Mountainbike podcasten

By Solveig Høgh og Mads Weidemann

Listen to a podcast, please open Podcast Republic app. Available on Google Play Store.


Category: Sports

Open in Apple Podcasts


Open RSS feed


Open Website


Rate for this podcast

Subscribers: 10
Reviews: 0

Description

Mountaibike podcasten nørder mountainbike til alle niveauer – fra begynderen til verdensmesteren. I podcasten dykker vi ned i alt fra teknik, udstyr, træning – både den fysiske og den mentale, Vi taler med danske og udenlandske mountainbikere, og tager fat i trends og andre MTB relaterede emner. Dine værter er Mads Weidemann, tidligere professionel downhill rytter og stifter af MTB akademiet, og Solveig Høgh, der er forholdsvis ny på MTB og har udgivet en mountainbike bog

Episode Date
Hvad sker der i din hjerne, når du cykler?
01:01:54

Hvorfor er det så godt for os mennesker at køre mountainbike? Hvad sker der i hjernen og kroppen når vi cykler, og hvorfor kan mountainbike virke som en naturlig lykkepille? Hvorfor er det godt at køre mountainbike sammen med andre mennesker? Og hvordan kan man arbejde med sit mindset ift. at udfordre sig selv og udvikle sig selv på sporet. Det og meget mere gør Mette Gregersen dig klogere på i denne episode. Mette er uddannet Cand. Pæd. Psyk., og har i mange år arbejdet med positiv psykolog og mindfulness. Og så er Mette også mountainbiker. Mette bruger mountainbike i hendes terapi og har bl.a. haft succes med at lave mountainbike forløb til voldsramte kvinder. Episoden her er et skud positiv energi, der med stor sandsynlighed giver dig lyst til at tage ud og cykle.

Link til styrketest, som Mette taler om i episoden: https://www.viacharacter.org/survey/account/register

Feb 22, 2023
Motivation om vinteren
23:36

Glædelig tredje advent! Vi sætter fokus på motivation til at cykle om vinteren. Solveig og Mads motiveres begge af noget forskelligt, men fælles er dog at de elsker at komme ud og cykle hele året rundt. Der er dog et bestemt slags vejr, der afholder Mads fra at køre på sporet! Hør hvordan Mads arbejder med mål og motivation ift. kommende konkurrence sæson og hvad Mads især supplerer sin mountainbike træning med om vinteren. I episoden kan du også høre, hvad du kan gøre, hvis du ikke er motiveret til at køre den tur til plejer, eller den tur du egentlig havde planlagt at køre. Hvad motiverer dig til at køre om vinteren? Skriv endelig til os på vores podcast instagram profil.

Dec 11, 2022
God køreteknik til mudrede og våde forhold
21:25

Glædelig 2. advent! I den her episode snakker vi om mudder! Hør bl.a. hvorfor Mads elsker våde forhold, hvordan du kan indstille cyklen så den er optimeret til mudder og våde forhold, og hvad du kan lære af at køre i våde forhold. Du får også tips til, hvordan du bedst kan forberede dig på at køre i mudrede forhold, hvordan din grundposition skal være, hvilke dæk du skal vælge og hvad du kan gøre med saddelhøjden.  Du kan også høre hvad Mads mener om skoovertræk, og hvilke dæk han foretrækker til mudrede forhold. Som bonus er der også inspiration til en sund køresnack.

Dec 04, 2022
Mountainbike yoga
26:32

Glædelig første advent! Første låge i mountainbike podcastens adventskalender handler om yoga og mountainbike. Bliv klogere på, hvorfor yoga og mountainbike er en god kombination, og hvordan yoga kan supplere din mountainbike træning. Hør hvordan yoga har gjort Mads en bedre mountainbiker og hvorfor Solveig er så glad for yoga. Du får tips til gode vejrtræknings- og yogaøvelser, som hjælper dig til at blive en bedre mountainbiker.

Nov 27, 2022
Off-camber – Tips til at mestre teknikken
11:36

Er et begreb for, når terrænets hældning hælder enten højre eller venstre på sporets retning. Man skal altså prøve at bryde eller modarbejde tyngekraften.  Hvilke spor møder du off-camber terræn? Og hvilken teknik er god at kunne mestre? Mads fortæller om en ekstrem off-camber situation han har været i til Trailcup, og hvordan han kørte det for at undgå styrt. Hvordan træner man off-camber? Hvilken kropsdel skal man især bruge? Og så får du tips til hvad du skal gøre ved sektioner, som du synes er irriterende eller svært.

