Næringspodden Haugalandet

By PYX

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Business

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 0
Reviews: 0
Episodes: 48

Description

Mona Terjesen og Bjarne Laastad i PYX tar tempen på næringslivet på Haugalandet. Hver uke får vi bli bedre kjent med en ledende næringslivsprofil i regionen, og virksomheten vedkommende representerer. Næringspodden Haugalandet presenteres i samarbeid med Haugaland Vekst.


Episode Date
Einar Tollaksvik - Saga Subsea
3664

Einar Tollaksvik vokste opp på gård på Karmøy, utdannet seg til fiskebåt-skipper, og kjørte gravemaskin i friperiodene. Planen var å bli naturforvalter, men etter noen subsea-oppdrag, startet han i 2011 Saga Subsea – et selskap somnå årlig omsetter for over 70 millioner kroner. I tillegg er han styreleder i Byen vår Kopervik – og en aktiv forretnings- og eiendomsutvikler! Karianne Ellefsen i Haugaland Vekst forteller om sommerens Silikon Valley.

Jun 07, 2023
Espen Sunde - PwC Haugesund
3280

Hos PwC i Haugesund møter du et stort og ledende kompetansemiljø innen revisjon, rådgivning og CFO Solutions. Espen Sunde ble nylig ansatt som ny leder for de to sistnevnte områdene. Han startet som intern i DnB, har vært forsikringsrådgiver i Storebrand og jobbet med regnskap og revisjon hos Deloite Haugesund. I 2017 fant han veien til PwC i Oslo der han var i fire år, blant annet som Senior Accociate Consultant. For et par år siden flyttet han hjem igjen til Haugesund, ble økonomisjef hos Seagarden, før han altså nylig gikk tilbake til PwC.

Jun 04, 2023
Birge Nymark - MENY Aksdal
2122

Birge Nymark startet på gulvet i kolonialen på Aksdal-senteret på åpningsdagen i 1984. Etter noen år som reisende selger med salg av kiosk- og kolonialvarer for Galleberg og hygiene og kosmetikkprodukter for Lilleborg har han siden 1993 gjennom Kjøpmannshuset AS vært daglig leder og eier for det som de siste 20 årene har båret navnet MENY Aksdal. Birge er også eiendomsutvikler, og har flere spennende planer for kommunesenteret i Tysvær.

May 30, 2023
Hugo Wee - Eiendomsmegler A
3723

Hugo Wee har vært eiendomsmegler siden 90-tallet, og var i 2009 med på å etablere Tinn Eiendom i Haugesund. To år senere ble Tinn til Eiendomsmegler A – et selskap han fortsatt er både daglig leder og medeier i. Hugo kan dokumentere at han både tilbyr den beste markedsføringen og den beste salgsgarantien. Greit å ta med seg når man skal selge bolig. Haugaland Vekst har denne uken med seg Ole Johan Vierdal, ordfører i Vindafjord, for en prat om næringsutvikling i kommunen.

May 23, 2023
Inge Jan Thorsen - Vassbakk & Stol
2840

Den tidligere bankmannen Inge Jan Thorsen har de siste 21 årene vært administrerende direktør i maskinentreprenørfirmaet Vassbakk & Stol. Selskapet omsatte i fjor for over 2 milliarder kroner, har en sterk markedsposisjon over hele landet, og teller ca 630 medarbeidere. Inge Jan har planer for videre vekst!


May 17, 2023
Gunvald Mortvedt - SEAM
1867

SEAM har vokst ut av Westcon Group, og er et raskt voksende teknologiselskap som spesialiserer seg på nullutslippsløsninger for den maritime næringen, blant annet med innovative fremdrifts- og kraftsystemer. Daglig leder Gunvald Mortvedt har store planer for selskapet - også internasjonalt! Vi får også besøk av mulighetsutvikler og havvind-koordinator i Haugaland Vekst, Tora Eide, som forteller om regionens nye havvind-strategi.

