevoorschijn: de golfkar. Tv maken is denken in beeld, dus hebben we het over de look & feel van een ontbijtje op tv. Terwijl heel Nederland zich boog over de borsteneditie van de LINDA., zagen wij in de hoofdstad veel BN’ers werken met één bepaald gerecht. Sophie en Waldemar aten pasta, Adriaan van Dis gaf een dieettip, en wij trokken naar Volendam om een broodje Jan te eten in het café van Jan Smit.


Onze sponsors:

Check, met de code ‘mediameiden’ krijgen nieuwe klanten 100 gratis rijminuten. 🛵


Luisteraars van de podcast krijgen 15% korting op alle najaarsconcerten in Het Concertgebouw van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

Kijk op orkest.nl/mediameiden 🎻


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 23, 2022
#18 - De zwemles van Jan Slagter
53:25

Na een korte zomerstop zijn de mediameiden terug en klaar voor het nieuwe tv-seizoen. Natuurlijk nemen we de mediazomer van 2022 door. BN’ers bleken dit jaar massaal voor zonvakanties te kiezen. Talkshowtafels werden gedomineerd door wespen. Renze Klamer maakte zijn entree op RTL, Linda de Mol kondigde aan haar comeback te gaan maken, en Jan Slagter gaat op zwemles. Terwijl Gordon in Dubai worstelde met het carnivorendieet vroeg Carlo Boszhard zijn vriend ten huwelijk in Amerika. We blikken terug op een videocall met een grote tv-baas en bespreken nog één laatste keer een internationale chips van de week. En wie de mediazomer van 2022 zegt, zegt natuurlijk: B&B vol liefde.


Onze sponsors:

Storytel, speciaal voor onze luisteraars nu 30 dagen gratis Storytel via www.story.tel/mediameiden 📚🎧

Check, met de code ‘mediameiden’ krijgen nieuwe klanten 100 gratis rijminuten 🛵


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Aug 16, 2022
#17 - De mediameiden Awards deel 2
32:56

Welke BN'er verraste vriend en vijand dit seizoen met een wel heel unieke metamorfose? Welke manager vervulde achter de schermen een sleutrelrol in de media-transfer van het jaar? Wint Xander de Buisonjé de prijs voor BN’er met beste online presentatie? Welke BN’er wint de eerste mediameiden ouevre-award? Uiteindelijk draait het natuurlijk maar om 1 vraag: Wie wordt DE beste BN-er? Je hoort het in het tweede deel van de mediameiden Awards.


Onze sponsors:

Meatless Farm, krijg gratis Meatless Farm gehakt bij Crisp! En 15 euro gratis shoptegoed bij je eerste bestelling! 🛒

Eat that frog - Brian Tracy, de methode om nooit meer uit te stellen! 📚🐸


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 28, 2022
#16 - De mediameiden Awards deel 1
36:35

Welke BN’er was de meest kwetsbare BN’er van 2021-2022? Welk BN’er duo heeft zich het sterkst neergezet? Wie was de beste BN’er van 50? En wie was de meest geziene BN’er in Parijs? Welke BN’er mag zichzelf visionair van seizoen 2021-2022 noemen? Wie mag zichzelf de Johan Derksen-duider van 2021-2022 noemen? De mediameiden presenteren, voor het eerst in de geschiedenis van de mediameiden, een stout seizoensoverzicht. Deel 1 van de mediameiden Awards 2021-2022.


Onze sponsors:

Meatless Farm, krijg gratis Meatless Farm gehakt bij Crisp! En 15 euro gratis shoptegoed bij je eerste bestelling! 🛒

Eat that frog - Brian Tracy, de methode om nooit meer uit te stellen! 📚🐸


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 21, 2022
#15 - Van rockbruiloft tot Rieu
47:46

Wie zijn toch die mensen die in het publiek zitten bij talkshows? De mediameiden hebben alle antwoorden. Anouk gaf een rockbruiloft en de bruiloft van Astrid Joosten verstoorde de lunch van een restaurantrecensent. Terwijl we ons verbazen over Op1 en de Engelse teksten van André Rieu, deelt Erica Terpstra mede dat ze graag buitenaards leven mee wil maken. We bespreken het tv-woord der tv-woorden: leveren. Gordon ontbijt met een steak en Pringles blijken in een koker te zitten. En na heel veel verzoeken is onze rubriek Het etablissement van een BN'er eindelijk terug.


Onze sponsor: Eat that frog - Brian Tracy, de methode om nooit meer uit te stellen! 📚🐸


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 14, 2022
#14 - Van Hans tot Hanneke
44:31

Guus Meeuwis schreef een hit over treinen, is hij daarom zo vaak op het station te vinden of is er wat anders aan de hand? Gevoed door ons meidenleger nemen wij zijn eetpatroon onder de loep. Terwijl talkshowhosts in elkaars show aanschuiven en Hans Klok een ijssalon bezoekt, is Gordon in Dubai begonnen aan het carnivoordieet. Er is een vakvrouw, een powervrouw en deze week ook een kasteelvrouw. Een BN’er die anoniem wilde blijven bleek toch niet anoniem te willen blijven. En een BN’er op leeftijd diende een klacht bij ons in.