Oct 03, 2022
Tjekliste til god svingteknik
18:14

Sving er noget af det, der er mest af når du kører mountainbike. Det er heldigvis virkelig sjovt at køre sving på sporet. Men sving kan også være svært at mestre og er noget der er godt at blive ved med at øve. I den her episode får du en tjekliste til god, som du nemt kan tage med dig på sporet og øve. Vi kommer også ind på, hvor du bedst har balance på cyklen i et sving. Hvordan du kan placere pedalerne. Hvordan skal din pedalstilling med fordel kan være. Og så får du også svar på, hvad du skal hjem og lave foran spejlet.

Sep 22, 2022
E-mountainbike - er det snyd eller helt genialt?
59:33

Nu skal der nørdes E-mtb! Vi har Morten Lund med i studiet, som er EO-MTBing instruktør og initiativtager i www.AarhusEmtbTours.dk. Morten er E-mtb entusiast og kører udelukkende E-mtb. Vi kommer vidt omkring, og i episoden her, kan du bl.a. blive klogere på valg af E-mtb. Batterier, teknik og træning på en E-mtb, fordele ved en E-mtb og så kommer vi også ind på snakken om hvorvidt man får motion og god træning med en E-mtb eller om det er lidt ’snyd’. Vi taler også om mtb-kultur på sporet ift. når analog mountainbikere møder e-mountainbikere. Hør hvad Mads og Morten kører på, og om fremtiden står i E-mtb tegner eller om de analog cykler stadig har deres berettigelse.

Sep 08, 2022
Downhill uden kæde og ny mountainbikebog!
25:22

Velkommen til sæson 4! Vi er klar til en ny og spændende sæson fuld af mountainbike-nørderi! Solveig har siden sidst udgivet en ny mountainbikebog, som hun fortæller lidt om. Og Mads har siden sidst kørt EWS i både Canada og USA. Her kan du bl.a. høre om de uheld Mads har været forfulgt af, og hvad det kan give din kørsel at køre uden kæde. Mads fortæller om at køre mountainbike i Whistler, om de placeringer han har fået. Mads deler også ud af hans erfaringer med at have et andet cykel set-up end normalt.

Husk at du altid kan skrive til os med ideer til kommende episoder.

Sep 05, 2022
Downhill MTB og Dansk Downhill Cup med Rasmus Skovbo
01:08:40

I den her episode nørder vi downhill og dansk downhill cup med Rasmus Skovbo. Rasmus er er downhill entusiast, og er tidligere ’event manager’ og ’event koordinator’ på Dansk downhill cup. Hør hvad downhill disciplinen er og hvorfor det er blevet mere populært de seneste år. Vi snakker om hjulstørrelser, træning med e-mtb og hvor man kører downhill i Danmark. Du kan også blive klogere på, hvordan Rasmus startede sit eget DH team, og hvad han har gjort for at få flere kvinder med til DH cup. Få tips til at komme i gang med at køre DH, og få Mads og Rasmus bedste tips til børn og unge, der gerne vil køre DH.

Se mere på: www.sporguide.dk 

Feb 25, 2022
Downhill og Enduro konkurrenceløb i elite 30+ klassen
02:13:33

I denne episode fortæller Mads om kærligheden til at køre downhill, om linjevalg og om de mange konkurrenceløb han kørte i udlandet i sommer. Mads kører i kategorien Elite 30+, og er en af Europas bedste i den kategori. Hør hvordan det er at køre konkurrence når man ikke er 20 år længere.  Og hør hvordan det var at komme tilbage på downhill cyklen til konkurrence. Mads giver tips til hvordan man selv kan arbejde mentalt og teknisk op til løb. Mads fortæller også om de placeringer han fik og hvordan han indstiller sin cykel til terrænet. Mads startede med Downhill disciplinen, men har de senest år fået smag for enduro disciplinen, og fortæller om de enduroløb han har kørt, og hans tips til enduro.

I næste episode nørder vi endnu mere downhill, og har Rasmus Skovbo i studiet.