May 09, 2023
Arne Martin Kjærland - Hydro Karmøy
2505

Arne Martin Kjærland har vært fabrikksjef på Hydro Karmøy siden desember. Han kjenner fabrikken godt etter en rekke ulike lederstillinger ved aluminiumsverket de siste 30 årene, blant annet for HMS, trådstøperiet, pressbolt og logistikk. I tre  år var han også fabrikksjef for Hydro Høyanger. Arne Martin forteller om ståa ved ett av Europas største aluminiumsverk, om kampen for å få tak i riktig kompetanse, om å nå de viktige klimamålene og om fremtiden. Og så forteller han om utfordringene ved å være introvert.

May 02, 2023
Mads Bårdsen - Ydra
2596

Mads Bårdsen startet karrieren som prosjektingeniør i Stolt Comex Seaway, før han i 16 år hadde en rekke lederstillinger i  Deep Ocean. I 2019 ble han ansatt som daglig leder av det nye Hatteland-selskapet Ydra, som produserer kvalitetspumper og pumpesystemer for industrien knyttet til havrommet. Haugaland Vekst har denne gang med seg ordfører i Karmøy Jarle Nilsen, for å snakke om hvordan det jobbes med næringsutvikling i regionens største kommune.

Apr 25, 2023
Lars Norekvål - Ølen Betong
2431

Etter mange år i ledende økonomi-stillinger hos Skanska, Vassbakk & Stol og Deep Well, var vossingen Lars Norekvål en periode også  varaordfører på Bokn. De siste fem årene har han imidlertid vært daglig leder i Ølen Betong, et selskap som kan feire 50 år neste år, og som går inn i sommeren med tidenes største ordrereserve. Hør Lars fortelle om god vekst, spennende anbudsrunder, havvind-satsing og effektiv gjenbruk av betong med mye mer.

Apr 18, 2023
Terje Lindstrøm - GL-Gruppen
4070

Terje Lindstrøm har jobbet i entreprenør-bransjen på Haugalandet i over 40 år, og er daglig leder i GL-Gruppen, Haugalandets største entreprenør-selskap. Selskapet har bygget alt fra store boligkomplekser og forretningsbygg til skoler, sykehus og svømmebassenger gjennom flere tiår. Terje er en engasjert leder som jobber for gode rammebetingelser og trygge arbeidsforhold for de ansatte. Den tidligere vektløfteren, svømmeren og fotballspilleren er også et aktivt styremedlem, blant annet i Byggopp Rogaland, Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg og Næringsforeningen Haugalandet. Vi får også besøk av Karianne Ellefsen i Haugaland Vekst, som forteller om deres nye initiativ "Mingel", en ny møteplass for unge innflyttere som trenger faglig og sosialt nettverk.

Apr 11, 2023
Øyvind Bråtun - Bergehytta
3062

Øyvind Bratun er er salgs og markedsutvikler for hytteavdelingen til Berge Sag - nylig relansert og omprofilert som "Bergehytta". Berge Sag har i flere år vært blant de største hytteleverandørene i Norge, og satsingen på Bergehytta er da også nasjonal. Øyvind har gode råd og tips til alle som går med hytteplaner, enten det er til sjøen, på fjellet, på Haugalandet - eller andre steder i Sør-Norge.

Mar 28, 2023
Aslak Askeland - Quality Hotel Maritim
3030

Aslak Askeland satset opprinnelig på en kokkekarriere, og var i mange år kjøkken- og driftssjef på Lothes mat og vinhus. Etter et mellomspill som depotmanager i Sarens Kranservice har han de siste årene vært ansvarlig for mat og drikke på Hotel Maritim, og overtok fra nyttår rollen som hotelldirektør for Caiano-hotellet i Choice-kjeden. Vi skal også innom at flere store banker i utlandet har kollapset de siste ukene. Er dette starten på en ny finanskrise? Hvordan påvirker dette bedrifter på Haugalandet? Administrerende banksjef i Haugesund Sparebank, Bente Haraldson Syre, har svarene. Og tidligere rådmann i Suldal, nå rådgiver i Haugaland Vekst, Øyvind Valen, forteller om samferdselsministerens nylige befaring av E-134. 


