Er is geen feestje

By Wouter Holsappel & Thijs Faber

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Documentary

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 3
Reviews: 0

Description

Wouter Holsappel (OOG) gaat samen met Thijs Faber tien jaar na Project X terug naar Haren. Op 21 september 2012 loopt een feestje van een 16-jarig meisje daar totaal uit de hand wanneer via social media duizenden jongeren zichzelf uitnodigen. We spreken ooggetuigen, experts en slachtoffers. Hoe kijken zij tien jaar later terug op die periode?

Episode Date
Aflevering 4: Een fikse kater
2696

Het is 22 september 2012, een dag na Project X Haren. In het dorp zijn de restanten van de rellen van de avond ervoor in de ochtend nog goed zichtbaar. Haren smeult na. Maar niet lang, want de dorpelingen vegen Haren gezamenlijk in een paar uur schoon. En dan is het tijd om terug te blikken. Wat heeft zich hier allemaal afgespeeld en hoe kon dat gebeuren? 

Aflevering 4 is de laatse aflevering van de podcast 'Er is geen feestje'. 

Oct 11, 2022
Aflevering 3: Toch geen feestje
2454

Het gaat mis in Haren. De politie slaagt er maar moeilijk in om de relschoppende groep onder controle te krijgen. 10 jaar later spreken we mensen die tijdens de heftigste fase van de rellen vooraan stonden. Bijvoorbeeld Thomas. Hij werd veroordeeld nadat hij betrokken was bij het plunderen van een Albert Heijn. Of Jacco Smit, ondernemer. Hij zat gewapend met een ijzeren staaf die hele nacht klaar om zijn winkel desnoods met geweld te verdedigen. 

Oct 04, 2022
Aflevering 2: Hier is dat feestje
2651

Het is nog steeds vrijdag 21 september. Aan het begin van de dag zien bewoners van Haren het steeds drukker worden. Er blijken daadwerkelijk honderden mensen op het feest af te komen. Later die dag zullen het duizenden zijn. De sfeer is in het begin gemoedelijk, maar het slaat om als het donker begint te worden. Door de ogen van getuigen gaan we terug naar het moment dat het feestje geen feestje meer was.

Sep 27, 2022
Aflevering 1: Waar is dat feestje?
2609

Wouter Holsappel en Thijs Faber gaan 10 jaar na de Facebookrellen van Project X terug naar Haren. 21 september 2012 verandert het nette en rustige Groningse dorp Haren, waar zelden iets gebeurt, in een plek van chaos, vernielingen, rellen en geweld.  

Aflevering 1 gaat over de aanloop naar Project X. Hoe kon een onschuldige uitnodiging van een 16-jarig meisje dit teweeg brengen? Hoe bereiden de autoriteiten zich voor op zo’n avond? We kijken terug met de mensen die het allemaal meemaakten. En, hoe was het om bewoner van een dorp te zijn dat ineens het bekendste dorp ter wereld werd?

'Er is geen feestje' is een podcast van OOG, de lokale omroep van Groningen.

Sep 20, 2022
Trailer: Er is geen feestje
161
Wouter Holsappel gaat samen met Thijs Faber tien jaar terug in de tijd. Op 21 september 2012 veranderende het altijd zo rustige en vredige Groningse dorpje Haren in één grote chaos. Een feestje van een 16-jarig meisje werd online gekaapt en er kwamen duizenden mensen op af. De Facebookrellen van Project X Haren is iets waar het dorp altijd aan herinnerd zal blijven. En dat terwijl iedereen die dagen zei: Er is geen feestje. Dit is een productie van OOG, de lokale omroep van Groningen.
Sep 08, 2022