Jan 18, 2022
Rosa-Marie Jensen - 13 år og Danmarks bedste trail/enduro rytter!
36:57

Mød Rosa Marie Jensen – 13 år og for tiden Danmarks bedste trail/enduro rytter.  Hør hvorfor Rosa-Marie elsker at cykle mountainbike. Hvad der er det fedeste ved downhill, hvilke sportsgrene hun ellers har gået til, hvad hun drømmer om indenfor sporten, hvordan hun træner, hvem hendes idoler er og hvordan hun er blevet så god. Du kan også høre hvem Rosa-Marie er mest stolt over at have slået i Trailcuppen 2021, og om hun er enig med Mads Weidemann i at Jeppe Bob er DK’s klogeste mountainbiker.

Nov 21, 2021
Hvad betyder høje hegn og græssende dyr for dit favoritspor?
41:24

I den her episode bliver du klogere på, hvordan Folketingets kommende naturnationalparkudspil får indflydelse på mountainbikesporene, som ligger indenfor naturparken. Kort sagt hvilken betydning høje hegn og græssende dyr har for de spor vi alle elsker at køre på. Vi har Signe Marie Plenge i studiet, der udover at være formand for HMIF MTB, er meget aktiv i arbejdet med at sikre at alle os mountainbikere fortsat kan cykle i naturnationalparkerne.

Nov 14, 2021
Sådan bliver du teknisk god til opkørsler
19:18

Hvilken teknik kan hjælpe dig med at blive bedre til at køre opkørsler? Hvorfor giver det god mening at træne? Og hvordan kan du komme til at elske, eller bare blive gladere for at køre op? Solveig har været på kursus i bl.a. opkørsler og fortæller, hvad hun lærte og Mads deler hans bedste tips til at køre op.  

Nov 08, 2021
Velkommen til sæson 3!
19:28

Velkommen til sæson 3. Efter en lang sommerferie er vi tilbage i dine øre. Mads har brugt sommeren på at køre downhill og enduroløb, og Solveig har fået en ny MTB. I denne episode kan du blive klogere på, hvad en trailpark er ift. en bikepark. Vi taler om vores lange sommerferie både med og uden cykel, og kommer ind på, hvad det vil sige at have trailblues. Sidst men ikke mindst, taler vi om den kommende sæson, som vi laver takket være alle jer trofaste lyttere. Tak fordi I lytter med.

Nov 08, 2021
Mountainbike ferie – få tips til fede MTB rejsemål
37:23

Der er sommer og ferie stemning hos Mads og Solveig, der er på vej på ferie. Og hvad er så mere oplagt end en episode om MTb ferier? Lyt med og få tips til, hvor du kan tage på ferie med din mountainbike. Du får også tips, hvordan du vælger den rette destination, og hvor du skal køre afhængig af dit niveau, og hvor der er godt med børn. Du kan bl.a. høre om MTB ferie i Østrig, Italien, Nordmakedonien, Trysil og Isaberg og Dolomitterne.

Jun 29, 2021
Piratspor - hvad er det? Og hvad er problemet?
01:14:57

Vi har inviteret Christoffer Riis Svendsen i studiet til en snak om piratspor. Christoffer projektleder på Ontrail, og tester de danske spor. Men hvad er et piratspor? Hvad er braiding? Hvem laver piratspor? Er piratspor kun dårligt eller er der også noget godt ved det? Hvordan kan man genkende et piratspor – og hvad er problemet egentlig? Vi svarer også på spørgsmål fra jer lyttere.

Jun 10, 2021
Mountainbike discipliner – hvad kører du?
36:02

XC, Enduro, trail…Der findes mange forskellige mountainbike discipliner, og forskellige cykler til hver disciplin. Vi gennemgår en lang række mountainbike discipliner, og Mads prøver at hjælpe Solveig med at få styr på, hvilken MTB type hun er. Vi snakker også om hvilken cykel der er god til hvilken disciplin, og hvordan stramt lycra og downhill hænger sammen.

May 21, 2021
Bliv klog på dine bremseklodser
23:15

I denne episode nørder vi bremseklodser. Hvad er bremseklodser? Hvorfor er det vigtigt? Og hvad er forskellen på udvalget af bremseklodser?  Og hvilke bremseklodser er gode til de danske spor. Og hvad har shots og ild med bremseklodser at gøre? Det og meget mere får du svar på i denne episode.