Mar 21, 2023
Jarle Sørhaug - Westcon Group
3012

Med ca 850 ansatte, er Westcon blant de største arbeidsplassene på Haugalandet. Jarle Sørhaug har over 20 års fartstid i selskapet, og ble for ett år siden utnevnt til toppsjef i Westcon Group. Westcon jakter hele tiden på nye muligheter i nye markeder, og har markert seg som produsent av verdens første ferje på hydrogen i tillegg til å ha store havvind-planer på Dommersnes i Vindafjord. I tillegg forteller Ydra-sjef Mads Bårdsen hvordan systemverktøyene RamBase og Inosa hjalp dem til å bli nominert til tittelen "Årets Bedrift" på Haugalandskonferansen forrige uke, mens banksjef bedriftsmarked i Haugesund Sparebank, Torstein Langeland, har gode råd for oppstart av egen bedrift. 

Mar 14, 2023
Finn Lothe - Lothes Mat & Vinhus
3215

Finn Lothe har drevet restaurant i Haugesund i 35 år, med alt fra fine dining i Lothes Mat & Vinhus til god drikke i Lothebaren, mer uformell lunsj og middag på Dattera til Lothe og flotte festmiddager i egne selskapslokaler og på fyrhotellet Høye Varde. Det var imidlertid langt fra gitt at han skulle vie livet sitt til mat. I tillegg blir det prat om næringsutvikling i Etne, med ordfører Mette Heidi Bergsvåg Ekrheim og Inger Kallevik Haavik i Haugaland Vekst.

Mar 07, 2023
Ólafur Gíslason - Norwegian Offshore Rental
2026

Norwegian Offshore Rental opplever formidabel vekst for tiden! Selskapet som ble startet i 2011,  driver med utleie av utstyr til offshore-næringen. Markedets økende behov for NORs tjenester har blant annet ført til flytting til nye og store lokaler i Aksdal Næringspark, strategisk plassert like ved E39. Vi får besøk av daglig leder Ólafur Gíslason. Han  er født og oppvokst på Island, og har blant annet bakgrunn som håndballproff i Sveits. I tillegg får vi gode råd om nettbankløsning for bedrifter fra Celina Lea i Haugesund Sparebank.

Feb 28, 2023
Jon Kippenes - Blåvinge
2088

Havvind-utbygging på Utsira Nord kan gi en verdiskaping på 13 milliarder kroner – og arbeid til 6500 personer på Haugalandet og i Sunnhordland. Konsortiet Blåvinge er blant dem som er klare for å satse på havvindutbygging på Utsira Nord, og er et partnerskap mellom Hafslund, Fred. Olsen Seawind og verdens største havvind-utvikler Ørsted. Sammen ser de store muligheter i vår region, og inngikk nylig viktige avtaler med Karmsund Havn og Saga Subsea i forbindelse med konkurransen på Utsira Nord. Vi får besøk av Jon Kippenes, direktør i Fred. Olsen Seawind - og prosjektdirektør i Blåvinge. I tillegg forteller Haugaland Vekst om den kommende karrieredagen og Haugesund Sparebank har gode råd om ansattforsikring. 

Feb 21, 2023
Olav Espedal - EMP Secure
3239

Data-innbrudd blir stadig med alvorlig for bedrifter, og det kan ramme alle. Ukens hovedgjest, Olav Espedal, har 13 års erfaring fra politiet, blant annet fra Kripos og som leder for avdelingen for Cyber-kriminalitet ved SørVest politidistrikt. Siden 2017 har han jobbet med datasikkerhet i Hatteland-selskapet EMP Secure – der han i dag er sikkerhetssjef. Olav forteller hvilke trusler små og store bedrifter på Haugalandet daglig utsettes for, hvor stor skade det kan medføre - og hvordan man på best måte ruster seg mot angrep. I tillegg får vi gode råd i dårlige økonomiske tider fra Torstein Langeland, banksjef bedrift i Haugesund Sparebank.