Onze sponsors: VPRO, Sekzusjes 📺

Bestel hier kaarten voor: It's a Wrap! Festival 💃🏻


Productie: Meer van dit / Muziek: Keez Groenteman

Ook adverteren? info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Jun 07, 2022
#13 - Van Xander tot Xenia
35:43

We onderwerpen de Instagramprofielen van huisdieren van BN'ers aan een stukje onderzoeksjournalistiek waar Bas Haan nog een puntje aan kan zuigen, en komen tot schokkende conclusies. We visualiseren er lustig op los. Meerdere BN’ers werden gesignaleerd bij Irene Moors thuis, wat deden ze daar? Xander de Buisonjé kroop weer achter zijn vertrouwde vleugel. De mediameiden smulden samen van hét programma over powervrouwen: Het mooiste meisje van de klas. Ondertussen bereikte ons groot nieuws via Broadcast Magazine…


Onze sponsor: Vrije academie


Productie: Meer van dit / info@meervandit.nl / Muziek: Keez GroentemanHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 31, 2022
#12 - Van Natasja tot Nielson
44:08

Deze week hebben de mediameiden het eindelijk over de kunst van het afbellen. Want hoe kun je een BN’er het best teleurstellen? We analyseren het taalgebruik van Natasja Froger en we vragen ons af welke bekende Connie een peperdure bakker in Amsterdam-Zuid binnen kwam lopen. Beau liet zich van zijn beste kant zien en boer Rob zag alleen zijn slechtste kant terug op tv. Tot onze verbazing besloot popartiest Nielson boven de medische wetenschap te gaan staan en zelf een moedervlek te verwijderen met een nagelknipper.


Onze sponsor:

🕺🏻 Holland Festival


Productie: Meer van dit

info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 24, 2022
#11 - Van wijn tot Frans Klein
46:13

Deze week maakten de mediameiden hun comeback in Hillywood. We brengen een ode aan het hart van de Nederlandse showbizz: het Media Park. De troepen van ons meidenleger stelden ons wederom niet teleur en spotten de koning van dat Media Park, Frans Klein, in de AH to go. Zelf gingen we op bezoek bij Khalid en ondervroegen hem over zijn chipsvoorkeuren. Ondertussen blijken BN'ers steeds vaker kantinedienst te hebben én komen ze steeds makkelijker uit voor hun liefde voor wijn. We waagden ons voor het eerst aan een zure chipssmaak en vragen ons af: verhuizen BN'ers vaker dan normale mensen?


Onze sponsor:

🕺🏻 Holland Festival


Productie: Meer van dit

info@meervandit.nlHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 17, 2022
#10 - Van Linda tot Leco
46:52

Het is tijd voor het eerste mediameiden-jubileum! Omringd door tompoucen en chips blikken we samen met Bekende en Onbekende luisteraars terug op bijzondere momenten uit de eerste tien afleveringen. Maar er was deze week ook groot medianieuws: zo maakte Leco van Zadelhoff van Caroline Tensen een onherkenbare vrouw en belegde Suzan van Suzan & Freek haar cracker op bizarre wijze. We recenseren Hongaarse chips uit Berlijn en presenteren het langverwachte chipsklassement. Terwijl ons meidenleger voor het eerst over de grens opereerde, vragen we ons af: hoe ver kun je als redacteur eigenlijk gaan om een item beter te maken?


Onze sponsors:

🎭 Hotel Wonderland

🕺🏻 Holland FestivalHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 10, 2022
#09 - Van dekbed tot Derksen
48:28

Hilversum schudt op haar grondvesten. Een figurant werd ontslagen wegens een selfie met Linda de Mol. Haar neefje stopt met HLF8 en Vandaag Inside verdwijnt van de buis. Net op het moment dat de mediameiden dachten het ergste wel achter de rug te hebben, verscheen in Boer zoekt Vrouw een huiveringwekkend psychedelisch dekbed. We proosten op de vijftigste verjaardag van Dyanne Beekman, stylist van de sterren, en eren vakvrouw Jacqueline Blom.


Onze sponsors:

🎭 Hotel Wonderland

🕺🏻 Holland FestivalHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

May 03, 2022
#08 - Van Frits tot Froukje
49:33

Jan Dulles is gek op hummus. In navolging van vele BN'ers is nu ook Froukje de Both vijftig. We spelen de quiz 'Vijftig of niet' en rollen van de ene verbazing in de andere. Ons meidenleger stelt ons voor grote ethische dilemma's, en we werkten onszelf in de nesten door cijfers uit te delen aan verschillende soorten chips. We hebben het over kunst, kitsch en Frits Sissing, en signaleren dé voorjaarstrend van 2022 onder BN'ers: de pet.