Mar 30, 2021
Mountainbike United – hvad og hvorfor?
55:18

Den tidligere app Singletracker har skiftet navn til Mountainbike United. Men den har ikke kun skiftet navn. Det er nu et MTB fællesskab, der udover tracking, afholder events og opfordrer til MTB meet ups. Men hvad er ideen med appen? Hvorfor er der også et medlemskab man betaler for? Kan det virkelig passe, at der doneres penge til sporene? Og hvad kan appen ift. andre sportsapps? Hvorfor kan den også være god til begyndere, og er det også en datingapp? I den her episode har vi inviteret Folke Nørgaard i studiet, der svarer på lytter spørgsmål og fortæller om hele projektet og afslører vinderen af vores konkurrence.

Mar 05, 2021
Sådan kommer du i god fysisk form til at køre MTB
01:02:23

I denne episode taler Solveig og Mads med Andreas Lund Knudsen, der udover selv at køre MTB er personligtræner og fysioterapeut hos Nørrebro Fysioterapi. Få svar på om, Mads har været til numerolog? Hvad der er med tallet 111? Hvordan man bliver hurtigere på cyklen og får stærke ben. Hvor meget man skal træne for at kunne køre en god tur på ca. 2 timer i skoven. Hvordan kommer man i gang med at opbygge en god fysisk form? Og om elektroniske enheder er GO – eller NO GO når man vil i form? Få også tips til hvilke kropsdele, der er særligt gode at træne når du kører MTB. Få desuden Mads og Andreas top 3 styrkeøvelser.

Feb 26, 2021
Night ride - Sådan kommer du igang med at køre MTB i mørke
33:39

De mørke vintermåneder behøver ikke være betyde færre timer til at komme i skoven. Tværtimod. Med gode lygter, kan du køre din sædvanlige tur i mørke og få en helt anden og super fed oplevelse på sporet. Solveig er taget med på en guidet Night ride tur med MTB-tours i Hareskoven. Simon Udsen Granjean fra MTB tours giver tips til, hvordan du kommer igang, hvilke lygter du skal bruge og gode teknik tips til mørkekørsel.

Jan 13, 2021
Smutveje til bedre køreteknik
15:51

Vil du gerne blive bedre køreteknisk? I denne episode deler vi ud af gode tips til, hvordan du kan blive bedre køreteknisk. Man bliver ikke bedre køreteknisk af kun at køre yndlingsporet eller af et enkelt kursus. Hvis du vil blive bedre skal du træne. Derfor får du tips til, hvordan du selv kan træne teknik uanset niveau. Vi snakker om sektionstræning, hop, grusvej, muldjord, sving, kegler og flat underlag.

Dec 14, 2020
Hvad er god mountainbikekultur?
50:21

Hvad er mountainbike kultur? Og hvad er en god og bæredygtig mountainbike kultur? Vi er taget i skoven med Thomas Larsen Schmidt, der er Præsident i IMBA Europe og adgangspolitisk konsulent i DGI. Thomas er et mtb-kultur-politik-og-natur orakel, og giver et godt indblik i alt det der ligger til grund for, at vi alle sammen kan cykle i skoven. Hør om Ontrail projektet og hvordan det spiller sammen med mtb-kultur.  Og bliv klogere på de skilte, der gør at du kan finde vej på sporet. Hør om Dirtt projektet, arbejdet med at skabe en sporbygger uddannelse, og med at skabe spor, der kan være med til at få flere ud på sporet. Vi snakker også om, hvad fremtiden for mountainbike er ud fra et DGI perspektiv.

Nov 10, 2020
Styrt - hvad gør du når du styrter på sporet?
20:42

Hvad gør du hvis du styrter – eller når du styrter? For de fleste der kører mountainbike oplever at styrte. I episoden her får du derfor tips til, hvad du kan gøre når du er styrtet, og hvordan du kan håndtere dut styrt, så du undgår at blive bange for at cykle igen og kan komme tilbage på to hjul.  Hvordan kommer man op på hesten igen, hvis man er blevet bange for at køre efter et styrt? Og hvilke apps kan være nyttige at have med sig på sporet. Og så kommer vi også lidt ind på, hvad forskellen egentlig er på at styrte og vælte.