Feb 14, 2023
Kjell Sternhoff - Olaussen Metall
3558

Kjell Sternhoff er fjerde generasjon leder og eier av Olaussen Metall. Han er glad i å gjøre ting litt annerledes, noe som har gitt bedriften stor suksess. I tillegg til en stor fotballinteresse, er han også  svært samfunnsengasjert og aktivt opptatt av inkludering og likeverd. Haugaland Vekst har denne gang med seg ordfører i Sauda, Asbjørn Birkeland, som forteller om spennende næringslivssatsing i kommunen, mens  banksjef bedrift i Haugesund Sparebank, Torstein Langeland, har gode konkurs-råd.

Feb 07, 2023
Wolfgang Ognøy - Kystvind
1846

Alle typer arrangementer har i dag store krav til den tekniske gjennomføringen. Med event-selskapet Kystvind har daglig leder Wolfgang Ognøy de siste årene markert seg som Haugalandets travleste, tryggeste og blideste tekniske avvikler av konferanser, konserter og jubileumsfester. Han er født ja-mann, ser løsninger der andre gir opp – og med et solid nettverk av dyktige fagfolk er ingen oppdrag for store. Nå har han også inngått partnerskap med PYX på arrangements-innhold, programledelse og visuell utforming. I tillegg får vi gode råd om handel med utlandet av bedriftsrådgiver i Haugesund Sparebank, Anne Velde Vikse.

Jan 31, 2023
Leif Inge Bjerkenes - Laastad & Co
2557

Laastad & Co har nylig bygget om bilforretningen sin på Spannaveien, og gått fra å være en ren Volvo-forhandler til også å tilby Mazda, MG og etterhvert kinesiske Geely. Mens Haakon Laastad nå har blitt konsernsjef, har hans høyre hånd – og vår hovedgjest - Leif Inge Bjerkenes overtatt som daglig leder. I ukens episode får vi også høre om Haugaland Veksts fokusområder i 2023, og  administrerende banksjef i Haugesund Sparebank, Bente Haraldson Syre, forteller om åpning av ny filial i Etne i februar. 

Jan 24, 2023
Arild Kildal Olsen - Markedet (Ako Invest)
2836

Arild Kildal Olsen startet sin første butikk i Bergen da han bare var 6 år gammel, og var med å åpne det første kjøpesenteret da han var 11. Etter at han flyttet til Haugalandet på 80-tallet har han vært senterleder både på Amanda og Oasen, vært eiendomssjef i Caiano Eiendom - og har idag gjennom sitt selskap Ako Invest - blant mye annet; ansvar for å koordinere utleie, drift og markedsføring av Markedet i Haugesund sentrum. I tillegg får vi besøk av banksjef privatmarked i Haugesund Sparebank, Rolf Lillehammer, som forteller alt du trenger å vite om den nye finansavtaleloven.

Jan 17, 2023
Jon Andreas Tveit - PYX
1904

Vi tyvstarter den nye sesongen med en skikkelig navlebeskuende spesialepisode om PYX. PYX er et markeds- og kommunikasjonsbyrå som de siste årene har opplevd solid vekst og oppnådd gode resultater. Men det har vært en lærerik reise etter en trang start. PYX teller i dag sju ansatte, og har kunder over hele landet som de bistår både strategisk og operativt langs hele markeds- og kommunikasjonsfeltet; krisekommunikasjon, PR- og medierådgivning og alle former for innholdsproduksjon, samt målrettede markedskampanjer, nettsider og nettbutikker - og alle former for design. Ukens hovedgjest er Jon Andreas Tveit, daglig leder i selskapet.

Jan 10, 2023
Anne Kristin Helgeland - Rogaland Ressurssenter
2836

Ukens hovedgjest er Anne Kristin Helgeland som har vært leder for Rogaland Ressurssenter i 27 år. De ble nylig godkjent for ti nye år som en del av det nasjonale Næringshageprogrammet, noe som gir dem mer støtte til å bistå bedrifter i regionen i etableringsfasen, i den utfordrende vekst-fasen og med viktig bærekraftsarbeid. Langt flere kan dra nytte av ekspertisen hos Rogaland Ressurssenter, og Anne Kristin forteller hvordan. I tillegg får vi gode råd om pensjon for selvstendig næringsdrivende fra pensjonsrådgiver i Haugesund Sparebank, Rune Grønn Paulsen.