Onze sponsors:

🎭 Hotel Wonderland

🧀 Fromagerie Kef / bestel voor 31 mei je kaas en vermeld Mediameiden in de comments om mee te doen aan de actie!


productie: Meer van dit / info@meervandit.nl

muziek: Keez GroentemanHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 26, 2022
#07 - Van Winstons zonden tot mediahonden
46:48

Waarom trokken mediavrouwen massaal naar het strand van Noordwijk? Wij praten jullie bij over dit geheime genootschap van vakvrouwen: het Zenneberaad. Het was ook een week vol mediahonden. Een BN’er ging los op de chips van de week en ons eigen meidenleger was weer flink op dreef. We vertellen over onze diepe liefde voor The Passion. En wat doe je als je als redacteur je gast kwijtraakt?


Onze sponsor:

🎭 Hotel WonderlandHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 19, 2022
#06 - Van Jaimie tot Johnny
44:31
Het was een bewogen mediaweek. In de ene talkshow ontkende Johnny de Mol zijn ex mishandeld te hebben. In de andere talkshow vertelde Jaimie Vaes hoe zij mishandeld werd. De laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw zorgt voor veel onrust. We vragen ons af of koeien wenkbrauwen hebben en belanden in een hevige discussie over paarden. We smulden van een millennial-editie van Ik Vertrek en moesten een tweede hypotheek afsluiten voor een drankje op het leukste feest van het jaar: Het Boekenbal.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 12, 2022
#05 - Van Lays tot Kees
43:37
De mediameiden waren medische meiden. Ze zijn terug op het hoofdveld, gehuld in showbizzbroek. Het leven in het Gooi ging ondertussen door. Sven Kockelmann kocht een laaf. Anita Witzier stoomde bieten. Jan Joost van Gangelen plonsde in het water en Kees van der Spek jaagde als vanouds op oplichters. Gevoed door een interview met de nieuwe NPO-baas Frederieke Leeflang buigen de Mediameiden zich over de vraag der vragen: is Hilversum nu een slangenkuil of niet?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Apr 05, 2022
#04 - Van Margriet tot Khalid
39:05
Stop de show: Margriet van der Linden zegt vaarwel tegen 7 uur. Hoe neem je als host eigenlijk afscheid van je talkshow? Maar waar een deur sluit, opent een andere. Ivo Niehe komt terug! Coen Verbraak werd gesignaleerd bij het chipsschap in de supermarkt en Bas Smit nam contact met ons op. Robert ten Brink bleek niet alleen een waanzinnige dr. Love, maar ook een uitstekende kroegbaas: we bezochten zijn Café Heuvel.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 22, 2022
#03 - Van tv-tranen tot lentebaksels
37:21
Maarten van Rossem moest huilen op tv. We laten ons licht schijnen op talkshow-gasten in uniform. John de Mol trakteerde Nederland op een nieuw programma mét BN’er-panel: Dit is mijn huis. De luizenmoeder dook er ook in op, in een pittige outfit. Heel Holland Bakt is terug en daarmee ook de guitige persfoto’s. We openbaren een gênant appgesprek met een BN’er. Ook scoorden we de TrosKompas, oervader der tv-gidsen.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 15, 2022
#02 - Van Yvon tot Yvonne
48:58

Op Internationale Vrouwendag bespreken de mediameiden het verschil tussen powervrouwen en vakvrouwen en concluderen dat Yvonne Coldeweijer tot beide categorieën niet meer behoort. Gelukkig is er een andere Yvon waar je op kunt bouwen: Yvon Jaspers. Terwijl een leger aan BN'ers zich sufbelde voor Oekraïne ontpopte zich een molloot uit onverwachte hoek. Gordon legde ons in de watten in zijn healthy tearoom met ‘low-carb’ beleid. De opbrengst van ons ontbijt ging rechtstreeks naar Giro555.


Onze sponsor: Opera Forward Festival


productie: Meer van dit / info@meervandit.nl / muziek: Keez Groenteman / gezongen door: Myrthe van der Vuurst de VriesHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 08, 2022
#01 - Van gilet tot Nicolette
41:14

Mannen zijn steeds vaker bang voor vrouwen. BN’ers bemoeiden zich met de oorlog in Oekraïne. Het jaarlijkse powervrouwendiner vond plaats. We hielden onze eigen powervrouwenlunch in Brasserie van Dam. Wat heeft Jochem van Gelder te maken met boterhamworst? Hilversum kreeg waar ze al jaren om smeekte: een latenightshow met Arjen Lubach. En welke BN'er moesten we ooit afbellen voor een bever?


productie: Meer van dit / info@meervandit.nl / muziek: Keez Groenteman / gezongen door: Myrthe van der Vuurst de VriesHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Mar 01, 2022