Oct 28, 2020
Velkommen til Sæson 2!
11:19

Velkommen til sæson to! Vi snakker om alt det mountainbike relaterede vi har lavet henover sommeren. Trods corona er der sket meget på mountainbike fronten. Mads giver tips til nogle af de udenlandske destinationer han har kig på, og som ser spændende ud. Vi snakker om mountainbikeferie i Norge og Sverige og om Trailcup, og Mads’ oplevelse med at køre det for første gang. Og så kommer vi ikke udenom, at tale om, hvor fedt det er, at der under corona er kommet så mange nye ind i sporten og ud i naturen.

 

Oct 28, 2020
Hvordan skaber man en succesfuld MTB-destination?
46:41

I denne episode er vi taget til Slettestrand Feriecenter i Nordjylland, hvor taler med direktør Kristian Skjødt. For hvordan skaber man en succesfuld MTB destination? Hvordan startede sporbyggeriet i Slettestrand, og hvad kendetegner deres spor?  Hvilke steder i udlandet henter Slettestrand inspiration fra? Og hvad er fremtiden indenfor MTB sporten. Hør også, hvorfor der er sæbe i receptionen og ikke på værelset, om MTB sporten er bedre end en tinder profil, hvad Kristian og landsholdet har til fælles, og hvad mooncars også kan bruges til. Du får også svaret på, hvorfor direktøren ikke hedder Kronborg som resten af familien.

Aug 25, 2020
Mentaltræning og mountainbike
43:19

I denne episode taler vi om mental træning med Jakob Hansen, der er idrætspsykolog med mange års erfaring fra Team Danmark, forfatter til bogen: ’Præster under pres’ og partner i virksomheden doubleyoyu. Hør hvorfor, han mener, vi ikke kan slippe af med konkurrenceangst, hvordan man kan arbejde med angst og hvorfor det er godt at gå ind i ubehaget frem for at undgå det. Du får konkrete tips til at arbejde psykologisk med din mountainbike træning uanset om du er begynder og frygter sten eller rødder, eller om du kører konkurrence eller skal komme dig over et voldsomt styrt. 

Jul 06, 2020
Sikkerhedsudstyr til mountainbike turen
43:33

Skal man køre med sikkerhedsudstyr? Og hvornår giver det særligt mening? Giver sikkerhedsudstyr falsk tryghed? Og hvad med børn og sikkerhedsudstyr? Og kan sikkerhedsudstyr til ballerne også hjælpe til kontornumsen? I denne episode snakker vi om sikkerhedsudstyr – især til danske forhold. I denne episode kan du læne dig tilbage og nyde en lækker bodyscan, hvor vi gennemgår udstyr fra top til tå. Mads kører sjældent med sikkerhedsudstyr, men kommer med tips til, hvad han bruger til de vilde ture. Solveig er i gang med at investere i noget sikkerhedsudstyr til hende selv og børn.

Jun 22, 2020
Tubeless dæk
16:17

I denne episode snakker vi om tubeless dæk. Hvad er tubeless? Hvordan fungerer det? Hvornår betyder det noget at køre tubeless? Hvornår skifter man væsken? Hvad med dæktryk og tubeless? Og er tubeless kun for rutinerede eller bør alle prøve det? Vi inddrager spørgsmål fra jer lyttere, og Mads får slået fast, at det er vigtigt at Solveig lærer at lappe et dæk.

Jun 12, 2020
Valg af dæk og dæktryk
32:48

Har du givet dit dæk kærlig opmærksomhed for nylig? I denne episode nørder vi dæk, og taler vi om, hvor stor betydning valg af dæk og dæktryk har for din kørsel. Solveig kører med de dæk, der fulgte med i købet af cyklen, og har ikke gjort mere der, så Mads deler ud af tips til, hvad man skal gå efter når man skal have nye dæk. Du kan også høre om Mads gyldne tommelfingerregel til dæktryk, der kort sagt går ud på, at trække 70% fra din kropsvægt, så du får tallet på dæktrykket i målenheden PSI. I næste episode skal vi tale om: 'tubeless for og imod' så skriv til os, hvis du har spørgsmål du gerne vil have besvaret.