Dec 06, 2022
Marthe Olufsen Vika - Haugesund Skips & Offshore Service
1611

Marthe Olufsen Vika overtok som daglig leder i Haugesund Skips & Offshore Service i 2019. Det som da var et sovende selskap er i dag ett av vestlandets største bemanningsbyråer for den maritime industrien. I fjor hadde selskapet en omsetningsvekst på vanvittige 3508% - best av 335 gaselle-bedrifter i Rogaland – og på 13. plass på landsbasis. Hvordan er det mulig? Mulighetsutvikler Tora Eide i Haugaland Vekst har denne uken med seg kommunedirektør på Utsira, May Britt Jensen, for en prat om deres havvind-ambisjoner.

Nov 29, 2022
Caroline Smedsvig - Vikanes-Bungum Arkitekter
2991

Caroline Smedsvig er interiørarkitekt, og partner og leder for den nye interiør-satsingen til Vikanes-Bungum Arkitekter. Hun har et godt blikk for farger og materialer, og ikke minst for den gode totalopplevelsen, med best mulig arealutnyttelse og den idelle arbeidsplassen. Caroline er opptatt av konsepter og helhetlige løsninger som skaper gode rom og omgivelser. Ordfører i Sveio, Linn Therese Erve, kommer på besøk for å fortelle om den nye næringsplanen til kommunen midt i leio, og banksjef bedriftsmarked i Haugesund Sparebank, Torstein Langeland, har gode finansieringsråd.

Nov 22, 2022
Inge Jarl Auestad - Maritim Opplæring
3330

Det går så det griner for rederiene på Haugalandet for tiden, og behovet for kompetanse og nye lærlinger er stort. Ukens hovedgjest, Inge Jarl Auestad, er daglig leder i Maritim Opplæring Sør Vest, og jobber for å få flere unge til å velge en maritim utdanning. Det er det nemlig mange gode grunner til å gjøre. I tillegg blir det snakk om regionalt samarbeid mellom kommunene på Haugalandet, og konstituert leder i Haugaland Vekst, Inger Kallevik Haavik, har derfor med seg leder for Regionrådet, Arne-Christian Mohn.

Nov 15, 2022
Bente Baugstø - INOSA
2500

Uken hovedgjest, Bente Baugstø, startet INOSA sammen med Ole Jakob Ryther i 2006, og skapte med det et nettbasert verktøy som forenkler viktige arbeidsprosesser og sikrer kontinuerlig forbedring for selskaper over hele verden. INOSA  er i dag heleid av Hatteland-gruppen. I tillegg oppdaterer administrerende banksjef i Haugesund Sparebank, Bente Haraldson Syre, oss på alt vi nå trenger å vite om BankID, mens Ronny Sætre i Haugaland Vekst forteller hvordan de jobber inn mot rådgiverne i ungdomsskolene for å sikre at elevene på Haugalandet tar kvalifiserte valg av studieretning.

Nov 08, 2022
Odd Arne Flatnes - Berge Sag
2740

Berge Sags historie går helt tilbake til 1888. Den tradisjonsrike familiebedriften er i dag en av landets ledende bolig- og hytteleverandører, og passerte i fjor 1 milliard i driftsinntekter. Vi får besøk av Odd Arne Flatnes, leder for bolig og byggfornyelse i Berge Sag. Banksjef personmarked i Haugesund Sparebank, Rolf Lillehammer, byr på gode sparetips, mens Vidar Vorraa i Haugaland Vekst forteller om arbeidet med å få realisert en oppgradering av den nasjonale transportkorridorer E134.

Nov 01, 2022
Kate Elin Østebøvik Haugen - Førre Vindu
2900

Det tradisjonsrike Tysværfirmaet Førre Vindu har holdt det gående i over 70 år, og ble nylig kåret til årets omstiller av hovedorganisasjonen Virke på grunn av sitt gode bærekraftsarbeid, samtidig som de har utfordringer med høye strømpriser. Vi får bli bedre kjent med selskapet - og med den driftige salgslederen Kate Elin Østebøvik Haugen. Det handler også om bærekraft når administrerende banksjef i Haugesund Sparebank, Bente Haraldson Syre, er på besøk, mens mulighetsutvikler i Haugaland Vekst, Ronny Sætre, forteller om ungdomsskolefaget "Utdanningsvalg" som de har overordnet ansvar for.

Oct 25, 2022
Stig Morten Nygård - Hagland Finans
2634

Stig Morten Nygård er daglig leder i regnskapsbyrået Hagland Finans. Han vet hvor skoen trykker i disse dager, og har også gode råd for hvordan man lettere får oversikt - og kontroll - over bedriftens økonomi. Gode råd for tøffe økonomiske tider får vi også av banksjef personmarked i Haugesund Sparebank, Rolf Lillehammer, mens Karianne Ellefsen i Haugaland Vekst forteller om samarbeidsprosjektet Haugesundregionen.

Oct 18, 2022
Geir Åge Miljeteig - PAXON
2466

Geir Åge Miljeteig er tidligere grenader i forsvaret, og har 20 års erfaring fra bygg og anleggsbransjen. De siste tre årene har han vært daglig leder og medeier i PAXON Haugesund, et konsulentselskap som bistår kunder i bygg- og anleggsbransjen og oppdrettsnæringen med prosjektledelse og annen rådgiving. PAXON har et uttalt mål om å ligge "hakket foran" og være verdens beste arbeidsplass. Tora Margrethe Eide i Haugaland Vekst forteller om info-bank.no, deres kunnskapsbase for folkevalgte og andre, mens Hilde Juul og Rune Grønn Paulsen i Haugesund Sparebank byr på gode råd om forsikring.


Oct 11, 2022
Geir Jakobsen - Haugesund Sentrum
3111

Ukens hovedgjest er Geir Jakobsen, den blide entusiasten som hver dag jobber for å skape liv og videreutvikle handelen og de gode opplevelsene i Haugesund sentrum. Det innebærer blant annet å få dem som ønsker liv i sentrum til å trekke i samme retning. Administrerende banksjef i Haugesund Sparebank, Bente Haraldson Syre, gir gode råd om renter, mens konstituert daglig leder i Haugaland Vekst Inger Kallevik Haavik forteller om den viktige kompetansestrategien de nå har utarbeidet for kommunene i regionen.

Oct 04, 2022
Håkon Sandvold - Sandvold & Velde Supply
2077

De to tradisjonsrike Haugesunds-selskapene HR Sandvold og Velde Supply ble begge stiftet i 1946. I 2018 fusjonerte de, og ukens hovedgjest Håkon Sandvold er nå daglig leder i Sandvold & Velde Supply. Han er også Norgesmester i seiling og drømmer om VM-gull i Kiel til neste år. METCentre på Karmøy fikk nylig konsesjon fra NVE om utvidelse av sitt demo-anlegg for flytende fornybar energiproduksjon. Haugaland Vekst er satt til å koordinere det regionale havvindarbeidet på vegne av kommunene, og mulighetsutvikler Tora Eide har denne gang med seg Mads Arild Vedøy, prosjektleder METCentre, som forteller hvilken betydning den nye konsesjonen har for havvind-satsingen i regionen. I tillegg gir banksjef Torstein Langeland i Haugesund Sparebank gode råd i forbindelse med oppstart av egen virksomhet.

Sep 27, 2022
Olav Bådsvik - Equinor Kårstø
2998

Ukens hovedgjest er Olav Bådsvik, Equinors sjef på Kårstø. Han gir oss status for det viktige prosessanlegget i Tysvær, og deler også planer for fremtiden. Haugaland Veksts Vidar Vorraa forteller om Nyskapingsuka som arrangeres i regionen mandag 26. - fredag 30. september, og Torstein Langeland fra Haugesund Sparebank har gode råd knyttet til likviditet. Verdt å få med seg!