 

May 25, 2020
Interview med Malene Degn
51:14

Malene Degn, vi kender hende allesammen som Danmarks MTB-Darling. Hun er Danmarksmester anno 2019, kører for spanske Orbea mountainbike team og er en af Danmarks internationale stjerner på MTB-himlen. Hør bl.a. hvordan Malene er nået så langt i hendes karriere, hvorfor hun mener det er vigtigt at have andre interesser end mountainbiken, og hvordan hun arbejder med mental træning.  Vi snakker også om motivation, mål og drømme og Malene giver hendes bedste tips til at ’tjekke ind på sig selv’ og skabe gode aftenrutiner. Og så kunne Solveig ikke lade være med at spørge lidt ind til Malenes Kæreste Loïc Bruni, der også er MTB stjerne.

May 14, 2020
Hjulstørrelse - hvad skal du køre med?
22:10

Hvilke hjulstørrelser kan du køre med? Og hvad betyder størrelsen overhovedet? Bliv klogere på valg af hjulstørrelse, og hør om du er enig i Mads spådom ift. 27,5 tommer hjul i fremtiden. Hør hvilke to hjulstørrelser Mads kører med og hvorfor.

Apr 27, 2020
Dropper post – skal det droppes eller ej?
22:23

Hvad er en dropper post? Og er det så vigtigt som mange mountainbikere siger? Solveig har ikke en, og Mads gør Solveig klogere. Få også tips til, hvordan du bruger din dropperpost, hvordan du kommer i gang og hvordan en dropper post kan påvirke din selvtillid.

Apr 20, 2020
Interview med Sebastian Fini
46:46

I den her episode taler ved med Sebastian Fini, der er professionel mountainbiker. Sebastian Fini har adskillige sejrer i bagagen og elsker hans arbejde – nemlig at cykle. I episoden kan du høre, hvad Sebastians onkel har med hans karriere at gøre, om man kan vinde et cykelløb med burger i maven, og hvad Sebastians mener om spagetti carbonara. Sebastian fortæller også, hvad der holder ham motiveret til at træne, hvor meget og hvordan han træner. Vi snakker også om selvtillid og hvilke positive ting Sebastian får ud af Corona situationen. Du kan også høre om en teltlejr i Brasilien.

Apr 13, 2020
Bikeparks - tips og tricks
18:50

Der findes et utal af bikeparks i udlandet, der ofte er kendetegnet ved at have lift til cyklen. Men der findes efterhånden også flere i Danmark. Men hvad er en Bikepark? Kører man på en særlig måde i en bikepark? Og hvad er fordelen ved at køre i en bikepark? Få svar på dette, samt hør Mads favorit bikepark steder udenfor Danmarks grænser. Du får også Mads gode tips til, hvordan kan man træne kroppen op til at køre i bikeparks samt hvilke tekniske skills, der er gode at træne inden man tager på bikepark ferie.

OBS: vi har optaget episoden inden Corona, hvor det var oplagt at tale om bikeparks i udlandet. Så indtil DK åbner op igen, kan du teste bikeparks i Danmark, og bruge lock out til at planlægge udlandstur, til når der er grønt lys til det.

Apr 04, 2020
Birger Kjærbye fra MTB tours - Om MTB før i tiden, nu og i fremtiden
01:20:44

I denne ekstra lange episode er vi tager ud til Birger Kjærbye fra MTB tours ved Hareskoven. Birger er en ægte historiefortæller, så vi kommer vidt omkring. Vi taler om, hvordan det hele startede, hvorfor mountainbike i Danmark er blevet så populært. Er E-MTB kun for ældre, og er det kommet for at blive? Hvordan kan vi alle være med til at fremme sporten? Hvad er et horn? Hvad er fremtiden indenfor MTB? Hvem er Berta fra bogholderiet, og hvorfor skal ’forfra’ afskaffes? Birger deler også en lille historie om Mads Weidemann fra en fælles tur de har været på.