Sep 20, 2022
Inge Grutle - Reach Subsea
2644

Reach Subsea i Haugesund er et av landets største subsea-selskaper med rundt 250 ansatte. I det siste har de fått mye oppmerksomhet, blant annet for sitt spennende prosjekt REACH Remote for fjernstyring av store undervannsfarkoster. Inge Grutle er COO i selskapet og ukens hovedgjest. I tillegg besøker vi Ronny Sætre i Haugaland Vekst under Yrkesmessa som de arrangerer i Tysvær Arena Haugesund Sparebank, og vi får besøk av banksjef personmarked i Haugesund Sparebank, Rolf Lillehammer, for en spennende prat om hvitvasking.

Sep 13, 2022
Tor Arne Egeland - Level Personal
2830

Ukens hovedgjest er Tor Arne Egeland, daglig leder og rekrutteringsansvarlig i Level Personal. Hvordan fungerer en god rekrutteringsprosess, hva må man huske på - og hvilke fallgruber bør man unngå? Har Haugalandet den kompetansen vi trenger? Karianne Ellefsen i Haugaland Vekst forteller om Sildikon Valley - der regionen arbeider for å tiltrekke seg de tunge kloke hodene. Og banksjef i Haugesund Sparebank, Torstein Langeland, gir gode råd om når bedrifter bør eie - eller leie.

Sep 06, 2022
Bente Haraldson Syre - Haugesund Sparebank
2276

Mona og Bjarne er tilbake med ny sesong! Nå med enda en spennende samarbeidspartner - i Haugesund Sparebank. Vi får blir bedre kjent med administrerende banksjef Bente Haraldson Syre, i tillegg til gode pensjonsråd fra bankens forsikringsrådgiver Rune Grønn Paulsen. Fra Haugaland Vekst forteller mulighetsutvikler Tora Eide hvordan kommunene på Haugalandet og Sunnhordland synliggjorde regionen under Arendalsuka.

Aug 30, 2022
Høydepunkter - og et par tabber
2561

Mona og Bjarne byr på høydepunkter fra første sesong, med Steinar Lea (Beyonder), Tiril Fjeld (Haugaland Næringspark), Kristian Helland Vea (Østensjø Rederi), Kjersti Jacobsen (Salhus Garasjeporter), Brian Sjøen (Stillasgruppen), Rune Bringedal (Imenco), Tore Gautesen (Karmsund Havn), Tormod Karlsen (Haugaland Vekst), Janne Stange (ny senterleder Amanda Storsenter), Kristian Gautesen (Endra), Olav Linga og Gunn Margareth Lassesen (Haugaland Kraft). Og så blir det noen lattermilde klipp der ikke alt gikk som planlagt...

Jun 21, 2022
Olav Linga og Kristian Gautesen - Endra
2968

Med sitt nye selskap Endra satser Haugaland Kraft stort på storskala solcelleparker! Intensjonsavtale er signert med Haugaland Næringspark, og målet er å bli markedsledende på solkraft i Norden. Konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga, forteller om den strategiske solkraft-satsingen, mens direktør for Endra, Kristian Gautesen, er ukens hovedgjest. Det blir også en prat med Inger Strand i den nasjonale solenergi-klyngen, og Tormod Karlsen fra Haugaland Vekst er på besøk med ny kollega - hjemflyttet fra Brüssel!

Jun 14, 2022
Janne Stange - Amanda Storsenter
2597

Ann Elin Marthinussen gir seg som senterleder på Amanda Storsenter, og over sommeren overtar Janne Stange (35) fra Torvestad. Janne var tidligere en av landets mest lovende og populære fotballspillere. I Oslo tok hun markedsføringsutdannelse, og har de siste årene jobbet med sponsorsamarbeider, både i Norsk Toppfotball på Ullevål Stadion og nå sist i Coop Norge.. Janne forteller både om tiden på landslaget og om planene hun har for Amanda. Vi får også besøk av avtroppende senterleder, som oppsummerer sin tid i regionens største kjøpesenter.

Jun 07, 2022
Tore Gautesen - Karmsund Havn
3367

Cruise-skipene er endelig tilbake på Haugalandet, og godsterminalen på Husøy har aldri hatt en sterkere start på året enn i år. Havnedirektør Tore Gautesen starter nå en av de største havneutbyggingene i norgeshistorien, han har ambisiøse havvind-planer og øker  cruise-satsingen. Men opprinnelig ville han bli pilot eller fotballproff.

May 24, 2022
Brian Sjøen - Stillasgruppen
3232

Åkrabuen Brian Sjøen skulle egentlig bli fisker i USA, men en tilfeldighet gjorde at han begynte som stillasbygger. Siden han startet Stillasgruppen som enkeltmannsforetak i 1993 har han bygget selskapet opp til å bli ett av landets største i sitt slag, med nærmere 150 ansatte. Brian er ikke redd for å si det han mener, og i tillegg til å være stillasbygger, er han også opptatt av å være samfunnsbygger.

May 18, 2022
Gunn Margareth Lassesen - Haugaland Kraft
2891

Haugalandet har underskudd på strøm - samtidig som prisene aldri har vært høyere. Hvordan kan vi løse dette? Gunn Margareth Lassesen er direktør for kommunikasjon og kundetjenester i Haugaland Kraft, og i Næringspodden forklarer hun hvorfor vi har havnet i denne spesielle situasjonen, og hva hun tror om kraftsituasjon og strømpriser i fremtiden. Og vi får bli bedre kjent med helt andre sider av Gunn Margareth.

May 10, 2022
Rune Bringedal - Imenco
2357

Imenco jobber med smarte løsninger, produkter og tjenester for den maritime industrien. Etter oljekrisen har Tysvær-selskapet vært gjennom en svært vellykket omstilling, og bruker nå kompetansen sin fra olje- og gass på nye områder som fornybar, akvakultur, marin og forsvar og industri. Selskapet teller nå hele 300 ansatte, og har kontorer i Norge, Skottland, USA og Kina. Etter 14 år i selskapet, overtok Rune Bringedal som administrerende direktør i januar. Nå kan du bli bedre kjent med både ham og Imenco.

May 03, 2022
Kjersti Jakobsen - Salhus Garasjeporter
1490

Kjersti Jakobsen er andre generasjon leder og eier av Salhus Garasjeporter på Avaldsnes. Selv om hun startet i firmaet som vaskehjelp i tenårene, var det revisor hun egentlig skulle bli. Som nestleder i styret i Avaldsnes Toppfotball har hun nettopp ansatt og lansert John Arne Riise som trener.

Apr 26, 2022
Tormod Karlsen - Haugaland Vekst
2371

Haugaland Vekst tilrettelegger for næringsutvikling i samtlige ti kommuner på Haugalandet. Med utgangspunkt i strategiplanen "Veikart for Haugalandet" jobber de for økt bo- og næringsattraktivitet i regionen, flere arbeidsplasser og tilgang på nødvendig kompetanse. Tormod Karlsen har ledet dette arbeidet i 18 år, og har tidligere vært næringssjef både i Haugesund og i Tysvær.

Apr 19, 2022
Kristian Helland Vea - Østensjø Rederi
2056

Den maritime næringen står sterkt på Haugalandet, og regionsenteret Haugesund frontes som Norges maritime hovedstad. Østensjø Rederi har siden 1974 vært et regionens mest fremoverlente rederier, som tidlig satset på havvind, og som har stort fokus på innovasjon og nye teknologiske løsninger - blant for bærekraftig drift. Kristian Helland Vea ble ny administrerende direktør for et lite år siden, og er nok for mange et litt ubeskrevet blad. Vi er glade for å ha ham som gjest i Næringspodden denne uken.

Apr 11, 2022
Tiril Fjeld - Haugaland Næringspark
2208

Mandag denne uken ble det kjent at Beyonder ønsker å holde sin batteriproduksjon i Norge, og etablere en storskala batterifabrikk i Haugaland Næringspark på Gismarvik i Tysvær. Fullt utbygd vil dette bety 2 000 arbeidsplasser i selve fabrikken, samtidig som det også vil  kunne tiltrekke en rekke underleverandører innenfor samme industrikjede. Tiril Fjeld, daglig leder i Haugaland Næringspark, er ukens hovedgjest, men vi får også besøk av operasjonsleder i Beyonder, Steinar Lea, og Tormod Karlsen i Haugaland Vekst.

Apr 04, 2022