Mar 25, 2020
Trail Cup DK og Harzduro med Jeppe Bob
28:02

I denne episode taler med vi med Jeppe Bob om Trail Cup DK. Du kan blandt andet blive klogere på hvad Trail Cup egentlig er. Hvilke spor kører man på? Og har man bind for øjnene i blinde stages? Uanset om du har meldt dig til Trail Cup, eller ligesom Solveig aldrig havde hørt om det inden interviewet, leverer Jeppe Bob både gode forklaringer ift. selve løbet og sporene, tips til dig, der gerne selv vil stille op og Jeppe Bobs bud på, hvorfor særligt mange kvinder stiller op, og hvem han mener står stærkt i feltet i år, og hvilken kvinde han tror kan vinde. I episoden kan du også finde ud af hvad Harzduro er, og funduro, og hvad det er med alt det duro efter ord. Og så kan du høre, hvilke løb Jeppe Bob selv har planlagt at deltage i.

Mar 16, 2020
Nina Hoffmann - Downhill rider from Germany
47:58

Nina Hoffman is a german downhill rider. She is called a rising star, and we have talked to her about motivation, fear, training and how to balance between study and a mountainbike career. You can also hear what Eminem has to do with Nina Hoffmann and how is is to set up your own team. The episode is in english, but the intro is in danish. 

Mar 08, 2020
Pedaler og fodens placering
17:10

Klikpedaler eller flade pedaler? Hvad er mest optimalt til mountainbike? Det er en helt religion at vælge pedaler og sko, men i denne episode taler vi om fordele og ulemper ved begge. Lyt med og hør, hvad forskellen på pedalerne er, og hvad fugleklør har til fælles med menneskefødder og mountainbike. Du får også tips til, hvordan du bruger dine fødder bedst på cyklen, hvordan du skal placere foden og et lille tip til fod-hjemmetræning.

 

Mar 02, 2020
MTB udstyr til begynderen
22:21

Er du ny på MTB? Eller går du med en lille MTB spire i maven og vil gerne i gang med at cykle mountainbike her til foråret, er denne episode noget for dig. Hvilket noget udstyr er must have? Er det bedre at købe en cykel til 70.000 kr. frem for 8000 kr. når du er begynder? Fast bagstel eller en med affjedring? 

Få top fem til valg af flade pedaler og top tre til valg af gode sko, som du kan gå efter når du skal investere i MTB udstyr. Få svar på dette og meget mere.

PS: Vi kommer kort ind på valg af pedaler. Vores næste episode uddyber valg af pedaler og sko, samt fodens placering. Så hvis du sidder tilbage med spørgsmål til det, kan du glæde dig til næste episoden.  

Feb 24, 2020
Sporbygger Jeppe Bob
36:11

I denne episode nørder vi sporbyggeri med dygtige Jeppe Bob. Hør hvordan Jeppe Bob kom i gang med at bygge spor, hvilket spor han er mest stolt af, hvordan man selv kommer i gang, hvad der kendetegner en god sporbygger og om det er en god ide at grave sin egen have op.

Følg os på instagram

Feb 17, 2020
Er mountainbike farligt?
13:55

I denne episode taler vi om, hvorvidt mountainbike er farligt eller ej. Hvad gør man, hvis man er bange for at falde – eller har en ide om at mountainbike er farligt og kun er høj fart og vilde drops? Hvad kan man lære af, hvad en astronaut engang har sagt? Er det som kone altid smart at starte ud med at køre mountainbike med sin mand? Få svar på dette og få tips til, hvad du kan gøre hvis du synes at Mountainbike sporene er farlige.

Følg os på Instagram

Feb 10, 2020
Interview med Mads Weidemann
31:06

Bliv klogere på én af podcastens værter - Mads Weidemann. Mads er tidligere professionel downhill rytter, og ejer idag undervisnings virksomheden MTB Akademiet. Hvor blev Mads første cykel købt? Hvordan er det at køre som professionel? Hvad er Mads store MTB mål for 2020? Og hvad har en stor bjørn med downhill at gøre? Lyt med og få svarene på det og meget mere.

Feb 05, 2020
Intro til podcasten Mountainbike
11:39

Mød podcastens to værter: Mads Weidemann og Solveig Høgh, og bliv klogere på, deres forhold til MTB og hvad Mountainbike podcasten vil handle om. Mads Weidemann er podcastens ekspert og Solveig er ny på MTB og er igang med at lære den store MTB verden at kende. Hvilke niveauer findes der? Og kan man lære noget selvom man er verdensmester? Og hvilket efternavn hedder Mads også, men som han ikke bruger offentligt? Lyt med og få svarene. 

Jan 31, 2020